Ražošana

Eiropola operācijā 23 ES valstīs konfiscē lielu apjomu nelegālas degvielas un aiztur 25 cilvēkus

LETA/BNS, 21.09.2018

Jaunākais izdevums

Kopīgā tiesībsargājošo iestāžu operācijā pret krāpniecību degvielas tirgū 23 Eiropas Savienības (ES) valstīs, tai skaitā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, konfiscēti 2200 tonnu nelegālas degvielas un aizturētas 25 personas, piektdien paziņojis ES policijas aģentūras - Eiropola - preses dienests.

Operācijas gaitā konfiscēti arī 400 tonnu citu krāpšanas procesā izmantoto vielu. Papildus veiktā finanšu izmeklēšana ļāvusi konfiscēt arī 109 transportlīdzekļus, 19 nekustamā īpašuma objektus un naudu vairāk nekā trīs miljonu eiro vērtībā. Kriminālprocesi un nodokļu auditi sākti gandrīz visās valstīs, kas piedalījās operācijā, norādījis Eiropols.

Lai nemaksātu akcīzes nodokli, noziedznieki piejaukuši degvielai piemaisījumus, mainot tās īpašības, un pārdevuši iegūto produktu melnajā tirgū par daudz zemāku cenu, tādējādi gūstot milzīgu peļņu, secinājuši izmeklētāji.

Kā uzsver Eiropols, šāda degviela var bojāt automašīnu dzinējus un apdraud patērētāju veselību un drošību.

Muitas un policijas operācija visā Eiropā turpinājusies sešus mēnešus un beigusies jūlijā. To atbalstījuši Eiropola eksperti, kā arī Pasaules Muitas organizācija (WCO) un Muitas sadarbības jautājumu darba grupa (CCWP).

Kā pauž Eiropols, perfekta starptautiskā sadarbība ļāvusi iegūt detalizētu izpratni par krāpniecības shēmu darbību un tirgoto produkciju.

Operācija notikusi Austrijā, Beļģijā, Bulgārijā, Čehijā, Dānijā, Horvātijā, Igaunijā, Itālijā, Īrijā, Latvijā, Lielbritānijā, Lietuvā, Maltā, Nīderlandē, Polijā, Portugālē, Rumānijā, Slovākijā, Slovēnijā, Spānijā, Ungārijā, Vācijā un Zviedrijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Gazprom pārtrauks gāzes transportu pa gāzesvada Jamala-Eiropa posmu Polijā

LETA--AFP, 12.05.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas dabasgāzes gigants "Gazprom" ceturtdien paziņoja, ka pārtrauks dabasgāzes transportu pa gāzesvada Jamala-Eiropa posmu Polijā.

Krievija trešdien pavēstīja, ka nosaka sankcijas vairāk nekā 30 Eiropas Savienības, ASV un Singapūras enerģētikas uzņēmumiem, Maskavai šādi reaģējot uz rietumvalstu piemērotajām sankcijām Krievijai saistībā ar tās uzbrukumu Ukrainai.

Krievijas valdības publiskotajā sarakstā atrodams 31 uzņēmums, vairums no kuriem pieder Krievijas dabasgāzes giganta "Gazprom" Vācijas holdingkompānijai "Gazprom Germania".

Krievija nosaka sankcijas rietumvalstu enerģētikas uzņēmumiem 

Krievija noteikusi sankcijas vairāk nekā 30 Eiropas Savienības (ES), ASV un Singapūras...

Tāpat sankcijas piemērotas Polijas "EuRoPol GAZ S.A.", kas pārvalda gāzesvada Jamala-Eiropa posmu Polijā.

""Gazprom" tas nozīmē aizliegumu izmantot "EuRoPol GAZ" piederošu gāzesvadu, lai transportētu Krievijas gāzi caur Poliju," norādīja "Gazprom" preses pārstāvis Sergejs Kuprijanovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Bunkus slepkavības lietā kriminālvajāšanu lūdz sākt pret četrām personām

Db.lv, 28.11.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas veiktā izmeklēšana maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā vainagojusies panākumiem un šī gada 24. novembrī tā nodota Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai pret četrām personām – trīs Latvijas Republikas un vienu Krievijas Federācijas pilsoni.

Izmeklēšanas laikā ir gūta skaidra aina par nozieguma apstākļiem un iesaistītajām personām, tostarp lomu sadali – no pasūtītāja līdz slepkavības organizatoram un izpildītājam.

Šī gada 24. novembrī Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvaldes 1. nodaļa pabeigusi izmeklēšanu vienā no Valsts policijas vēsturē apjomīgākajām pasūtījuma slepkavības izmeklēšanas lietām, kuras šķetināšana un noziegumā iesaistīto personu noskaidrošana prasījusi mazliet vairāk par 4 gadiem aktīva policijas darba, kas, izmeklēšanu noslēdzot, apkopota 121 sējumā.

Izmeklēšanas laikā Valsts policija guvusi un nostiprinājusi pierādījumus, kas ļāvuši kriminālprocesā par aizdomās turamām atzīt četras personas – trīs Latvijas Republikas un vienu Krievijas Federācijas pilsoni. Kriminālprocess kvalificēts pēc vairākiem krimināli sodāmiem nodarījumiem, kas personām inkriminēti atbilstoši nodarījumiem:

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā apsūdzības celtas trijām personām, šodien preses konferencē informēja Rīgas tiesu apgabala prokuratūras prokurors Aldis Lasmanis.

Divām personām celtas apsūdzības par uzkūdīšanu jeb slepkavības pasūtīšanu. Vienai no šīm personām apsūdzība celta arī par slepkavības atbalstīšanu.

Šajā kriminālprocesā apsūdzība celta arī pret personu, kura izdarīja šāvienus, kuru rezultātā Bunkus mira. Savukārt apsūdzība pret slepkavības organizētāju nav celta, jo viņš ir miris vardarbīgā nāvē.

Valsts policija tāpat informē, ka izmeklēšanas laikā arestēti līdzekļi 50 miljonu eiro apmērā. Izmeklēšanas laikā aptaujātas 300 personas un 200 nopratinātas.

Jau ziņots, ka policija nesen lietu nodeva apsūdzību celšanai prokuratūrā. Kriminālprocesā par aizdomās turētajām tika atzītas četras personas - trīs Latvijas un viens Krievijas pilsonis. Policija norādīja, ka izmeklēšanas laikā ir gūta skaidra aina par nozieguma apstākļiem un iesaistītajām personām, tostarp lomu sadali - no pasūtītāja līdz slepkavības organizatoram un izpildītājam. Lieta apkopota 121 sējumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Krievija nosaka sankcijas rietumvalstu enerģētikas uzņēmumiem

LETA--AFP, 12.05.2022

Sankcijas piemērotas Polijas "EuRoPol GAZ S.A.", kas pārvalda gāzesvada Jamala-Eiropa posmu Polijā.

Avots: www.europolgaz.com

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievija noteikusi sankcijas vairāk nekā 30 Eiropas Savienības (ES), ASV un Singapūras enerģētikas uzņēmumiem, Maskavai šādi reaģējot uz rietumvalstu piemērotajām sankcijām Krievijai saistībā ar tās uzbrukumu Ukrainai.

Krievijas valdības publiskotajā sarakstā atrodams 31 uzņēmums, vairums no kuriem pieder Krievijas dabasgāzes giganta "Gazprom" Vācijas holdingkompānijai "Gazprom Germania".

Vācija aprīlī pavēstīja, ka pārņem "Gazprom" Vācijas struktūrvienības kontroli.

Tāpat sankcijas piemērotas Polijas "EuRoPol GAZ S.A.", kas pārvalda gāzesvada Jamala-Eiropa posmu Polijā.

Starp sankcijām ietverts aizliegums veikt darījumus un ieiet Krievijas ostās ar šiem uzņēmumiem saistītiem kuģiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Vecmīlgrāvī uziet nelegālās dīzeļdegvielas uzpildes staciju

Zane Atlāce - Bistere, 30.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policija ceturtdien un naktī uz piektdienu veica deviņas rūpīgi plānotas kratīšanas nelegālās dīzeļdegvielas uzpildes stacijā Vecmīlgrāvī, atsavinot apmēram 2000 litru nelegālās dīzeļdegvielas un notikuma vietā aizturot rūpalas saimnieku.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (VP RRP) Rīgas Ziemeļu iecirknī tika saņemta informācija par to, ka rūpnieciskajā teritorijā Rīgā, Vecmīlgrāvī, līdzās cita veida saimnieciskajai darbībai, notiek nelegālās degvielas tirdzniecība. Reaģējot uz šo informāciju un veicot izmeklēšanas pasākumus, policisti guva šīs informācijas apstiprinājumu.

29. augustā, VP RRP Rīgas Ziemeļu iecirkņa policisti ieradās šajā adresē, lai veiktu kratīšanas. Ņemot vērā, ka teritorija ir liela un apsargāta, plānoto pasākumu veikšanā tika iesaistīta arī Valsts policijas pretterorisma vienība «Omega» un Speciālo uzdevumu bataljona policisti. Tāpat piedalījās arī Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvalde.

Komentāri

Pievienot komentāru