Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamā gada februārī biznesa centra Jaunā Teika nomnieku sarakstam pievienosies viens no pasaulē vadošajiem informāciju tehnoloģiju (IT) uzņēmumiem - EPAM Systems, apstiprina Lins Grinevičs (Linas Grinevičius), EPAM Systems ģenerāldirektors Latvijā un Lietuvā.

Lai gan SIA EPAM Systems Latvijā reģistrēta jau pērnā gada augustā, publiski pieejamā informācija par IT milža ienākšanu tirgū līdz šim bijusi visai skopa. L.Grinevičs gan atklāj, ka jau šobrīd Rīgas birojā strādā vairāk nekā simts cilvēku, no kuriem apmēram 90% ir vietējie speciālisti.

Pašlaik EPAM Rīgas biroja darbiniekiem ir iespēja izmantot uzņēmumam pieejamās kopstrādes telpas galvaspilsētas centrā vai strādāt attālināti, taču jau nākamgad EPAM plāno atvērt arī fizisku ofisu, stāsta L.Grinevičs, uzsverot, ka šis ir nākamais solis, lai nostiprinātu uzņēmuma pozīcijas vietējā tirgū. Man ir prieks, ka darbinieku skaits Rīgas birojā jau pārsniedzis vienu simtu, un esmu pārliecināts, ka šo izaugsmi noteikti turpināsim, paplašinot savu komandu Latvijā arī turpmāk, apstiprina L.Grinevičs.

Kā EPAM līdz šim veicies Latvijas tirgū?

Rīgas birojs galvenokārt koncentrējas tieši uz inženiertehniskajiem un piegādes pakalpojumiem, veidojot kompleksus digitālos risinājumus mūsu globālajiem klientiem, kā arī sniedzot konsultāciju pakalpojumus. Novembra beigās būs pagājis gads, kopš aktīvi darbojamies Latvijā, un kopumā jāsaka, ka mums gājis diezgan labi - man ir prieks, ka šī gada laikā mums ir izdevies ievērojami audzēt gan biroja apgrozījumu, gan darbinieku skaitu.

Kāpēc jūs izvēlējāties atvērt biroju tieši Rīgā? Vai tika apsvērtas arī kādas citas iespējas?

EPAM nemitīgi paplašina savu inženiertehnisko un piegādes centru tīklu, tā ka šobrīd uzņēmums ir pārstāvēts jau vairāk nekā 50 valstīs ar galveno mītnes biroju Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV). Kas attiecas uz Latviju, jāatzīmē, ka tehnoloģiju joma šajā reģionā ir diezgan labi attīsta, tāpēc biroja atvēršana Rīgā bija visai loģisks solis. Ja runājam valsts mērogā, jāsaka, ka citas pilsētas kā potenciālo EPAM biroja mājvietu mēs pagaidām vēl neesam izskatījuši, jo brīdī, kad izlēmām paplašināties un atvērt biroju Latvijā, bija skaidrs, ka tas atradīsies tieši Rīgā. Tā ir lielākā Latvijas pilsēta gan iedzīvotāju skaita, gan teritorijas ziņā, tāpat par būtisku priekšrocību uzskatījām lielāko augstskolu koncentrāciju, jo tas nozīmē, ka šeit ir arī jaunie speciālisti, kas mums nepieciešami. Jebkurā gadījumā, raugoties no globālā uzņēmuma perspektīvas, Rīgas birojs ir ļoti neliels, tāpēc uzreiz pēc ienākšanas tirgū mēs Latvijā neatvērām fizisku ofisu, kā to mēdz darīt citi uzņēmumi. Līdz februārim EPAM Rīgas biroja darbiniekiem ir iespēja izmantot mums pieejamās kopstrādes telpas galvaspilsētas centrā vai strādāt attālināti, taču jau nākamgad viņi varēs savus darba pienākumus veikt arī birojā Jaunajā Teikā. Uzskatu, ka esam savu pozīciju Latvijā nostiprinājuši un izveidojuši stabilu komandu, tāpēc šim nākamajam solim neapšaubāmi esam gatavi.

EPAM jau vairākus gadus darbojas Lietuvā. Kāpēc pieņemts lēmums paplašināšanos Baltijā sākt tieši ar Lietuvu, nevis Latviju vai Igauniju?

EPAM Lietuvā tika reģistrēts pirms vairāk nekā astoņiem gadiem, taču aktīva darbība birojā sākās nedaudz vēlāk. Lietuva ir lielākā no Baltijas valstīm, tāpat tolaik Viļņā vieglāk risināmi bija arī biroja telpu nomas jautājumi. Tieši šo iemeslu dēļ EPAM lēma paplašināšanos Baltijas valstīs sākt tieši ar Lietuvu, kur šobrīd strādā jau aptuveni 1500 darbinieku. Ja runājam par nākotnes plāniem, jāsaka, ka tuvākajā laikā EPAM, visticamāk, vēl kādu laiku būs pārstāvēts tikai divās no trim Baltijas valstīm, jo pagaidām mēs neesam plānojuši atvērt biroju Igaunijā. Tajā pašā laikā es nevaru apgalvot, ka tas nekad nenotiks - kas to lai zina, kā situācija mainās un attīstās!

Visu rakstu lasiet 15.novembra žurnālā Dienas Bizness!

ABONĒJIET, lasiet elektroniski vai meklējiet preses tirdzniecības vietās!

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness izdevums #46

DB, 15.11.2022

Dalies ar šo rakstu

Lai arī pašlaik mēbeļu piegādēs aktivitāte pieklususi, tomēr ir ļoti liela interese par sadarbību no dažādiem potenciālajiem ārvalstu tirgotājiem, jo Covid-19 pandēmijas laikā nebija iespēju tikties un attīstīt produktus. Izmantojot šīs iespējas, nākotnē ražošanā būs kāpums.

To intervijā Dienas Biznesam stāsta mēbeļu ražošanas un tirdzniecības SIA Daiļrade koks valdes priekšsēdētājs Andris Jansons.

Vēl uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness 15.novembra žurnālā lasi:

Statistika. IKP aug straujāk nekā nodokļu ieņēmumi

Tēma. Pusei Latvijas iedzīvotāju šoziem sagaidāms ievērojams dzīves līmeņa, dzīves standartu un pārtikas kvalitātes kritums

Attīstība. Rīgas lidostas pilsētā plāno 300 miljonu eiro investīcijas

Ilgtspēja. Uzņēmēji arvien vairāk domā par ilgtspēju

Informācijas tehnoloģijas. EPAM Systems plāno Rīgā atvērt ofisu

Komentāri

Pievienot komentāru