Ražošana

Desmit gadu laikā Valmiera Glass Group veikusi investīcijas 245 miljonu eiro apmērā

Db.lv, 26.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valmiera Glass Group patlaban eksportē uz vairāk nekā 40 valstīm visā pasaulē, pasākumā CEO Meets Investors sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Stefans Jūgels.

«Mēs pārdodam gan izejvielas, gan gatavo produkciju visdažādākajiem mērķiem,» sacīja S. Jūgels.

Patlaban 68% produkcijas tiek eksportēta uz Eiropas Savienību, 9% - uz Ziemeļameriku, 3% - uz NVS, bet 19% - uz dažādām citām valstīm, lielākoties valstīs, kurās vērojama izaugsme.

Kopējās uzņēmuma investīcijas laika posmā no 1997.gada līdz 2017.gadam sasniedz 245 miljonus eiro. Lielākais investīciju projekts ir ražotne ASV, un kopējās investīcijas laika posmā no 2014. gada līdz 2022.gadam tajā tiek plānotas 110 miljonu ASV dolāru. Paredzams, ka līdz 2022.gadam ASV ražotnē strādās 575 darbinieki.

Tuvāko gadu laikā uzņēmums plāno turpināt attīstību. Nākamajā gadā plānots remontēt 3.stikla kausēšanas krāsni Latvijā, kā arī pabeigt ražošanas sākumposmu ASV meitasuzņēmumā. Kompānija iecerējusi arī ražošanas jaudas strukturizēšanu starp operācijām.

Līdz 2020.gadam uzņēmums plāno, ka ASV meitasuzņēmums sasniegs tādu peļņas līmeni, kas pielīdzināms uzņēmumam Latvijā. Tāpat iecerēts veicināt sadarbību starp uzņēmumiem Latvijā, Apvienotajā Karalistē un ASV, lai samazinātu administratīvās izmaksas, un palielināt automatizācijas līmeni uzņēmumos Latvijā un Apvienotajā Karalistē.

Uzņēmums plāno līdz 2020.gadam arī veikt dividenžu izmaksu.

Komentāri

Pievienot komentāru