Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dauderu parka (iepriekš Aldara parka) pārbūves trešo noslēdzošo kārtu plānots pabeigt šajā būvniecības sezonā, informē Rīgas domē.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta projekta "Aldara parka pārbūve" trešā kārta tika sākta šā gada jūlijā. Viens no vērienīgākajiem trešās kārtas darbiem ir torņa jeb mākslīgo pilsdrupu atjaunošana. Akmens torņa sienas tiek atjaunotas tā, lai pēc darbu pabeigšanas, tās droši varētu izmantot alpīnisma treniņiem un vienlaikus veidotas tā, lai novērstu nedrošu spēlēšanās praksi bērniem. Torņa iekšpusē paredzēts izvietot Latvijas alpīnisma vēsturei veltītu ekspozīciju, savukārt torņa augšpusē veidos skatu laukumu.

Tāpat trešajā kārtā tiek veikta virkne citu darbu, piemēram, izbūvēts bērnu rotaļu laukums ar gumijas segumu, izgatavots un uzstādīts žogs un vārti, kas veidoti metāla konstrukcijās laikmetīgā stilā un norobežo parka teritoriju no Sliežu ielas puses, kā arī uzbūvēti jauni parka celiņi un veikta esošo celiņu pārbūve.

Norit arī parka teritorijas apzaļumošanas darbi, izveidotas puķu dobes un iesēts zālājs. Parka teritorijā ir izbūvētas kāpnes, kuras vijas visa paugurainā reljefa garumā, ļaujot parka apmeklētājiem nokļūt no torņa līdz amfiteātrim un zemāk.

Parka teritorijā atrodas arī bunkurs, kura atjaunošana jau ir pabeigta. Savulaik bunkurs kalpojis tikai kā patvertne, bet šobrīd tas atjaunots, saglabājot tā vēsturisko veidolu. Uz bunkura jumta izveidota skatuve, bet uz tā sienām tiks izvietoti parka vēstures informatīvie stendi. Tāpat pretī skatuvei ir uzsākta amfiteātra būvniecība, kas kopā nodrošinās vietu dažādu pasākumu organizēšanai, piemēram, koncertiem un brīvdabas izrādēm.

Dauderu parkā izveidota arī vingrošanas zona. Tāpat blakus esošās skolas sporta nodarbību vajadzībām tiek veidots skriešanas celiņš, tāllēkšanas bedre. Uzstādītas vingrošanas iekārtas, kuras būs pieejams visiem parka apmeklētājiem. Skriešanai un slēpošanai būs izmantojami lokveida parka celiņi, apmēram 265 metru garumā.

Plānots, ka trīs gados pēc Dauderu parka pārbūves īstenošanas, gadā tiks organizēti vismaz 10 pasākumi un nodarbības ar apmeklētāju skaitu līdz 100 personām. Iecerēts, ka, sadarbībā ar Latvijas alpīnistu savienību, torņa kāpšanas pakalpojumu gada laikā izmantos vismaz 350 reizes, savukārt sporta infrastruktūru izmantots 245 skolēni.

Būvdarbus veic pilnsabiedrība "Guliver Construction", būvuzraudzību nodrošina SIA "Jurēvičs un partneri", autoruzraudzību - SIA "ARH stadija".

Šī gada maijā Aldara parku pārdēvēja par Dauderu parku. Projekta pirmo un otro kārtu ekspluatācijā pieņēma 2021. gada novembrī. Abu kārtu realizāciju īstenoja ar Rīgas domes finansējumu, kopējām izmaksām sasniedzot 1,2 miljonus eiro. Tika uzbūvēta parka dārznieka māja ar tualeti, skeitparks, žogs, kā arī nepieciešamās komunikācijas. Projekta trešā kārta arī tiek realizēta ar Rīgas domes finansējumu un tā izmaksas ir 2,49 miljoni eiro. Projekta īstenošanas laikā norit sadarbība ar Latvijas alpīnistu savienību, Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Dauderu nodaļu un parkam blakus esošo Rīgas 28. vidusskolu.

Komentāri

Pievienot komentāru