Jaunākais izdevums

Latvijā dibināts IT produktu un risinājumu izplatītājs AS Elko Grupa trešdien, 5.jūlijā paziņoja par 85% akciju iegādi vienā no vadošajiem datortehnikas un elektronikas izplatītājiem Zviedrijā – Gandalf Distribution AB.

«Elko jau kādu laiku ir meklējis ģeogrāfiskās paplašināšanas iespējas. Gandalf biznesa modelis un darbības struktūra ir ļoti līdzīgi mūsējai, tādēļ esam pārliecināti par šo iegādi. Gandalf, kļūstot par Elko grupas daļu, spēs ievērojami paplašināt savu produktu portfeli un gūt labumu no zināšanu un kompetenču apmaiņas,» stāsta Elko Grupa izpilddirektors Svens Dinsdorfs.

Gandalf kļūs par Elko grupas daļu, taču pagaidām turpinās darboties ar zīmolu Gandalf. Dāvids Nikanders (David Nicander) turpinās darbu kā izpilddirektors un paliks kā mazākuma akcionārs uzņēmumā Gandalf Distribution AB.

Gandalf ir dibināts 1984. gadā Malmē, un šobrīd uzņēmumā strādā 40 darbinieki. Gandalf izplata IT produktus, piemēram, piezīmju datorus, cietos diskus, monitorus, grafiskās kartes, tīkla produktus un komponentes – dīleriem visā Ziemeļvalstu reģionā. Gandalf ir viens no reģiona lielākajiem privātajiem izplatītājiem ar pārstāvniecībām Stokholmā, Gēteborgā un Malmē. Gandalf nesen noslēdza savu finanšu gadu ar SEK 674 miljonu (USD 76,5 miljoni) apgrozījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc divu gadu darbības Ziemeļvalstu reģionā ELKO Grupa augusta beigās noslēdza savu pirkumu, parakstot līgumu par atlikušo 15% Zviedrijā bāzētā izplatītāja Gandalf Distribution AB akciju iegādi.

2017. gada jūlijā ELKO Grupa iegādājās 85% uzņēmuma Gandalf Distribution AB akciju, kas ir viens no vadošajiem datortehnikas un elektronikas izplatītājiem Zviedrijā. Šis notikums iezīmēja pirmos ELKO Grupa paplašināšanas soļus Ziemeļvalstu tirgū. Līdz 2019. gada 30. jūnijam ELKO Grupa ieņēmumu daļa no Ziemeļvalstu reģiona sasniedza 6%.

«ELKO augstu vērtē Gandalf pieredzi un Ziemeļvalstu reģionā veiksmīgi izveidoto biznesa modeli – mēs nešaubījāmies par pirkumu un sinerģiju, ko šis darījums nesīs abiem uzņēmumiem. Šo divu gadu laikā kopīgi ir izdevies ievērojami paplašināt Gandalf produktu portfeli (pievienojot tādus zīmolus kā Intel, Ubiquity, Razer, Kingston, MSI, Microsoft un citus), nodrošinot mūsu klientiem plašāku produktu klāstu. Tas ir palīdzējis ELKO Grupa Ziemeļvalstu ieņēmumu CAGR rādītajam līdz 2019. gada 2. ceturkšņa beigām sasniegt 19%. Papildu mums ir izdevies stiprināt produktu vadības komandu, lai uzturētu augstu pakalpojumu līmeni gan mūsu pārdevējiem, gan klientiem. Šie pamati ir atspēriena punkts turpmākai Gandalf darbības izaugsmei nākamo trīs gadu laikā ne tikai Zviedrijā, bet visā Ziemeļvalstu reģionā. Līdz ar to lēmums iegādāties atlikušos 15% uzņēmuma akciju un sasniegt pilnīgu darbības integrāciju nebija grūts un bija tikai loģisks,» skaidro Svens Dinsdorfs, ELKO Grupa izpilddirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

ELKO Grupa sasniedz pusotra miljarda apgrozījumu

Lelde Petrāne, 21.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pateicoties jaunu tirgu apgūšanai, produktu piedāvājuma paplašināšanai un sekmīgai darbībai esošajos tirgos, IT produktu un risinājumu izplatītājs ELKO Grupa kāpinājis darbības rādītājus.

Svarīgākie konsolidētā finanšu pārskata dati par 2017. gadu:

  • Apgrozījums 1 593 milj. ASV dolāru (1 409 milj. eiro), par 9,1% vairāk nekā iepriekšējā gadā.

  • Bruto rentabilitāte 4,9%, par 1,1 procentpunktu augstāka nekā iepriekšējā gadā.

  • Bruto peļņa 78 milj. ASV dolāru (69 milj. eiro), par 42% vairāk nekā iepriekšējā gadā.

