Pakalpojumi

Darba vide: Dārzs ienāk birojā

Anda Asere, 14.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telpaugus birojos izvēlas dažādu iemeslu dēļ – lai tie papildinātu interjeru, atdalītu darba vietas un lai uzlabotu mikroklimatu, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Telpaugus birojā ienes ne vien darbinieki, novietojot uz sava galda puķupodu, bet arī specializēti uzņēmumi, kas nodarbojas ar biroju apzaļumošanu. «Biroju apzaļumošana ir diezgan populārs pakalpojums, pieprasījums pēc tā pamazām aug. Kopš krīzes, kad apgrozījums šajā biznesā nokritās par aptuveni 40%, tas aug aptuveni par 7 līdz 10% gadā,» stāsta Ineta Krieva, SIA Hercs Flora valdes locekle. SIA Pulksteņa ezers valdes locekle Ilze Gulbe biroju apzaļumošanas pakalpojumu raksturo kā stabilu. «Mums ir pastāvīgo klientu loks ar ilgtermiņa līgumiem un stabils jauno klientu pieauguma apjoms,» viņa apgalvo.

Pārsvarā apzaļumošanas pakalpojumi interesē uzņēmumus, kas iekārto jaunas telpas, teic I. Krieva. Tie augus izvēlas, lai atdalītu darbavietas, lai būtu, uz ko paskatīties un atpūtināt acis, cilvēkiem šķiet, ka augi nodrošina labāku mikroklimatu un uzlabo gaisa kvalitāti. Esot dažādi pētījumu par augu labvēlīgu ietekmi uz cilvēkiem, un viens no tiem saka, ka tie uzlabo darba ražīgumu. Šobrīd izteiktāk par biroju apzaļumošanu interesējas IT kompānijas, bet SIA Hercs Flora apkalpo dažādu nozaru uzņēmumus. I. Krieva novērojusi, ka aktīvāk par darbinieku labsajūtu rūpējoties ārzemju firmas.

Vaicāta par apzaļumošanas pakalpojumu izmaksām, I. Krieva teic, ka tās ir dažādas. Piemēram, piecu vertikālu 160 cm augu komplekts un viena kompozīcija pie biroja administratores galda maksā no 250 līdz 1800 eiro, – var izvēlēties gan vienkāršākus augus un puķupodus, gan arī eksotiskas puķes itāļu dizaineru podos. Līdzīga situācija ir ar apkopes pakalpojumiem, kas maksā sākot no 50 eiro mēnesī. I. Gulbe piekrīt, ka grūti nosaukt precīzas izmaksas, jo tās ir atkarīgas no dažādiem apstākļiem, piemēram, gaismas daudzuma, mēbeļu izvietojuma, klienta vēlmēm. Taču vidēji viena dekoratīvā poda un vidēja izmēra auga (170 cm) noma, kas ietver sevī arī auga kopšanu, mēnesī klientam izmaksājot aptuveni 20 eiro (plus PVN).

Visu rakstu Dārzs ienāk birojā lasiet 14. oktobra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru