Citas ziņas

Fonteina festivāla sauklis būs Cool in Hell

Vēsma Lēvalde, 19.07.2012

Jaunākais izdevums

Jau septīto reizi no 10. līdz 12. augustam Liepājas centrā mūziķis un uzņēmējs Stīns Lorenss jeb Louie Fontaine rīko rokmūzikas festivālu Fontaine Festival.

Katru gadu festivālam ir sava devīze jeb sauklis, šogad tas skan Cool in Hell jeb Ellē ir forši, informē festivāla rīkotājs. Trīs dienās festivālā uzstāsies ap 30 ārzemju un Latvijas grupas. Koncertu norišu vietu skaits paliks nemainīgs, mūziķi kāps uz Gypsy Camp, kluba Fontaine Palace, Fire Bar, Prison un Acropolis skatuvēm.

Lielāks uzsvars tiks likts uz pasākuma teritorijas labiekartojumu, sola S. Lorenss. Jau pērn festivālu eksperts Latvijā – radio dīdžejs Toms Grēviņš – atzina, ka Fontaine Festival ir labākās un tīrākās tualetes, kādas jebkad līdzīgos pasākumos būtu redzējis. Šogad būs ierīkotas arī dušas ar siltu ūdeni, telšu pilsētiņa jeb kempings un iekārtota vieta autotreileriem. Pirmās 200 biļetes uz visām festivāla dienām varēs iegādāties par sešiem latiem vai septiņiem latiem ar iekļautu telts vietu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tūrisma sezonu Liepājā atklās ar nakts ekskursijām

Vēsma Lēvalde, 11.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūrisma sezonu Liepājā atklās 19.maijā, piedāvājot nakts ekskursiju Promenādes pieturzīmes. Otra iespēja būs doties Mazajā Kurzemes vīna tūrē.

19.maijā Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojs (LRTIB) sadarbībā ar diviem Liepājas stāstniekiem un gidiem – Gunāru Silakaktiņu un Juri Raķi – piedāvās iespēju ne tikai pilsētas ciemiņiem, bet arī pašiem liepājniekiem pirmoreiz apmeklēt kuģu dokus Liepājas promenādē – padomju laikā slepenu militāru objektu, kur tika remontēti padomju militārie robežapsardzes kuteri. Šī būs viena no Liepājas promenādes pieturzīmēm, kas tiks apskatīta vairāk nekā divu stundu garajā nakts ekskursijā ar nosaukumu Promenādes pieturzīmes. Ekskursijas sākums plānots pulksten 22:00, informē Liepājas Reģiona tūrisma informācijas birojs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no titulētākajiem un pieprasītākajiem gaismu māksliniekiem Latvijā Mārtiņš Feldmanis jau septiņus gadus ir arī uzņēmējs.

SIA Bang! nodarbojas ar pasākumu tehnisko atbalstu – visu, kas saistās ar gaismu un skaņu. Uzņēmumam ir trīs īpašnieki – Mārtiņš Feldmanis, Jānis Vasilis un Uldis Akselrods. Abiem Mārtiņa partneriem ir arī firma XL Sound Labs, kas ražo akustiskās sistēmas un ir cieši saistīta ar Bang!. Sadarbības skaļākie notikumi – gan tiešā, gan pārnestā nozīmē – ir vasaras festivāli Baltic Beach Party, Fontaine Festival un Summer Sound Liepāja. Taču kopīgi apskaņots un apgaismots ir arī Jāņa Lūsēna koncerts Nacionālajā operā, Turaidas rozes koncerttūre, pašvaldību un korporatīvie pasākumi. «Arī vismazākais darbs jāizdara godīgi, nav svarīgi, vai tu saņem piecus latus vai piecus tūkstošus,» saka Mārtiņš Feldmanis. Viņam pašam lielāko gandarījumu sniedz teātra izrāžu gaismu partitūru veidošana. Īpaši tad, ja «saslēdzas zvaigznes» un top īsts mākslas darbs.

Komentāri

Pievienot komentāru