Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bezpilota lidaparāts paredzēts 3D filmēšanai; top filma Portugālei, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Eiropā vai pat pasaulē, iespējams, šobrīd vienīgo multikopteru pabeidzis būvēt Latvijas uzņēmuma Flyvision īpašnieks, pilots Gvido Puķe. Bezpilota lidaparāts paredzēts 3D filmēšanai. Tas spēj pacelt divas profesionālās kinokameras. Pēc viņa teiktā, jaunā multikoptera priekšrocība ir tā, ka kameras var izvietot gan zem, gan virs lidaparāta, attiecīgi mainot arī bateriju atrašanās vietu, dodot iespēju būtiski palielināt iespējas māksliniekiem variēt ar kadru daudzveidību. Piemēram, kameru izvietojums augšpusē ir svarīgs filmēšanai zem tiltiem, iekštelpās un citās vietās, kur nepieciešams skats no lejas uz augšu. Multikopters veidots ar mērķi veikt specifisku filmēšanu, kuru citādi īstenot nevarētu.

Diezgan unikāls

Bezpilota lidaparāts ir nestandarta, proti, ar 12 rotoriem (seši augšā, seši apakšā), tā maksimālā celtspēja ir 25 kg, taču šobrīd kopējais kameru svars ir 10 kg. Ar šādu kravu multikopters spēj lidot 10 minūtes, kas esot pilnīgi pietiekami profesionālai filmēšanai, jo kadra ilgums nepārsniedzot vienu minūti. Gadījumā, ja multikopters tiek aprīkots ar nelielu kameru un tiek palielināts tā bateriju skaits, lidojuma ilgums var pieaugt līdz pat 30 minūtēm. Multikoptera izmaksas ir ap 50 tūkst. eiro, un tā izveidei bijis nepieciešams pusotrs gads, tostarp viens mēnesis uzbūvēšanai.

Šāda veida multirotoru lidaparātu vismaz Baltijas valstīs nav, norāda industriālos lietotājus apkalpojošās Drone Technology līdzīpašnieks Vladimirs Petrovs.

Visu rakstu Flyvision izstrādā unikālu multikopteru lasiet 23. septembra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru