Jaunākais izdevums

Rīgā atklāta maketu izstāde Miniatūrā fantāzija, kuras izveidē ieguldīti 100 tūkstoši eiro, informē izstādes organizētāji.

Izstādē attēloti dažādi Latvijas un Eiropas arhitektūras celtņu, kā arī dzelzceļa tīkla maketi, kuri veidoti mērogā 1:87.

Izstādi izveidojis mākslinieks Vadims Djatļenko un viņa sieva Angelīna. Ar miniatūru figūru veidošanu mākslinieks nodarbojas aptuveni 20 gadus. Izstādes veidošanai bijuši nepieciešami seši mēneši.

Dažas lokomotīves maksājušas sākot no 500 eiro, bet automašīnas – sākot no 100 eiro. Maketā ir vairāk nekā 700 koku, no kuriem liela daļa ir roku darbs un maksā 30-40 eiro, skaidrojis mākslinieks. Pēc viņa teiktā, ar mūsdienu tehnoloģiju palīdzību iespējams attēlot ārkārtīgi dabiskas ainavas – ar ūdeni, kas tek, strādājošu tehniku, gandrīz īstiem vilcieniem ar skaņu, gaismām un dūmiem. Tāpat maketā atrodas reklāmas stendi, uz kuriem var attēlot īstu reklāmu.

Izstādes veidotāji plāno atvērt otru zāli, kurā būs iespējams aplūkot automašīnu un vilcienu kolekciju. Tāpat paredzēts atvērt bērnu studiju. Ekspozīcija atrodas Kr.Valdemāra ielā 147-1.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

FOTO: Mākslas objekts no kūdras, kas nesīs Latvijas vārdu pasaulē

Lelde Petrāne, 12.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mākslinieki Katrīna Neiburga un Andris Eglītis radījuši 130 m2 plašu mākslas objektu no kūdras. Tas februāra beigās nesīs Latvijas vārdu pasaules vadošajā mobilo tehnoloģiju izstādē Mobile World Congress (MWC) Barselonā.

«Jau izsenis Latvijas lielākā bagātība ir bijusi tās daba. Ja kādreiz gājām mežā, lai medītu, savāktu malku iekuram vai lasītu ogas un sēnes, mūsdienās mežs un purvs ir kļuvis arī par vietu, kur dzimst tehnoloģiskās inovācijas. Tieši Latvijas mežos un purvos radīti pasaules mērogā unikāli dronu, mašīnredzes risinājumi un ģeolokācijas sistēmas. Tādēļ, radot šo savdabīgo mākslas objektu, kas izstādē kalpo arī kā mobilo sakaru operatora LMT tehnoloģiju stends, kūdru izvēlējāmies kā metaforu, kas parāda, cik auglīga, organiska un īpaša ir Latvijas inovāciju ekosistēma,» skaidro māksliniece K. Neiburga.

Mākslas objekts no kūdras veidots kā pastaiga cauri attīstībai – no purvainās dabas aizejot līdz pilsētai un tehnoloģijām. Tajā izveidota nevis kāda abstrakta pilsēta, bet tieši Rīga – mākslas objektā attēlotais Stacijas laukuma pulkstenis, Saules akmens, Z torņi un VEF apkaime Rīgu ļauj atpazīt gan pašiem pilsētas iedzīvotājiem, gan arī tās viesiem, arī ārvalstu tūristiem, kas kādreiz ir viesojušies Latvijas galvaspilsētā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums SIA uniqCube tika izveidots 2013. gada 20. novembrī. Uzņēmumam attīstoties, tā vadītāja Anna Sedleniece izlēmusi piesaistīt investorus.

uniqCube ir dizaina lampu jeb gaismas kubu ražotājs, kas piedāvā gan gatavus dizainus, gan personalizēšanas iespēju.

«Galvenokārt nauda ir vajadzīga apgrozāmajiem līdzekļiem, eksporta veicināšanai un telpu paplašināšanai, taču mēs vēlamies sadarboties ar uzņēmēju, kurš varētu dalīties un palīdzēt arī ar savu pieredzi,» stāsta A. Sedleniece.

Uzņēmuma produktus šobrīd ir iespējams iegādāties caur interneta veikalu uniqcube.com. uniqCube ir izieta testēšana, un tas atbilst Eiropas Savienības zemsprieguma direktīvas 2006/95/EC standartiem.

Uzņēmums lepojas, ka kopš pagājušās ceturtdienas gandrīz katru nedēļu kanālā «BBC Two» sporta raidījumā «The Premier Leaugue Show» kā viens no galvenajiem šova logo atribūtiem redzams tā ražotais gaismas kubs. Iknedēļas sporta šovā populārās ziņu vadītājas Gabby Logan vadībā noris padziļinātas intervijas ar lielākajām Premjerlīgas zvaigznēm.

Komentāri

Pievienot komentāru