  • Tīrā peļņa 14 milj. ASV dolāru (12 milj. eiro), par 62% vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Apgrozījuma sadalījums pēc reģiona:

  • Centrālajā un Austrumeiropā – pieaugums par 6%, sasniedzot 525 milj. ASV dolāru (464 milj. eiro).

  • NVS reģionā – pieaugums par 5,3%, sasniedzot 901 milj. ASV dolāru (797 milj. eiro).

  • Baltijā – pieaugums par 8,8%, sasniedzot 118 milj. ASV dolāru (104 milj. eiro).

  • Ziemeļeiropā – par jūliju-decembri apgrozījums veido 49 milj. ASV dolāru (43 milj. eiro).

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Elko grupas investori piekrituši pārtraukt Krievijas struktūrvienības darbību

Db.lv, 01.04.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju (IT) produktu un sadzīves tehnikas izplatītāja AS "Elko grupa" investori piekrituši veikt divu Krievijas meitasuzņēmumu akciju atsavināšanu, teikts "Elko grupas" paziņojumā "Nasdaq Riga".

"Elko grupa" lūdza investoriem atļaut "Elko grupai" atsavināt kapitāldaļas divos būtiskos meitasuzņēmumos Krievijā - "Elko Rus Ltd" un "Torgovij dom Absoļut". Investoriem atļaujas bija jāiesniedz līdz 30.martam.

Balsojuma rezultātā "Elko grupa" ir saņēmusi investoru, kuriem kopsummā pieder 82% no emitēto obligāciju kopsummas, piekrišanu.

Tādējādi uzskatāms, ka investori ir piekrituši veikt divu Krievijas meitasuzņēmumu akciju atsavināšanu, vēstīts biržai.

Kopš karadarbības sākuma Ukrainā "Elko grupa" ir pārtraukusi IT iekārtu un sadzīves tehnikas piegādes Krievijas tirgum. "Elko grupa" respektē un ievēro visas gan uz sadarbības partneriem, gan uz produktiem, gan uz norēķiniem attiecinātās sankcijas, teikts grupas paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju (IT) produktu un sadzīves tehnikas izplatītāja AS "Elko grupa" rosina ar investoru piekrišanu veikt divu Krievijas meitasuzņēmumu akciju atsavināšanu, teikts "Elko grupas" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Līdz ar to "Elko grupa" lūdz investoriem atļaut "Elko grupai" atsavināt kapitāldaļas divos būtiskos meitasuzņēmumos Krievijā - "Elko Rus Ltd" un "Torgovij dom Absoļut". Investoriem atļaujas jāiesniedz līdz 30.martam.

Paziņojumā minēts, ka kopš karadarbības sākuma Ukrainā "Elko grupa" ir pārtraukusi IT iekārtu un sadzīves tehnikas piegādes Krievijas tirgum.

Tāpat paziņojumā biržai teikts, ka "Elko grupa" respektē un ievēro visas gan uz sadarbības partneriem, gan uz produktiem, gan uz norēķiniem attiecinātās sankcijas.

Šo sankciju rezultātā piegādes ķēdes darbība un preču kustība uz Krieviju ir apturēta, un vairāki pasaules IT ražotāji, kas ir pārstāvēti "Elko grupas" produktu portfelī, arī ir paziņojuši par politisku lēmumu pamest Krievijas tirgu. Klātbūtne Krievijas tirgū arī reputācijas risku dēļ pašlaik kavē uzņēmējdarbības attīstību citos tirgos, norāda "Elko grupa".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IT produktu un risinājumu izplatītājs "Elko grupa" saņēmis lielu atsaucību saistībā ar tā noliktavas apzagšanu, pastāstīja "Elko grupas" direktors Svens Dinsdorfs.

Viņš stāstīja, ka kopš paziņojuma un atlīdzības izsludināšanas, izplatītājs no dažādiem avotiem saņem informāciju par aizdomīgiem piedāvājumiem un neautorizētiem izplatītājiem, kā arī saņem atbalstu no citiem nozares dalībniekiem, kas ir gatavi palīdzēt izmeklēšanas procesā.

ELKO Grupa noliktava no jūnija atradīsies blakus lidostai 

ELKO Grupas noliktavas telpas no jūnija atradīsies blakus lidostai esošajā biznesa parkā...

Visa iesūtītā informācija tiek nodota apdrošinātājam un nolīgtajiem izmeklētājiem, kas tālāk to klasificēti apstrādā, piebilda Dinsdorfs.

Kā atklāja Dinsdorfs, "Elko grupa" nav bijusi vienīgā, kuras noliktava ir apzagta pēdējā laikā. "Līdzīgus, bet mazāka mēroga noziegumus piedzīvojuši arī citi tirgus dalībnieki. Kamēr zagļiem būs brīva noieta iespējas, tikmēr nekas nemainīsies; dzīvosim kropla tirgus apstākļos ar negodīgu cenu politiku," viņš uzsvēra.

