Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA "Forpet Baltic" pārtikas iepakojumu ražotnē Ventspilī investēti vairāk nekā 14 miljoni eiro, informē Ventspils brīvostas pārvaldē.

Dabai draudzīgā pārtikas iepakojuma ražošanas uzņēmuma "Forpet Baltic" projekta realizācija Ventspils brīvostā sākta 2021.gada maijā. Kopējais investīciju apjoms projektā jau šobrīd ir vairāk nekā 14 miljoni eiro, un "Forpet Baltic" ir šobrīd lielākais investīciju projekts Ventspilī. Lai gan ražotne vēl ir tapšanas procesā, tajā jau strādā 50 darbinieku - gan biroja, gan ražošanas darbinieki, kuri mācās strādāt uz jaunajām iekārtām jau to testēšanas procesā.

Patlaban galvenais tehniskais aprīkojums jau ir iegādāts un uzstādīts, un sākta iekārtu testēšana. Pirmos izmēģinājuma produktus klienti jau notestējuši un atzinīgi novērtējuši. Paralēli uzņēmums sācis darbu pie nākamā attīstības posma un papildu iekārtu iegādes, kas varētu dubultot pārdošanas apjomus un palielināt darbinieku skaitu līdz 160.

Uzņēmuma galvenā produkcija būs kafijas glāzītes, to vāciņi un citi, galvenokārt, pārtikai domāti iepakojumi no pārstrādāta PET. Turklāt jaunā tehnoloģija ļauj produkciju pārstrādāt neierobežoti daudz reižu.

6300 kvadrātmetru lielo ražošanas ēku Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā "Forpet Baltic" vajadzībām pēc Ventspils brīvostas pārvaldes pasūtījuma būvē SIA "Ostas celtnieks". Jaunās rūpnīcas svinīga atklāšana varētu notikt gada otrajā pusē pēc visu darbu pabeigšanas.

"Forpet Baltic" galvenais investors, dažādu inovāciju projektu attīstītājs Davids Jakobašvili sarunās ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Ventspils pašvaldības un Ventspils brīvostas pārvaldes pārstāvjiem paudis gatavību nopietni apsvērt arī citu investīciju projektu attīstību šajā reģionā.

"Forpet Baltic" reģistrēta 2021.gada aprīlī, uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir Luksemburgas uzņēmums "Forpet S.a r.l.", bet patiesais labuma guvējs ir Zviedrijas pilsonis Davids Jakobašvili.

Kopš 2002.gada Ventspils brīvostas industriālajā teritorijā, ieguldot vairāk nekā 50 miljonus eiro, pēc Ventspils brīvostas pasūtījuma uzbūvētas 11 ražošanas ēkas un piesaistīti vairāk nekā 20 ražošanas uzņēmumu, radot vairāk nekā 1700 jaunu darba vietu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils Augsto tehnoloģiju parka ražošanas ēka Nr. 6, kas atrodas Ventspils brīvostas industriālajā zonā, ir nodota ekspluatācijā, un ir parakstīts nomas līgums ar SIA “Forpet Baltic” par ēkas izmantošanu ražošanas vajadzībām.

Uzņēmums ēkā paredzējis ražot inovatīvas kafijas glāzītes, to vāciņus un citus konteinerus no atkārtoti pārstrādātas plastmasas. Ražotne izcelsies tehnoloģiskā risinājuma ziņā – izmantojot patentētu austriešu tehnoloģiju New Generations Recycling, no kā tiek izgatavoti iepakojuma materiāli, iepakojumus ir iespējams pārstrādāt neierobežoti daudz reižu.

Kompānijas sākotnējās investīcijas sasniegušas 16 miljonus eiro, summāri pirmajos četros gados ražošanā plānots ieguldīt vairāk nekā 34 miljonus eiro. Plānotie realizācijas apjomi: 1800 miljoni vāciņu, 360 miljoni glāzīšu, 10 000 tonnas rPET plēves ražošanas piektajā darbības gadā, ko eksportēt uz ES un citiem pasaules reģioniem.

Komentāri

Pievienot komentāru