Foto

Datu apstrādes uzņēmums Baltik IT konkurē ar itāļiem

Vēsma Lēvalde, 22.08.2012

SIA Baltik IT un Baltik IT vadība tiekas ar Kanādas vēstnieku Latvijā Džonu Morisonu, vēstniecības un Liepājas domes darbiniekiem

Foto: Vēsma Lēvalde

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju uzņēmums Baltik IT Liepājā četru gadu laikā radījis vairāk nekā 100 darbavietu, strādājot tikai Itālijas tirgum.

SIA Baltik IT ir aptuveni 120 darbinieku, kuri divās maiņās veic datu un dokumentu apstrādi vienam no Itālijas lielākajiem koncerniem. Uzņēmuma izveide Liepājā bija iespējama, pateicoties augstas kvalitātes interneta pakalpojumu un atbilstošas kvalifikācijas darbinieku pieejamībai. «Mums ir tikai viens liels klients, un mēs lūdzam Dievu par viņu,» atzīst SIA Baltik IT vadītājs Anatolijs Glasmans. Viņš atzīst, ka vēlētos iegūt arī citus klientus, viena no iespējām būtu Kanāda. «Mēs spējam strādāt itāļu valodā, tātad arī angļu valodā nebūtu nekādu problēmu,» uzskata A. Glasmans. SIA Baltik IT ir viens no uzņēmumiem, ko Liepājā, iepazīstot pilsētu un apzinot potenciālās sadarbības iespējas, apmeklēja Kanādas vēstnieks Latvijā Džons Morisons (John Morrison).

Jautāts par iespēju strādāt vietējam tirgum, A. Glasmans norāda, ka šāda veida dokumentu apstrādi Latvijā lielie komunālo pakalpojumu uzņēmumi nemēdz pirkt kā ārpakalpojumu, daļēji šādus pakalpojumus piedāvā bankas. «Latvijā ir cita prakse, tāpēc mūsu tirgus ir ārpus valsts robežām. Mūsdienu informācijas tehnoloģijas ļauj atrasties jebkurā pasaules malā, ja vien var nodrošināt kvalitatīvu pasūtījuma izpildi,» norāda A. Glasmans.

DB rakstīja, ka Itālijas kapitāla SIA Baltik IT izveidē ieguldīts viens miljons eiro. Uzņēmums darbu sāka 2008.gadā ar sešu cilvēku lielu kolektīvu. Jau pēc gada darbinieku skaits pieauga līdz 40, bet 2011.gadā uzņēmums pārcēlās uz plašākām telpām un dubultoja darbinieku skaitu. Uzņēmumā strādā pārsvarā jauni cilvēki, kuriem ir iemaņas darbā ar datoru, pamatzināšanas lietvedībā, savukārt itāļu valodu trīs reizes nedēļā viņiem māca speciālists no Itālijas. Uzņēmuma dibinātāji ir Itālijas uzņēmēji, kam pieder vairāki saistītie uzņēmumi Itālijā, taču Liepājā ir izveidota pirmā radniecīgā frma ārpus Itālijas. 2010.gadā Anatolijs Glasmans tika izvirzīts Gada liepājnieka titulam uzņēmējdarbībā.

Komentāri

Pievienot komentāru