"Elko grupa" direktors atzīmēja, ka izsludinātās atlīdzības mērķis ir, lai šādas situācijas atkārtošanās būtu pēc iespējas grūtāka. "Es ļoti ceru, ka šis precedents palīdzēs tirgum pašattīrīties. Mēs izjūtam tiešām lielu nozares dalībnieku atbalstu gan Latvijā, gan tuvējās kaimiņvalstīs," viņš apgalvoja.

Aizvadītajās brīvdienās "Elko grupas" teritorijā notikusi liela apmēra zādzība. "Elko grupa" izsludinājusi līdz 200 000 eiro lielu atlīdzību par informācijas sniegšanu, kas varētu palīdzēt atklāt noziegumu.

"Elko grupa" korporatīvā mārketinga vadītāja Māra Skudra skaidroja, ka noziedzīgais nodarījums organizētā grupā izdarīts aizvadītajā nedēļas nogalē, "Elko grupa" noliktavas telpās, biznesa parkā "Lidostas parks". Ielaušanās notikusi no blakus esošās noliktavas. Noliktavā uzglabātās preces bija pilnībā apdrošinātas, tāpēc neradīs būtisku ietekmi uz uzņēmuma darbību.

Tāpat ziņots, ka "Elko grupa" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 1,682 miljardi eiro, kas ir par 6,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga vairāk nekā divas reizes un bija 17,7 miljoni eiro.

"Elko grupa" reģistrēta 1993.gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 9,785 miljoni eiro. "Elko grupa" pieder vairākām juridiskām personām, kā arī investīciju fondam "Amber Trust".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju (IT) produktu un sadzīves tehnikas izplatītājs AS "Elko grupa" parakstījusi līgumu par visu meitasuzņēmumu Krievijā kapitāldaļu pārdošanu un uzsāk operacionālu un tehnisku biznesa procesu atdalīšanu, teikts "Elko grupas" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

"Elko grupa" ir saņēmusi visu iesaistīto pušu atļauju pārdot divus meitas uzņēmumus Krievijā - "Elko Rus" un "Tirdzniecības namu "Absolut"".

Jau ziņots, ka kopš kara sākuma Ukrainā "Elko grupa" ir pārtraukusi preču piegādes Krievijas tirgum, un arī vairāki vadošie IT ražotāji ir paziņojuši par politisku lēmumu pamest Krievijas tirgu.

Elko grupas investori piekrituši pārtraukt Krievijas struktūrvienības darbību 

Informācijas tehnoloģiju (IT) produktu un sadzīves tehnikas izplatītāja AS "Elko grupa" investori...

Līdz ar "Elko grupas" Krievijā esošo meitasuzņēmumu īpašnieku maiņu, kas reģistrēta 25.aprīlī, ir uzsākta arī attiecīgo aktīvu nodošana un biznesa procesu nodalīšana gan operacionāli, gan sistēmiski, un šim procesam ir noteikts pārejas periods, kas tiks īstenots pa posmiem viena gada laikā.

Paziņojumā biržai teikts, ka darījuma rezultātā samazināsies ne tikai riski, kas ir saistīti ar Krievijas tirgu, bet arī "Elko grupas" bilance kļūs labāk kapitalizēta. Tāpat sagaidāms, ka uzlabosies koncerna pašu kapitāla īpatsvars un procenta seguma rādītāji, samazināsies aizņemto līdzekļu īpatsvars, tiks novērsts Krievijas rubļa valūtas risks, kā arī samazināsies kopējie pamatdarbības izdevumi, ļaujot netraucēti turpināt uzņēmējdarbības attīstību citos tirgos.

Jau vēstīts, ka "Elko grupas" koncerns pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 1,853 miljardu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% mazāk nekā 2020.gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga par 30,4% un bija 39,429 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 1993.gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 9,901 miljons eiro. "Elko grupas" obligācijas kotē "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

ELKO grupa uzsāk tirdzniecību Polijā

Dienas Bizness, 07.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju (IT) vairumtirgotājs ELKO grupa sāks tirdzniecibu Polijas tirgū, liecina kompānijas paziņojums biržai Nasdaq Riga.

«Polijas IT tirgus ir liels un piesātināts, kurā darbojas gandrīz visi globālie izplatītāji. Tajā pašā laikā, klientiem, piemēram, dīleriem un iekārtu komplektētājiem, izplatītāju sniegtajos pakalpojumos trūkst elastīguma un pielāgotu risinājumu. Ienākot tirgū ar savu piedāvājumu, individuālu un uz projektiem balstītu pieeju, es uzskatu, ka klienti gūs labumu un lielāku efektivitāti, kombinējot loģistikas maršrutus un finanšu metodes, kā arī iespējas palielināt produktu piedāvājumu tirdzniecības vietās,» lēmumu komentē ELKO grupas direktors Svens Dinsdorfs.

