Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīpsalā, Āzenes ielā 18, notikusi svinīgā Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) radošo industriju centra jaunās ēkas atklāšana, piedaloties valsts amatpersonām, nozaru profesionāļiem un universitātes pārstāvjiem.

Radošo industriju centrā turpmāk atradīsies RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāte (APF), kā arī Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Tekstilmateriālu tehnoloģiju un dizaina institūts. Tā būs pirmā universitātes teritoriālā kompleksa jeb studentu pilsētiņas «RTU – Pilsēta pilsētā» projekta gaitā renovētā ēka, kas durvis studentiem un mācībspēkiem vērs šā gada rudenī.

Radošo industriju centrs būs līdz šim modernākā un funkcionāli visdaudzveidīgāk izmantojamā RTU ēka, liecina universitātes sniegtā informācija. Ēkā būs iespējams nodrošināt ne tikai laboratoriju, mācību darba un pētījumu norisi, bet arī izmantot to izstādēm, modes skatēm un citiem konkrēto jomu studentiem nepieciešamiem pasākumiem. Jaunās telpas būs aprīkotas ar multimediju tehnoloģijām.

«Jaunā ēka ir pārbūvēta tā, lai sniegtu arhitektūras studentiem ne tikai pastarpinātu, bet arī tiešu pienesumu viņu aroda apgūšanā. Piemēram, visā ēkā inženierkomunikācijas un mezgli ir speciāli atstāti pilnībā pārskatāmi pie griestiem, jo to pareiza plānošana ir viens no sarežģītākajiem jauno arhitektu darbiem. Padarot inženierkomunikācijas studentiem redzamas ikdienā, ceram, ka viņi labāk izpratīs to dimensijas un spēs tās precīzi iekļaut savos rasējumos,» skaidro RTU APF dekāns Uģis Bratuškins.

«RTU – Pilsēta pilsētā» ir projekts, kuru īstenojot tiks izveidots Baltijas reģionā modernākais inženierzinātņu studiju centrs – studentu pilsēta, ko nākotnē veidos RTU fakultātes, administratīvās ēkas un Zinātniskā bibliotēka.

«RTU – Pilsēta pilsētā» mērķis ir nodrošināt efektīvāku RTU studiju programmu kvalitātes uzlabošanu, modernizējot telpas un iekārtas, un radīt iespējas izglītības programmas apgūt arī personām ar funkcionāliem traucējumiem.

Projekta «RTU – Pilsēta pilsētā» pirmo posmu universitāte īsteno ar valsts un Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu. Projekta kopējās izmaksas: 19 879 035 LVL, tai skaitā: ERAF finansējums (85%) – 16 897 179 LVL; Valsts budžeta finansējums (7,17%) – 1 425325 LVL; RTU līdzfinansējums (7,83%) – 1 556 531 LVL.

Komentāri

Pievienot komentāru