Jaunākais izdevums

Fonds "East Capital Real Estate Fund IV" no nekustamā īpašuma attīstītāja "Hepsor" meitasuzņēmuma "Hepsor Latvia" iegādājies komerciālo ēku "StokOfiss U30", informē fonda pārstāvji.

Pēc "East Capital Real Estate" vēstītā, darījuma vērtība ir 5,2 miljoni eiro, taču no šīs summas jāatskaita uzņēmuma parādsaistības, tostarp banku aizdevumi un īpašnieku aizdevumi.

Ēka atrodas Ulbrokas ielā, Rīgā, un tās kopējā iznomājamā platība ir 3642 kvadrātmetri.

"East Capital Real Estate" izpilddirektors Madiss Raidma skaidro, ka multifunkcionālo biroju-noliktavu telpu jeb "stock-offices" īpašumi pārstāv jaunu un strauji augošu segmentu.

"Hepsor" pabeidza "StokOfiss U30" būvniecību 2022.gada vasarā. Kopumā šajā kompleksā, kurā ietilps arī "StokOfiss U34", "Hepsor" investēja apmēram 17 miljonus eiro.

"StokOfiss U30" ir multifunkcionāla komerciālā ēka, kas piedāvā "trīs vienā" risinājumu, nodrošinot uzņēmumiem gan tirdzniecības, gan biroja un noliktavu telpas vienuviet. "StokOfiss U30" ēka ir pilnībā iznomāta vairākiem nomniekiem, no kuriem lielākais ir starptautiskais kosmētikas mazumtirgotājs "Douglas".

Darījuma īstenošanai aizdevumu izsniegusi "Swedbank", bet juridiskās konsultācijas pircējam nodrošināja juridiskais birojs "Vilgerts", savukārt pārdevējam - juridiskais birojs "Cobalt".

Šis ir otrs fonda pirkums pēdējo divu nedēļu laikā. Pirmais darījums bija divu 10 stāvu biroju ēku "Duetto A" un "Duetto B" iegāde Viļņā 37 miljonu eiro vērtībā.

"East Capital Real Estate" ir nekustamo īpašumu pārvaldnieks, kas galvenokārt investē komerciālos objektos biroju, loģistikas un mazumtirdzniecības segmentā Baltijā un Centrāleiropā. "East Capital Real Estate" pārvalda trīs fondus un vienu investīciju mandātu, kura kopējā īpašuma vērtība ir 500 miljoni eiro un kas sadalīts 22 īpašumos ar iznomājamo platību 360 000 kvadrātmetru.

"East Capital Real Estate IV" darbību sāka 2019.gada beigās. "StokOfiss U30" ir astotais "East Capital Real Estate IV" investīciju projekts. Fonds plāno ieguldīt vismaz 400 miljonus eiro. "East Capital Real Estate" darbojas Stokholmā, Tallinā, Rīgā un Viļņā.

"East Capital Real Estate" ietilpst "East Capital Group" - neatkarīgā aktīvu pārvaldītāju grupā no Zviedrijas, kas tirgū darbojas kopš 1997.gada, piedāvājot dažādas ieguldījumu iespējas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

East Capital Real Estate uzsāk Baltijā lielākā loģistikas un vieglās rūpniecības parka būvniecību

Db.lv, 22.11.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

East Capital Real Estate ir uzsācis Baltijā lielākā loģistikas un vieglās rūpniecības parka būvniecību – East Capital Park Rae.

Kopumā plānots izbūvēt 140 000 kvadrātmetru lielu loģistikas un vieglās rūpniecības centru, kas atradīsies uz 30 hektārus plaša zemes gabala netālu no Tallinas.

Park Rae pirmās ēkas plānojam nodot 2025. gadā, bet visa parka pabeigšana būs atkarīga no kopējā tirgus pieprasījuma. Zemes gabals, ko iegādājāmies loģistikas parka būvniecībai 2021. gadā, atrodas ļoti izdevīgā vietā, tikai 15 minūšu brauciena attālumā no Tallinas centra, ar lielisku piekļuvi Tallinas apvedceļam un Tartu šosejai. Mūsu mērķis ir ambiciozs – vēlamies izveidot lielāko loģistikas un vieglās rūpniecības parku Igaunijā. Tāpēc jau šogad uzsākām pirmos parka izbūves darbus,” komentē East Capital Real Estate valdes loceklis Martins Otsa.

Komentāri

Pievienot komentāru