Elko grupa paplašinās savu biznesa klātbūtni labi attīstītajā kaimiņu tirgū, piesaistot vietējo pārdošanas komandu IT un patēriņa elektropreču tirdzniecībai. Pārdošanas komanda atrodas Vroclavā, kas tiek skaidrota kā piemērota izvēle, lai apvienotu vietējo klātbūtni ar starptautiskiem loģistikas maršrutiem un lai saņemtu ELKO produktus un pakalpojumus Polijas tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas IT produktu un sadzīves tehnikas vairumtirgotājs AS Elko Grupa emitējis obligācijas par kopējo summu 20 miljoni eiro, informē uzņēmumā.

Ilgtermiņa finansējuma ar fiksētu procentu likmi piesaistīšana ļauj Elko vēl vairāk diversificēt finansējuma struktūru. Šī ir lielākā līdz šim veiktā emisija Elko vēsturē.

12. februārī tika emitētas obligācijas par kopējo summu 20 miljoni eiro ar dzēšanas termiņu pēc 5 gadiem un kupona likmi 6%. Obligācijas tiks kotētas alternatīvā vērtspapīru tirgus Nasdaq Riga First North sarakstā.

Obligācijas iegādājās vairāk kā 80 investori no Baltijas valstīm, Vācijas un Maltas - tostarp bankas, pensiju plāni, investīciju fondi, apdrošināšanas kompānijas, kā arī privātie investori. Darījumā kā investors piedalījās arī AIF Altum Kapitāla Fonds, kuram šis bija pirmais ieguldījums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajās brīvdienās notikusi liela apmēra zādzība IT produktu un risinājumu izplatītāja AS "ELKO Grupa" noliktavā Rīgā.

Noliktavā uzglabātās preces bija pilnībā apdrošinātas, tāpēc neradīs būtisku ietekmi uz uzņēmuma darbību, tomēr, ņemot vērā noziedzīgā nodarījuma apmērus, ELKO izsludinājis līdz pat 200 000 eiro lielu atlīdzību par informācijas sniegšanu, kas varētu palīdzēt atklāt noziegumu.

Noziedzīgais nodarījums organizētā grupā izdarīts aizvadītajā nedēļas nogalē, ELKO Grupa noliktavas telpās, biznesa parkā "Lidostas Parks". Ielaušanās notikusi no blakus esošās noliktavas.

"Prognozējam, ka Baltijas un Austrumeiropas valstu tirgos šobrīd varētu ieplūst liels daudzums noziedzīgā ceļā iegūtas preces: mobilie tālruņi, portatīvie datori, procesori, video un atmiņas kartes. Aicinām nekavējoties atsaukties visus nozarē strādājošos partnerus, ja rodas aizdomas par kādas preces izcelsmi. Pēc pieprasījuma varam sniegt nozagto preču sēriju numurus salīdzināšanai, tāpat arī jābrīdina, ka nozagtās preces tālākpārdošana ir nelikumīga un šo preču pārdevējiem vai pircējiem tā var tikt atsavināta," informē ELKO Grupa direktors Svens Dinsdorfs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Mūsu jaunais logo un stāsts, kas aiz tā stāv, ir pirmā redzamā liecība tam, kā ELKO Grupa iet kopsolī ar nozares attīstību un mainās, uzlabojot efektivitāti un nodrošinot ilgtspējīgu attīstību,» saka Svens Dinsdorfs, ELKO Grupa direktors.

Jaunā ELKO Grupa zīmola identitāte atspoguļo izplatītāja lomu – apvienot tirgus, piegādātāju un pārdošanas kanāla uzkrātās zināšanas un pieredzi, un padarīt to viegli pieejamu visiem sadarbības partneriem.

ELKO logo sastāv no teksta «ELKO» ar iekļautu grafisko zīmi «<». Grafiskā zīme simbolizē punktu, kur sākas produktu un pakalpojumu dažādība, kā arī plašu redzesloku, kas ir priekšnosacījums spējai apvienot partneru zināšanas un izprast klientu vajadzības.

