Būve

FOTO: Indija būvē jaunu pilsētu ar mērķi piesaistīt starptautiskos investorus

Db.lv, 08.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Indija būvē jaunu pilsētu ar mērķi piesaistīt starptautiskos investorus, raksta CNN Money.

Patlaban Indijas premjerministra Narendra Modi dzimtajā teritorijā Gudžaratā pakāpeniski tiek celtas ēkas viena pēc otras, un Indijas amatpersonas cer, ka tā kādudien kļūs par konkurentu tādiem finanšu centriem kā Singapūra, Dubaija un Honkonga.

«Izņemot faktu, ka mēs neatrodamies Singapūrā un GIFT City nav Singapūra, es uzskatu, ka no biznesa perspektīvu viedokļa, mums ir viss, kas nepieciešams,» uzskata pilsētas vadītājs Adžajs Panejs.

Pilsētā pērn izveidotas divas biržas, un nesen valdība virtuālo tirdzniecību atbrīvoja no nodokļiem. Pilsētai būs arī savs finanšu uzraugs, tādējādi mēģinot samazināt birokrātiju un ierobežojumus, kas tiek piemēroti ārvalstu investoriem.

Tomēr investoru uzmanība, kas vērsta uz šo centru, aug – pirms 15 mēnešiem, kad biržās tika uzsākta tirdzniecība, dienas apgrozījums biržā sasniedza aptuveni vienu miljonu dolāru, savukārt nu jau šis skaitlis pārsniedz 500 miljonus dolāru.

Patlaban pilsētā ir trīs lielas biroju ēkas, skola un datu centrs, tiek veidotas pirmās dzīvojamās ēkas un nākamo divu gadu laikā tiks pabeigts Pasaules Tirdzniecības centrs. Patlaban GIFT City piesaistījusi gandrīz 2 miljardus dolāru nekustamā īpašuma investīciju, un Pandejs prognozē, ka šis skaitlis drīzumā sasniegs 11 miljardus dolāru.

Tomēr viņš arī atzīst, ka, lai konkurētu ar Singapūru un Honkongu, vēl tāls ceļš ejams. «Šīs pilsētas netika uzbūvētas vienas dienas laikā. Arī mums priekšā daudz, ko darīt,» viņš sacījis.

Galerijā augstāk - pilsētas vizualizācijas!

Komentāri

Pievienot komentāru