Pakalpojumi

FOTO: Investē savā sirdslietā - medicīnā

Kristīne Stepiņa, 29.10.2019

Plastikas ķirurģe Evija Rodke-Sproģe kopā ar savu vīru – uzņēmēju Māri Sproģi.

Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada nogalē durvis vērs Aesthetica Beauty Clinic, kas projektēta un celta kā plaša plastiskās ķirurģijas un estētiskās medicīnas klīnika, kuru ir izveidojusi plastikas ķirurģe Evija Rodke-Sproģe kopā ar savu vīru – uzņēmēju Māri Sproģi.

Klīnika izveidota Teikā, trijos stāvos, 1030 kvadrātmetru lielā platībā. Klīnikā būs divas operāciju zāles, tajā strādās trīs plastikas ķirurgi un 13 dažādu jomu speciālisti, nodrošinot plašu pakalpojumu klāstu. Projekta autore ir arhitektu biroja Ozola & Bula arhitekte Vija Ozola.

Fragments no intervijas

Kā jūs izlēmāt būvēt klīniku?

Nākamajā gadā apritēs 20 gadu, kopš strādāju kā sertificēta plastikas ķirurģe. 2004. gadā nodibināju privātpraksi, daudz braukāju pa pasauli, stažējoties un pilnveidojot savas zināšanas un prasmes, tad kopā ar plastikas ķirurgu Kasparu Feldmani sākām darbību viņa privātajā klīnikā, bet visu laiku gaisā virmoja doma par savu medicīnas iestādi. 2014. gadā apprecējos ar Māri Sproģi – uzņēmēju ar milzīgām darba spējām un izcilu organizatora talantu. Abi kopā sapratām, ka šo ideju spējam īstenot. 2016. gadā nodibinājām uzņēmumu Aesthetica SIA, iegādājāmies zemi Teikā, sākām meklēt arhitektu. Izveidojām komandu, kas manas vēlmes un vīziju spēja salikt kopā. Pa šo laiku esam ļoti daudz paveikuši.

Vai šī būs viena no lielākajām privātajām plastikas ķirurģijas klīnikām Latvijā?

Jā, tā būs viena no lielākajām privātajām plastiskās ķirurģijas klīnikām Baltijā, kas ir projektēta un celta tieši šādam mērķim un kurā tiks piedāvāti arī estētiskās medicīnas pakalpojumi. Par medicīnas iestādes atrašanās vietu izvēlējāmies Teiku, jo tas ir pietiekami kluss un zaļš rajons, kas atrodas netālu no centra. Tas ir viegli sasniedzams ar sabiedrisko transportu. Savukārt tiem klientiem, kuri ieradīsies ar automašīnu, nebūs jādomā, kur to novietot. Šeit ir privātuma un miera sajūta, bet tiem pacientiem, kuri paliks pa nakti, būs iespējams labi izgulēties. Teika pamazām sāk veidoties par privāto klīniku rajonu – šajā pašā ielā nesen ir atvērts reproduktīvās medicīnas centrs Embrions, kā arī tiek attīstīti vēl citi projekti, netālu ir Gulbja laboratorija un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārs Gaiļezers. Klīnika ir veidota tā, lai tajā būtu mājīga atmosfēra, lai tā nelīdzinātos slimnīcai, tāpēc pirmais, ko iegādājāmies, ir septiņas Ilzes Rēvaldes gleznas.

Kur ņēmāt finansējumu klīnikas būvniecībai?

Strādājām. Citi iegulda lidmašīnās, jahtās, pērk mājas Rivjērā. Mēs nolēmām investēt savā sirdslietā – medicīnā. Arī Māris ir saistīts ar šo jomu, viņš papildu bakalaura grādiem uzņēmējdarbībā un jurisprudencē drīzumā iegūs maģistra grādu veselības vadībā. Esam labs tandēms – viens domā, bet otrs dara. Klīnika ir ģimenes uzņēmums, tajā par fizioterapeitu strādās arī mans dēls Māris.

Vai pacientiem, kas veic plastikas operācijas, ir svarīgs diskrētums?

Situācija šajā ziņā pēdējos gados ir mainījusies. Kad sāku strādāt, vēl nebija interneta, cilvēki domāja, ka plastikas operācijas veic tikai Holivudas kinozvaigznēm. Mūsdienās daudzām sievietēm skaistuma injekcijas ir teju vai ikdiena, līdzīgi kā friziera apmeklējums. Protams, situācijas mēdz būt dažādas. Ir klienti, kuriem šādas operācijas ir ļoti privāts pasākums, tāpēc klīnikā ir īpaši piedomāts, lai pacienti savā starpā nesatiktos. Ieeja ir no pagalma puses, priekšā ir apstādījumi, kas nodrošina, lai viss nenotiktu kaimiņu acu priekšā. Te ir miera oāze, kas atbilst skaistuma un labsajūtas kritērijiem. Šajā klīnikā bez plastiskās ķirurģijas būs arī dažādi estētiskās medicīnas pakalpojumi, kas ir saistīti gan ar cilvēka veselību, gan pašsajūtu. Šeit būs estētiskā un vispārējā zobārstniecība, estētiskā ginekoloģija, fizioterapija, kā arī pieejami zobu higiēnista un kosmetologa pakalpojumi. Klīnikā būs iespējams veikt arī ginekoloģiskos, krūšu, vēdera, vairogdziedzera un locītavu sonoskopiskos izmeklējumus. Esam izveidojuši komandu, kurā strādās profesionāļi ar lielo burtu. Kodols būs trīs plastikas ķirurgi – es un dakteri Arguts Keirāns un Ieva Rancāne.

Visu rakstu lasiet 29. oktobra laikrakstā Dienas Bizness, vai meklējot tirdzniecības vietās.

Abonē (zvani 67063333) vai lasi laikrakstu Dienas Bizness elektroniski!

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Žurnāla Dienas Bizness izdevums #35

DB, 08.09.2020

Dalies ar šo rakstu

Kāpēc Latvijā atmirušās koksnes apjoms ir vairākkārtīgi lielāks nekā Somijā un Zviedrijā? Iemesli ir vairāki. Viens no tiem - atšķiras normatīvo aktu prasības mežu īpašniekiem Latvijā, Somijā vai Zviedrijā. Turklāt Latvijā veidojas tā dēvētās “toksiskās teritorijas”, kuras nav ekonomiski izdevīgi apsaimniekot.

Latvijā ir kļūdaina dabas aizsardzības politika, jo balstās uz segregāciju, nodalot īpaši aizsargājamas teritorijas, kur netiek veikta nekāda saimnieciskā darbība. Dabas aizsardzības plānos nav paredzēta integrēta pieeja, kas, saudzējot dabu, ļautu arī zemes īpašniekiem gūt ienākumus, apsaimniekojot savu īpašumu.

Jau šobrīd, kad daudzviet pasaulē runā par meža platību samazināšanos, Latvijā meža platības pieaug un mežs aizņem 53% no visas zemes.

Lasi žurnāla "Dienas Bizness" 8. septembra numurā:

  • viedokļi - kāpēc Latvijā atmirušās koksnes apjoms ir vairākkārtīgi lielāks nekā Somijā un Zviedrijā?
  • aktuāli – mežos sapūdē miljardiem eiro
  • tēma - valsts komunikācija sociālajos tīklos – juridiski nesaistoša
  • DB klubs - Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs par aktuālo situāciju ekonomikā
  • tehnoloģijas - IT turpina būt eksportējošo nozaru trijniekā
  • tendences – "Užavas alus" turpina ģimenes uzņēmumu
  • miljardieri - bagātie pandēmijā vēl bagātāki
  • auto - Komerctransporta nākotne un tendences
  • brīvdienu ceļvedis - Evija Rodke-Sproģe, plastikas ķirurģe un "Aesthetica Beauty Clinic" īpašniece

Komentāri

Pievienot komentāru