«Ir divi iemesli, kāpēc mainām identitāti. Pirmkārt, vizuālajai valodai jāatbalsta uzņēmuma vīzija un pozicionējums. Jaunais logo ir papildus impulss, lai veicinātu tās izmaiņas, kas uzņēmumā jau notiek. Otrkārt, mūsu mērķis ir vienots zīmols – viens stāsts un pieredze visās valstīs, kurās darbojamies,» skaidrojot zīmola politiku, stāsta Inese Kalveite, ELKO Grupa mārketinga un komunikācijas direktore.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

ELKO grupa iegādājusies Krievijas lielāko sadzīves tehnikas un elektronikas izplatītāju Absolut

Db.lv, 20.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais IT produktu izplatītājs ELKO Grupa noslēdzis darījumu par Krievijas lielākā sadzīves tehnikas un elektronikas izplatītāja tirdzniecības nama Absolut 100% daļu iegādi, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Vienošanās noslēgšana starp abiem uzņēmumiem ļaus aptvert plašu klientu loku, piedāvājot viņiem pieeju ne tikai IT produktiem, bet arī sadzīves tehnikai un elektronikai.

Abpusējā sadarbībā abi uzņēmumi saskata izdevību palielināt konkurētspēju un uzlabot profesionālo zināšanu līmeni. Uzņēmuma eksperti paredz ienākumu potenciāla palielināšanos Krievijas tirgū. Apvienošanās ļaus optimizēt izdevumus un sniegs papildu iespējas gan pašiem uzņēmumiem, gan arī to partneriem.

Apvienoto struktūru Krievijā vadīs Oļegs Gusakovs, kurš tirdzniecības namā Absolut nostrādājis aptuveni 20 gadus un šajā laikā veicis garo ceļu no iepirkumu menedžera amata līdz ģenerāldirektora postenim. Fakts, ka uzņēmuma vadībā ir darbinieki ar pieredzi darbā Absolut, ļaus veikt ātru abu uzņēmumu integrāciju. Apvienotās komandas komercdaļu vadīs ELKO Krievija komercdirektors Aleksandrs Aleksejevs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IT produktu vairumtirgotāja AS «ELKO Grupa» valdes priekšsēdētājs arī turpmāk būs Egons Mednis, savukārt līdzšinējais valdes loceklis Maksims Stomakhins atstājis amatu, kuru ieņēma kopš 2017.gada oktobra, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Līdz ar otrdien, 22.janvārī komercreģistrā ierakstītajām izmaiņām, līdzšinējie valdes locekļi - Svens Dinsdorfs, Mārtiņš Ozoliņš un Vadims Rabša - pārapstiprināti savā amatā uz jaunu pilnvaru periodu. Egons Mednis ir AS «ELKO Grupa» valdes priekšsēdētājs kopš 2000.gada, Svens Dinsdorfs AS «ELKO Grupa» valdes locekļa amatu ieņem kopš 2006.gada, Mārtiņš Ozoliņš - kopš 2016.gada, bet Vadims Rabša - kopš 2017.gada jūnija.

Visa uzņēmuma padome - padomes priekšsēdētājs Andris Putāns, padomes priekšsēdētāja vietnieks Indreks Kasela un padomes locekļi Ēriks Strods un Kaspars Viškints - pārvēlēta uz jaunu pilnvaru periodu.

AS «ELKO Grupa» dibināta 1993.gadā. Uzņēmums ir viens no lielākajiem IT produktu un risinājumu izplatītājiem Baltijas, Austrumeiropas un Centrāleiropas valstīs. AS «ELKO Grupa» koncerna akcionāri ir septiņas juridiskas personas, no kurām trīs ir ārvalstīs reģistrētas kompānijas, bet četras - Latvijā reģistrētas kompānijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

Elko grupas koncerna peļņa pirmajā pusgadā sasniegusi 4,827 miljonus eiro

LETA, 18.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju (IT) vairumtirgotāja Elko grupa koncerna apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 586,068 miljoni eiro, kas ir par 20,8% vairāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, savukārt koncerna peļņa pieaugusi par 24,6%, sasniedzot 4,827 miljonus eiro, liecina biržai Nasdaq Riga iesniegtais finanšu pārskats.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka Elko grupas koncerns ir atteicies no ārpakalpojumiem dažu biznesa darbību nodrošināšanai, galvenokārt NVS reģionā, un optimizējis procesus, tādējādi grupas bruto peļņa ir palielinājusies. 2017.gada pirmajā pusgadā Elko grupas koncerna bruto peļņa bija 29,893 miljoni eiro, kas ir par 31,3% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā.

Mikrotīkla peļņa pērn pārsniegusi 66 miljonus eiro

SAF Tehnikas grupas peļņa pagājušajā finanšu gadā sasniegusi 1,733 miljonus eiro

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju (IT) produktu un sadzīves tehnikas izplatītājs "Elko grupa" izskata iespējas iziet no Krievijas tirgus, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Kopš karadarbības sākuma Ukrainā "Elko grupa" ir pārtraukusi IT iekārtu un sadzīves tehnikas piegādes Krievijas tirgum.

"Elko grupa" ievēro visas gan uz sadarbības partneriem, gan uz produktiem, gan uz norēķiniem attiecinātās sankcijas, un to rezultātā piegādes ķēdes darbība un preču kustība uz Krieviju ir apturēta.

