Jaunākais izdevums

Piektdien tika izdots biznesa laikraksta Financial Times Deutschland pēdējais izdevums.

Pēdējā izdevuma dizainā virsrakstā Financial Times Deutschland vietā lasāmi vārdi Final Times Deutschland (Fināla

Times Deutschland). Pēdējais izdevums veltīts atskatam uz laikraksta 13 gadus seno vēsturi, labākajiem rakstiem, ilustrācijām un lielākajām kļūdām.

Kopumā izdevuma veidotāji centušies radīt humora noskaņu. Pēdējā lapā redakcijas komanda fotogrāfijā noliekusies un lasāmi vārdi: «Atvainojiet, mīļie lasītāji, ka šie ir FTD pēdējie teikumi. Mums ir ļoti žēl.»

Redakcijas komanda arī norāda, ka, ja būtu iespēja sākt visu no sākuma, viss tiktu darīts tieši tāpat. Redaktori arī atvainojas reklāmdevējiem par to, ka tik kritiski ziņojuši par viņu uzņēmumiem.

Izdevējs Gruner + Jahr pagājušajā mēnesī paziņoja, ka Financial Times Deutschland zaudējis pārāk daudz naudas un nav tādā stāvoklī, lai gūtu peļņu, tādēļ tas tiks slēgts. Šis lēmums skāris vairāk nekā 360 darbiniekus, no kuriem lielākā daļa kļūs par bezdarbniekiem.

Jāatgādina, ka nesen par savu maksātnespēju paziņoja laikraksts Frankfurter Rundschau, bet Nirnbergas Abendzeitung tika slēgts septembra beigās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākā daļa vāciešu uzskata, ka nākamā valsts valdība nedrīkst piešķirt papildus līdzekļus problēmu nomocītajām eirozonas valstīm un katrs jauns starptautiskais aizdevums jāapstiprina referenduma ceļā, liecina sabiedriskās domas aptauja.

Saskaņā ar tās datiem 75% vāciešu ir negatīvi noskaņoti pret tiešām fiskālām transakcijām eirozonas valstīm, bet 52% neatbalsta turpmākus starptautiskos aizdevumus, kuros piedalītos Vācija.

Vairāk nekā puse vāciešu vēlas palikt eirozonā, tomēr uzskata, ka Eiropas monetārā savienība ir jāpārveido «kā nedaudzu līdzīgu valstu grupa», liecina YouGov Deutschland aptauja. Vācijas markas atgriešanos vēlētos vien tikai 32% vāciešu. Savukārt jautājumā par eiro glābšanu par katru cenu – vāciešu domas dalījās – 42% šādam apgalvojumam piekrituši, bet 46% bijuši pret to.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grieķijas starptautiskie aizdevēji apsver atkārtotu Grieķijas parāda pārstruktuziāciju. Tās ietvaros Grieķijai varētu tikt norakstīts 2010. gadā saņemtais aizdevums 110 miljardu eiro apmērā, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, vēsta Financial Times Deutschland.

Parādu norakstīšanas zaudējumus nevēlas uzņemties ne Starptautiskais Valūtas fonds, ne arī Eiropas Centrālā banka, tādējādi šādā scenārijā viss finansiālais smagums būtu jāuzņemas eirozonas valstīm, sacījuši avoti.

Grieķijas parāds tika «apcirpts» jau šā gada sākumā, kad privātā bankas un investīciju fondi piekrita Atēnu parādsaistības samazināt par 100 miljardiem eiro. Šis darījums ļāva Grieķijai piešķirt 130 miljardu eiro lielu aizdevumu.

Arī analītiķi norāda, ka Grieķijas parādu norakstīšana ir ticams scenārijs. Vācijas Commerzbank izpilddirektors Martins Blessings (Martin Blessing) prognozējis, ka galu galā Grieķijas parādu norakstīšanā piedalīsies visi tās kreditori, vēsta Reuters.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Arī Bosch izstājas no tuksneša saules projekta

Lelde Petrāne, 13.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāku miljardu eiro projekts, kas paredz izmantot atjaunojamos energoresursus Sahāras tuksnesī - pazīstams kā Desertec, zaudējis vēl vienu lielu partneri: Vācijas tehnoloģiju gigants Bosch pavēstījis, ka «pametīs šo kuģi» līdz gada beigām, ziņo thelocal.de.

Kompānijas trīs gadu līgums beidzas decembra beigās. «Mēs neturpināsim sadarbību,» izdevumam Financial Times Deutschland sacījusi Bosch meitas uzņēmuma Rexroth pārstāve. Viņa atzīmējusi, ka kompānija maina prioritātes.

Desertec meklē iespējas izmantot saules enerģiju no Ziemeļāfrikas un Tuvajiem Austrumiem. «Mērķis ir piegādāt aptuveni 15 procentus no Eiropas elektrības līdz 2050. gadam,» teikts Desertec Fonda interneta vietnē.

Komentāri

Pievienot komentāru