Auto

Elektrisko automobiļu ražotājs Fisker piedāvās automašīnu par 40 000 dolāru

LETA, 18.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektrisko automobiļu ražošanas uzņēmums «Fisker Inc.» pirmdien paziņoja, ka ražos jaunu vieglo apvidus automašīnu, kuras cena nepārsniegs 40 000 dolāru (35 370 eiro) un kas tirgū nonāks nākamgad.

Kompānija norāda, ka braucams šī modeļa prototips tiks prezentēts šī gada laikā.

Tāpat kā konkurents «Tesla Motors» arī «Fisker» automašīnas pārdos tieši patērētājiem bez tirdzniecības pārstāvju starpniecības.

Sagaidāms, ka jaunais automobilis ar vienu akumulatoru uzlādes reizi spēs nobraukt aptuveni 500 kilometrus.

Uzņēmums kopumā iecerējis uzražot trīs dažādus automobiļus.

«Fisker» zīmolu vada bijušais Vācijas autoražotāja BMW dizainers Henriks Fiskers, kura iepriekšējais uzņēmums «Fisker Automotive», kas tika dibināts 2007.gadā, ražoja luksusa elektriskās automašīnas, kuras bija iecienījušas arī slavenības, taču 2013.gadā piedzīvoja vērienīgu bankrotu.

2012.gadā tirdzniecībā nonākušais «Fisker Karma» modelis maksāja 100 000 dolāru un tas piesaistīja plašu slavenību interesi, pircēju vidū esot tādām slavenībām kā Leonardo di Kaprio, Eštonam Kačeram un Džastinam Bīberam.

Taču, pārdodot aptuveni 2000 automašīnu, Fiskers uzņēmumu pameta un 2013.gadā tas tiesā iesniedza bankrota pieteikumu, ASV nodokļu maksātājiem paliekot parādā 139 miljonus dolāru.

Kompānijas aktīvi vēlāk tika pārdoti Ķīnas uzņēmumam «Wanxiang».

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Elektroauto ražotājs Fisker izziņo plānus par luksusa SUV

Lelde Petrāne, 31.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektrisko transportlīdzekļu ražotājs Fisker Inc paziņojis, ka 2021. gada beigās sāks sava jaunā luksusa klases apvidus automobiļa (SUV) ražošanu, vēsta Reuters.

Paredzams, ka elektriskā SUV ar nosaukumu Fisker Ocean liela apjoma piegādes sāksies 2022. gadā.

Henriks Fiskers, kura iepriekšējais autobūves uzņēmums «sabruka» 2013. gadā, ASV nodokļu maksātājiem paliekot parādā 139 miljonus dolāru, Fisker Inc izveidoja 2016. gadā, lai konkurētu ar Tesla.

Komentāri

Pievienot komentāru