Uzņēmuma pārstāvji min, ka šobrīd ar finanšu un juridisko ekspertu palīdzību tiek izstrādāti varianti, kā "Elko grupa" koncernam izstāties no Krievijā reģistrētajiem aktīviem likumā noteiktajā kārtībā un pildot visas saistības pret obligāciju turētājiem, finanšu un citiem partneriem.

"Elko grupa" pārstāvji norāda, ka izstāšanās process ir juridiski sarežģīts, un uzņēmuma iespējas detalizēti komentēt šīs aktivitātes ir ierobežotas vērstpapīru tirgu regulējošo likumu un noteikumu dēļ.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Izmaiņas ELKO Grupa vadībā, kas iezīmēs jaunu attīstības posmu

Lelde Petrāne, 24.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada rudenī uzņēmumā ELKO Grupa stāsies spēkā izmaiņas centrālā biroja (HQ) un Baltijas filiāles vadības komandās, kas iezīmēs jaunu attīstības posmu, informēja uzņēmumā.

ELKO Grupa izpilddirektors Svens Dinsdorfs skaidro: «Jau visu šo gadu strādājām pie procesu optimizācijas – pārskatījām gan funkcijas, gan izmaksas, lai palielinātu darba efektivitāti un uzlabotu savstarpējo sadarbību ar filiālēm 11 valstīs. ELKO vienmēr uzstādījis ambiciozus mērķus, un tādus nav iespējams sasniegt stāvot uz vietas. Esam lepni par darbinieku izaugsmi uzņēmuma iekšienē, kas parāda darbinieku uzticību, vēlmi attīstīties un drosmi uzņemties jaunus pienākumus, lai kopā veicinātu uzņēmuma izaugsmi.»

Līdz ar 1. oktobri esošais Baltijas pārdošanas ofisa vadītājs Mārtiņš Pavlovskis pievienosies ELKO HQ vadības komandai kā reģionālais direktors. Viņš koordinēs, veicinās un organizēs HQ un pārdošanas ofisu sadarbību. M. Pavlovskis Baltijas pārdošanas ofisa vadītāja amatā bijis trīs gadus, izveidojot pārdošanas stratēģiju Baltijas valstīs un Polijā un veicinot labākas attiecības ar klientiem. Tāpat viņš sniedzis būtisku pienesumu Rumānijas un Ukrainas biznesa stratēģiju izveidē, kas jau iezīmēja dziļāku iesaistīšanos HQ lēmumu veidošanā un īstenošanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Corum Asset Management («Corum AM») pārvaldītais fonds Corum Origin iegādājies ELKO Grupas biroju ēku kompleksu Rīgā, Toma ielā 4.

Šī ir Corum Asset Management pirmā investīcija Latvijā un otrā - Baltijā.

Corum AM ir Francijā reģistrēts fondu pārvaldnieks, kas ar fonda starpniecību veic investīcijas nekustamajos īpašumos 15 Eiropas valstīs un nākamgad plāno investīcijas arī Ziemeļamerikā. Kopējais Corum aktīvu apjoms 2018. gada beigās būs tuvu 2 miljardiem eiro. Corum AM šogad īpašumos ir investējis vairāk nekā 500 miljonus eiro. Corum AM orientējas uz īpašumiem ar finansiāli stipriem augstas kvalitātes nomniekiem ar ilgtermiņa nomas līgumiem, kas ļauj nodrošināt fonda investoriem stabilu ilgtermiņa naudas plūsmu un pievilcīgu dividenžu ienesīgumu.

ELKO Grupa ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijā un viens no vadošajiem IT produktu, sadzīves elektronikas un risinājumu izplatītājiem Centrālajā un Austrumeiropā. ELKO Grupas konsolidētais apgrozījums 2017. gadā pārsniedza 1.4 miljardus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Elko grupa reģistrējusi komercķīlu ar nodrošinātā prasījuma maksimālo summu 1,137 miljoni eiro

LETA, 20.01.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju (IT) produktu, sadzīves elektronikas un risinājumu izplatītājs "Elko grupa" reģistrējis jaunu komercķīlu ar nodrošinātā prasījuma maksimālo summu 1,137 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Ķīlas ņēmējs ir "OP Corporate Bank".

"Elko grupa" ir ieķīlājusi visu mantu, kas atrodas Latvijā, tostarp krājumus, kas ir ceļā Latvijā un ārpus Latvijas, izņemot mantu, kas atrodas Nīderlandē, kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas. Komercķīlas ņēmējam ir tiesības pārdot ieķīlāto mantu bez izsoles. Aizliegts atkārtoti ieķīlāt komercķīlas priekšmetu.

Komercķīla reģistrēta ceturtdien, 19.janvārī.

