Latvijas eksportspēja

Eksporta un inovācijas balvā tiks godināti veiksmīgākie uzņēmēji

Dienas Bizness, 06.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 8. decembrī notiks Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) biznesa diena. Rīta pusē tiek organizēts LIAA Biznesa forums, savukārt dienas izskaņā – apbalvoti konkursa Eksporta un inovācijas balva 2016 laureāti.

Forumā uzstāsies četri ārvalstu viesi, kuri centīsies ikvienu aizraut un iedvesmot stāties pretim biznesa pasaules izaicinājumiem:

Pokera spēles profesionālis Kaspers Berijs (Caspar Berry), kurš ir sniedzis padomus Džeimsa Bonda filmā Kazino Royale un tagad savu pieredzi pielāgo biznesa spēlei, konsultējot Google, IBM, Visa, McDonald's un citus biznesa smagsvarus, aicinās auditoriju riskēt, apzināties iespējas un pieņemt lēmumus grūti prognozējamajā jaunajā laikmetā.

Aktīvi darbojoties visos kontinentos un visdažādākajos līmeņos – konsultējot gan iesācējuzņēmumus, gan pasaules lielākās valstiskās organizācijas, viedo pilsētu eksperts ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi Renāto Dekastro (Renato de Castro) sniegs savu skatījumu un atklās stratēģijas urbanizācijas problēmu risināšanai un viedo pilsētu attīstībai.

Britu aktieris un komunikācijas speciālists Dominiks Kolenso (Dominic Colenso), kurš savā karjerā ir pieredzējis gan slavu, gan zaudējumus, dalīsies pieredzē, kā pasniegt savu zīmolu izvēlētajā tirgū. Viņš palīdzēs pasākuma dalībniekiem atraisīt savu potenciālu, nodot vēstījumu un izcelties pūlī.

Foruma noslēgumā ar savu pieredzi iepazīstinās jaunais uzņēmējs Freizers Dohertijs (Fraser Doherty), kurš pierāda, ka kaut ko pat tik ierastu kā vecmāmiņas ievārījumus var padarīt par superzīmolu, kas iekaro pasaules tirgu. Savu biznesu viņš uzsāka 14 gadu vecumā, kļūstot par jaunāko uzņēmēju, kura zīmols iekarojis lielveikalu tīklu Waitrose.

Biznesa forumu atklās LR Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens un LIAA direktors Andris Ozols. Pasākumā visas dienas garumā būs iespēja saņemt arī individuālas konsultācijas par LIAA atbalstu topošajiem un esošajiem uzņēmumiem.

LIAA Biznesa forums notiks 2016.gada 8. decembrī plkst. 9:00 Dzelzceļa muzejā (Rīgā, Uzvaras bulvārī 2A). Forums būs vērojams arī video tiešraidē LIAA mājas lapā.

Dienas izskaņā svinīgā ceremonijā tiks godināti konkursa Eksporta un inovācijas balva 2016 laureāti. Latvijas veiksmīgākos uzņēmumus sveiks konkursa patrons – Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

LIAA un Ekonomikas ministrijas rīkotais konkurss Eksporta un inovācijas balva notiek divpadsmito gadu pēc kārtas. Šogad četrās kategorijās tika iesniegti 117 pieteikumi no uzņēmumiem visā Latvijā.

Laureātu apbalvošanas ceremonijā balvas tiks pasniegtas sešās kategorijās – Eksportspējīgākais komersants lielo/ vidējo komercsabiedrību grupā, Eksportspējīgākais komersants mazo komercsabiedrību grupā, Importa aizstājējprodukts, Inovatīvākais produkts un Rūpnieciskais dizains. Titulu Eksporta čempions Latvijas lielākajam eksportētājam piešķir žūrijas komisija, pamatojoties uz eksporta datiem un ieguldījumu ilgtspējīgas izaugsmes nodrošināšanā.

Konkursa Eksporta un inovācijas balva 2016 laureātu apbalvošanas ceremonija notiks 2016.gada 8. decembrī plkst. 19:00 Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 10). Ceremonija būs vērojama arī video tiešraidē LIAA mājas lapā.

Komentāri

Pievienot komentāru