Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mēnesi pēc vēlēšanām uz pirmo sēdi 6.novembrī pulcējās 13.Saeimas deputāti. «Divas trešdaļas no 13.Saeimas deputātiem svinīgo solījumu dod pirmo reizi. Tā ir iespēja jau no šodienas veidot jaunu politisko diskusiju un likumdošanas darba kultūru,» uzrunājot deputātus teica Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents norādīja, ka 13.Saeimas deputātu pienākums ir īstenot vēlētājiem apsolīto un aicināja jau no pirmās dienas strādāt tā, lai pamatoti varētu teikt, ka tiek pieņemti labi likumi sabiedrības interesēs. «Sabiedrība sagaida, ka jūs pašaizliedzīgi strādāsiet, lai sekmētu mūsu demokrātiskās valsts attīstību un panāktu reālus uzlabojumus. Nav pilnīgi neviena cita, kas šo darbu paveiktu jūsu vietā,» uzsvēra R. Vējonis.

«Mūsu valsts un mūsu bērnu nākotne ir vienīgās intereses, par kurām jums ir jāiestājas ik dienu. No šodienas jūs strādāsiet visas Latvijas tautas labā. Jūs pārstāvat visu mūsu sabiedrību tās dažādībā, nevis tikai savus vēlētājus,» atzīmēja Valsts prezidents.

Viņaprāt, 13. Saeimai ir daudz nozīmīgu uzdevumu, kurus būs iespējams paveikt tikai kopā. Ir jāturpina ieguldīt mūsu drošības stiprināšanā un jārod iespējas uzlabot tiesu darbu. Jāstiprina finanšu sistēmas drošība un jāpilnveido noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas mehānismi. Savlaicīgi ir jāuzsāk darbs pie lielāko investīciju ceļa kartes - Nacionālā attīstības plāna pēc 2020. gada izstrādāšanas. Valsts prezidents pauda pārliecību, ka esam vienisprātis par nepieciešamību saglabāt nemainīgu eiroatlantisko kursu un veidot sabalansētu valsts budžetu.

Noslēgumā Valsts prezidents R. Vējonis aicināja atcerēties pirmos četrus mūsu valsts pastāvēšanas gadus, kad parlamentārieši uz Pirmā pasaules kara atstātajiem gruvešiem izveidoja valsts institūcijas un armiju, pieņēma Satversmi un panāca Latvijas starptautisko atzīšanu. «Jūs esat Latvijas valsts otrās simtgades pirmā Saeima. Lai valsts dibinātāju paveiktais jums rada pārliecību, ka četros gados ir iespējams izdarīt ļoti daudz. Izmantojiet šo laiku, lai godam strādātu mūsu valsts un mūsu bērnu nākotnei!» uzsvēra R. Vējonis.

Komentāri

Pievienot komentāru