Tādējādi šobrīd "Elko grupai" ir piecas aktīvas komercķīlas.

Jau vēstīts, ka "Elko grupas" koncerns 2022.gada deviņos mēnešos strādāja ar 1,113 miljardu eiro apgrozījumu, kas ir par 25,2% mazāk nekā 2021.gada deviņos mēnešos, savukārt koncerna peļņa pieauga par 13,3% un bija 28,925 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Elko Grupa konsolidētais apgrozījums 2017. gada 9 mēnešos ir sasniedzis 1,064 miljardus ASV dolāru (955 milj. eiro), kas ir par 13,5% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2016. gadā, liecina uzņēmuma pārskats Nasdaq Riga.

Izaugsmi veicinājusi tirgus apstākļu uzlabošanās un Gandalf Distribution AB ietveršana Elko Grupa koncernā, sākot no 2017. gada jūlija. Bruto peļņa sasniedza 50,6 milj. ASV dolāru (45,4 milj. eiro), kas ir par 33% vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Bruto peļņas pieaugums atspoguļo uzņēmuma centienus optimizēt biznesa darbību, atsakoties no daļas ārpakalpojumu galvenokārt NVS reģionā.

Uzņēmuma darbības rezultātus iespaido makroekonomiskie, politiskie un konkurences apstākļiem tirgos, kuros uzņēmums veic darbību. Galvenais virzītājspēks, kas sekmēja uzņēmuma izaugsmi, ir pēdējo deviņu mēnešu laikā ievērojami paplašinātais produktu portfelis, kā arī jaunu distribūcijas reģionu pievienošana jau esošajiem izplatīšanas līgumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunā filiāle ļaus elektroierīču ražotājam ELKO EP būt pieejamākam partneriem un klientiem Baltijā.

Šā gada 24. oktobrī Čehijas vēstniecībā notiks ELKO EP Baltijas filiāles oficiālā atklāšanas ceremonija. 2018.gada jūnijā tika izveidota ELKO EP filiāle Baltijā, kuras centrālais birojs atradīsies Rīgā, kopstrādes centrā People Work. Latvijas filiāli vadīs Gļebs Kiseļovs.

ELKO EP galvenā mītne atrodas Čehijā. Tam ir 17 filiāles citās valstīs un produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 80 valstīm. ELKO EP ražo relejus, modulārās automātikas ierīces, viedās mājas un ēku automatizācijas sistēmas, Smart City un citus produktus.

G. Kiseļovs akcentē, ka jaunā filiāle ļaus ELKO EP būt pieejamākam partneriem un klientiem Baltijā, sniegt labāku tehnisko atbalstu un vadīt dažādas mārketinga aktivitātes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vēloties strādāt ar gudro māju tehnoloģijām, Gļebs Kiseļovs izvēlējies uzrunāt Čehijas ražotāju Elko EP, lai kļūtu par kompānijas produkcijas izplatītāju.

«2016. gadā beidzu studijas Lielbritānijā un vēlējos strādāt saistībā ar gudro māju tehnoloģijām. Sazinājos ar čehu ražotāju Elko EP, kam līdzās citiem produktiem ir arī privātmāju automatizēšanas tehnoloģijas. Tā kā uzņēmumam Latvijā nebija pārstāvju, sākām sadarboties. Atvēru viedo māju uzņēmumu Echoo Smart Homes, kas gada laikā kļuva par ražotāja lielāko izplatītāju Baltijas mērogā. Partneriem patika, ka bez pieredzes ķērāmies klāt lieliem projektiem, tāpēc šī gada janvārī tie man piedāvāja atvērt meitasuzņēmumu, nevis būt tikai izplatītājam,» saka Gļebs. Iepriekš uzņēmums strādāja kā Echoo Smart Homes, kas ir jauns un ne pārāk pazīstams zīmols. Tagad, strādājot ar ražotāja zīmolu, ir vieglāk piekļūt lielajiem projektiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju produktu izplatītājs un vairumtirgotājs AS «Elko Grupa» pārjaunojis komercķīlu, palielinot ar to nodrošināto prasījumu summu par 3,4 miljoniem eiro - līdz 21,1 miljonam eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Komercķīlas ņēmējs ir «OP Corporate Bank plc» un ar to ieķīlāta visa komercķīlas devēja manta, kas atrodas Latvijā (tai skaitā krājumi, kas atrodas ceļā Latvijā un ārpus Latvijas), izņemot mantu, kas atrodas Nīderlandē.

Komercķīla pārjaunota 21.decembrī, un līdz ar to dzēsta 2016.gadā reģistrētā komercķīla, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa bija 17,7 miljoni eiro.

AS «Elko Grupa» dibināta 1993.gadā. Uzņēmums ir viens no lielākajiem IT produktu un risinājumu izplatītājiem Baltijas, Austrumeiropas un Centrāleiropas valstīs. AS «Elko Grupa» koncerna akcionāri ir septiņas juridiskas personas, no kurām trīs ir ārvalstīs reģistrētas kompānijas, bet četras - Latvijā reģistrētas kompānijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc divu gadu darbības Ziemeļvalstu reģionā S. Dinsdorfa vadītā ELKO Grupa augusta beigās noslēdza savu pirkumu, parakstot līgumu par atlikušo 15% Zviedrijā bāzētā izplatītāja Gandalf Distribution AB akciju iegādi. Šis notikums iezīmēja pirmos ELKO Grupas paplašināšanas soļus Ziemeļvalstu tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nodokļu reformā paredzētie pasākumi veicinās mazo iemaksu veicēju līdzvērtīgu dalību pensiju izmaksā šodienas pensionāriem, kā arī uzlabos viņu aktivitāti sava sociālā nodrošinājuma veidošanā, uzskata Labklājības ministrija (LM).

Kā aģentūrai LETA pavēstīja LM sociālās apdrošināšanas departamenta direktora vietniece Airīna Dreimane, Nodokļu politikas pamatnostādnes 2018.-2021.gadam paredz, ka saimnieciskās darbības veicēji, kuru ienākumi mēnesī nesasniedz minimālās algas apmēru, no ienākumiem veiks 5% maksājumu privātajā pensiju fondā, turklāt no autoratlīdzības izmaksātāja līdzekļiem par autoratlīdzības saņēmēju tiks veiktas 5% iemaksas pensiju apdrošināšanai.

Abi nodokļu politikas pamatnostādnes paredzētie pasākumi uzlabošot mazo iemaksu veicēju sociālo nodrošinājumu pensiju apdrošināšanai.Tāpat sociālā nodrošinājuma uzlabošanos veicinās nodokļu politikas pamatnostādnēs paredzētā minimālās algas palielināšana no 380 uz 430 eiro, skaidro Dreimane.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ELKO Grupas noliktavas telpas no jūnija atradīsies blakus lidostai esošajā biznesa parkā «Lidostas Parks». Uzņēmums noslēdzis līgumu ar biznesa parku attīstītāju SIA Piche par vairāk nekā 7 000 kvadrātmetru lielu noliktavu telpu nomu.

Šajā pavasarī blakus lidostai tiks atvērts jauns biznesa parks ar kopējo platību 23 000 m2. Pēdējā «Lidostas Parka» kārta ir iznomāta ELKO Grupa. Pateicoties šim darījumam «Lidostas Parka» telpas ir pilnībā nokomplektētas.

ELKO Grupa pārstāvji atzīmē, ka līdz šim Latvijas noliktavu telpas bija atdalītas, bet turpmāk tās atradīsies vienuviet. Jaunās telpas būs energoefektīvākas un modernākas, spējot nodrošināt augstākās kvalitātes darba apstākļus.

«Strauji augot un attīstoties biznesa apjomiem Baltijas reģionā, pašlaik strādājam ar vairākām noliktavām dažādās lokācijās. Tas iekšējos procesus padara sarežģītākus, dārgākus un lēnākus. Pāreja uz modernu un kvalitatīvu noliktavu ir loģisks nākamais solis, lai uzlabotu klientu servisu un apmierinātu tuvākajos gados pieaugošā biznesa apjoma prasības,» informē Baltijas produktu un tirdzniecības direktors Mārtiņš Pavlovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar šodienu, informācijas tehnoloģiju (IT) vairumtirgotāja Elko grupa valdes sastāvs tiek paplašināts, par valdes locekli ieceļot Maksimu Stomakhinu, liecina uzņēmuma biržai Nasdaq Riga iesniegtais paziņojums.

Pēdējo 15 gadu laikā Stomakhins strādājis dažādos ar komercdarbību saistītos vadošos amatos un bijis valdes loceklis IT distribūcijas uzņēmumā Merlion.

Saskaņā ar Firmas.lv piejamo informāciju, Elko grupas valdes priekšsēdētājs ir Egons Mednis, bet valdes locekļi - Mārtiņš Ozoliņš, Vadims Rabša un Svens Dinsdorfs.

AS Elko grupa ir IT produktu un risinājumu izplatītājs, kas pārstāv 180 IT ražotājus, piedāvā plašu produktu klāstu un sniedz pakalpojumus vairāk nekā 7000 mazumtirgotājiem, vietējiem datoru ražotājiem, sistēmu integratoriem un dažādu nozaru uzņēmumiem 30 valstīs Eiropā un Centrālajā Āzijā.

Elko grupa koncerna apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 586,068 miljoni eiro, kas ir par 20,8% vairāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, savukārt koncerna peļņa pieaugusi par 24,6%, sasniedzot 4,827 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru