Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasažieru un transporta pakalpojumu uzņēmums DFDS aizvadītajā gadā turpinājis izaugsmi, pateicoties apjomu un peļņas pieaugumam kravu pārvadājumu un loģistikas jomā.

Salīdzinājumā ar 2020. gadu, uzņēmuma EBITDA rādītājs audzis par 25%, sasniedzot 459 miljonus eiro. Savukārt, uzņēmuma ieņēmumi 2021. gadā palielinājās par teju 28%, sasniedzot 2,4 miljardus eiro.

Kravu pārvadājumu apjoma pieaugums visstraujāk tika novērots 2021. gada pirmajā pusē, salīdzinot ar aizvadītā gada attiecīgo periodu, kurā Covid-19 ierobežojumu dēļ, saglabājās ietekme uz kravu pārvadājumu nozari kopumā. 2021. gadā DFDS izdevās sasniegt mērķus, gan paplašinot pārvadājumu maršrutu tīklu, gan strādājot pie esošās kuģu flotes CO2 emisiju samazināšanas.

DFDS prāmju pārvadājumu nodaļas ieņēmumi pieauga par 25%, kas saistīts, gan ar trīs jaunu prāmju maršrutu atvēršanu, gan arī pārvadāto kravu apjomu palielinājumu.

“2021. gadā Baltijas jūras reģionā bija vērojams pieaugums arī DFDS kravas un pasažieru pārvadājumiem, kur ieņēmumi pieauga par 9%. Ieņēmumu pieaugums, galvenokārt, saistāms ar kravas pārvadājumu apjoma pieaugumu,” stāsta Aigars Urtāns, SIA “DFDS SEAWAYS” vadītājs Latvijā.

Pērn ir saglabājusies augšupejoša pasažieru plūsmas tendence. Savukārt ieņēmumi no pasažieru pārvadājumiem saglabājās 2020. gada līmenī, jo Covid-19 ietekmes ierobežojumu dēļ liela daļa pasažieru bija viesstrādnieki.

“Par spīti šobrīd saspringtajai ģeopolitiskajai situāciju, mēs ceram, ka šogad pieaugs pieprasījums pēc pārvadājumiem Baltijas jūras reģionā. Šogad pasažieru ērtībai sācis kursēt pavisam jauns kravas un pasažieru prāmis "Aura Seaways”, kas pārvadā pasažierus maršrutā starp Klaipēdu un Karlshamnu, Zviedrijā un piedāvā vēl ērtākus un kvalitatīvākus braucienus. Turklāt, tuvāko mēnešu laikā sagaidāma arī “Aura Seaways” jaunuzbūvētā māsas kuģa “Luna Seaways” ierašanās Baltijā, kas pavērs vēl plašākas ceļošanas iespējas šajā maršrutā,“ turpina A. Urtāns.

DFDS ienākumi loģistikas segmentā aizvadītajā gadā pieauguši par 35%, uzņēmumam turpinot stabilu izaugsmi. Pagājušā gada izaugsmi loģistikas segmentā sekmēja ne vien uzņēmuma HSF Logistics Group iegāde un ieņēmumi no jaunu muitošanas pakalpojumu ieviešanas Apvienotajā Karalistē, bet arī vispārēju pieprasījuma palielinājumu nozarē, kur arvien lielāka nozīmība tiek piešķirta tieši ilgtspējīgiem loģistikas risinājumiem.

“Baltijā, mēs sniedzam plašu loģistikas pakalpojumu klāstu, fokusējoties uz speciālo kravu un kontrakta loģistiku, un redzams, ka klientu pieprasījums pēc ilgtspējīgiem loģistikas risinājumiem turpina pieaugt. DFDS ir veicis pasūtījumu 125 e-kravas automašīnu piegādei, kas tiks piegādāti šī gada beigās un 2023.gadā. Tā ir daļa no DFDS ceļa, lai samazinātu CO2 pēdu arī loģistikas segmentā. Esam ļoti priecīgi par iespēju papildināt esošo kravas auto aprīkojumu ar moderniem risinājumiem, kas sekmēs ne vien piegāžu kvalitāti, bet arī būs solis tuvāk zaļākai rītdienai,” stāsta Džuļjeta Grekova, DFDS Latvija valdes locekle.

Paredzams, ka šogad Baltijas reģionā turpinās pieaugt prāmju un loģistikas apjomi. Sagaidāms, ka divu jaunu kombinēto kravu un pasažieru prāmju atklāšana, nostiprinās klientu piedāvājumu 2022. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru