Nekustamais īpašums

FOTO: Jauna kvartāla izveidē Rīgas centrā investēti 14 miljoni eiro

Zane Atlāce - Bistere, 31.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas centrā atklāts jauns premium klases dzīvokļu nams «Club Central Residence II» Lāčplēša ielā, kas iezīmē jaunā kvartāla Baznīcas ielas posmā starp Lāčplēša un Ģertrūdes ielu, pabeigšanu, informē Baltic Sotheby`s International Realty mārketinga direktore Zane Borisēviča.

Šis ir viens no lielākajiem un apjomīgākajiem projektiem Rīgas centrā gan jaunuzcelto un rekonstruēto namu skaita, kvalitātes, tehniskā nodrošinājuma un investīciju ziņā, gan arī kā augstvērtīgas arhitektūras papildinājums pilsētvidei. Kvartāla izveides darbu pasūtītājs ir Axi Invest, kopējās projekta investīcijas sasniedza 14 miljonus eiro.

«Club Central Residence II» ir septiņu stāvu dzīvojamais nams ar pazemes autostāvvietu un komerctelpām 1. stāvā. Namā ir 28 dzīvokļi. Ēkas fasāde pieskaņota gan kopējai Baznīcas ielas, gan arī jau projekta ietvaros tapušās pirmās ēkas - «Club Central Residence» - estētikai, izmantojot līdzīgus arhitektoniskos risinājumus un tonalitāti. Lielvārdes jostas elementi sasaucas ar ielas nosaukumu Lāčplēša kontekstā, fasādē iekļauti arī līdzās esošās vecās Ģertrūdes baznīcas arhitektūras elementi.

Nama identitāti papildina restaurēts vēsturiskais 19. gadsimta griestu gleznojums, kas bija saglabājies no iepriekšējās koka apbūves, un saskaņā ar Valsts Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas norādījumiem, izmantojot sarežģītu restaurācijas tehnoloģiju, tika integrēts ēkas lobby zālē.

«Šobrīd tiešām ar prieku varam teikt, ka kvartāls ir pabeigts un pieejams lietošanai. Investīciju apjoms Lāčplēša 11 jaunbūves būvniecībā pārsniedza 5,5 miljonus eiro. Kad sākām darbu šajā adresē 2013. gadā, te bija nepabeigtas ēkas pamati, neglābjamā stāvoklī esoša ēka un nolietota mūra ēka. Šobrīd mēs varam piedāvāt cilvēkiem estētisku vidi, ko veido četru jaunbūvētu un renovētu ēku ansamblis,» teic «Axi Invest» pārstāvis Normunds Lojāns.

«Jebkura objekta tapšana Rīgas vēsturiskajā centrā ir izaicinājums, bet šis projekts bija īpašs, jo tam ir stūra apjoms. Esmu gandarīts, ka izdevās pārliecināt pasūtītāju, ka arī publisko telpu - halles un abu kāpņu telpu - interjeram ir jābūt loģiskam ēkas ārējā tēla turpinājumam. Tā, manuprāt, ir vēl viena šī objekta veiksme, ka ēkas iekštelpās, interjerā, turpinās tie paši motīvi, kas ir ārpusē, bet jau citos materiālos. Ikdienā bieži eju garām šai ēkai, jo netālu dzīvoju. Priecājos, cik labi šī māja «sēž» jeb iekļaujas apkārtējā vidē, un nav tā, ka man būtu jāpārdzīvo, ka kaut kas nav izdevies, vai kaut kas būtu nepareizi izdomāts. Ir gandarījums par paveikto,» teic ēkas arhitekts un interjeru autors, SIA «SZK/Z» vadošais arhitekts Uģis Zābers.

«Mūsu uzdevums uzbūvēt septiņu stāvu daudzdzīvokļu ēku ar pagrabstāvu Rīgas vēsturiskajā centrā bija diezgan izaicinošs, jo būvniecība norisinājās pašā Rīgas centrā, turklāt to sākām ar šajā vietā esošās vēsturiskās koka ēkas demontāžu. Vissarežģītākā procesa sastāvdaļa bija nulles cikla un virsbūves karkasa izbūve, jo šai jaunbūvei faktiski nebija būvlaukuma, bija grūti atrast vietu būvmateriālu glābšanai un pat smagās tehnikas piebraukšanai,» stāsta ēkas būvnieka, AS «LNK Industries» valdes loceklis Jevgenijs Locovs.

Projekta telpu pārdevēja - premium segmenta nekustamo īpašumu uzņēmuma «Baltic Sotheby’s International Realty» pārdošanas direktore Līga Kohtanena teic, ka, novērtējot sniegto komfortu, kā arī laika ekonomiju, cilvēki ir gatavi maksāt pat augstāku cenu par kvadrātmetru nekā tas ir vidēji pilsētā (dzīvokļu cenas ir sākot no 3500 EUR/m²). Vēl pirms nama nodošanas ekspluatācijā, būvniecības laikā, jau bija nopirktas visas komerctelpas 1. stāvā, kā arī vairāki lielie, augšstāvu dzīvokļi, kā arī pa dzīvoklim citos stāvos. Kopumā šajā namā jau ir pārdoti 25% telpu.

Sadarbībā ar interjera salonu «Krassky» Club Central Residence II 5. stāvā iekārtots 137 m2 liels demo dzīvoklis.

Komentāri

Pievienot komentāru