Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā atklāts trīsstāvu multimediālais mākslas centrs "Digital Art House".

Centrs aizņem vairāk nekā 1700 m2 pašā galvaspilsētas vidū — Skolas ielā 2. Centra apmeklētāji varēs ne tikai aplūkot pasaules vēstures zināmāko mākslinieku multimediālās izstādes, bet arī vērot interaktīvas instalācijās un virtuālo realitāti, ienirt vēsturē kādā no izglītojošajiem sarīkojumiem, kā arī apspriest visu redzēto restorānā, klausoties mūziķu uzstāšanos.

Patlaban centrā tiek demonstrētas divas multimediālās izstādes: "Mikelandželo. Pasaules radīšana" un "Gustavs Klimts. No mīlestības līdz nāvei”.

"Šis būs oriģināls centrs un radošais klasteris multivides izstādēm, izglītības programmām, kā arī platforma gan vietējo, gan starptautisko kultūras un izstāžu projektu īstenošanai. Pašlaik mēs atveram priekšzāli un galveno zāli, kas atrodas pirmajā stāvā, bet līdz pavasarim mākslas centrs būs uzsācis darbību pilnā apjomā, būs pievienota mazā izstāžu zāle, restorāns, kafejnīca, interaktīvā zona ar iespēju gremdēties virtuālajā realitātē, kā arī lekciju un darbnīcu zāle," saka viens no "Digital Art House" līdzdibinātājiem Jurijs Getalo.

Lēmumu izveidot multimediālo centru ir rosinājuši izstādes "Izcilie modernisti. No Monē līdz Kandinskim" panākumi —to piecos darbības mēnešos apmeklēja vairāk nekā 72 000 skatītāju.

"Uzsveram arī faktu, ka mūsu centrs būs pirmā un vienīgā šāda veida norises vieta tuvākajās Baltijas un Skandināvijas valstīs. Sakarā ar to sadarbībā ar Rīgas domi un Tūrisma attīstības aģentūru mēs plānojam pārvērst šo projektu par vienu no "must visit" vietām Rīgā,” piebilst centra līdzdibinātājs.

Komentāri

Pievienot komentāru