Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cauruļvadu ieguldīšanas kuģis Solitaire ir uzsācis Nord Stream 2 gāzes cauruļvada būvniecību Somu līcī, informē projekta pārstāvji.

Solitaire pirms būvniecības uzsākšanas ir aprīkots un pārbaudīts, precīzi ievērojot projekta izvirzītās prasības. Nord Stream 2 būvniecības plāns ir izstrādāts, ņemot vērā dažādus būvniecību ietekmējošus apstākļus, jo īpaši tos, kas attiecas uz vides ietekmes ierobežojumiem. Soltaire, piemēram, izmanto dinamiskās pozicionēšanās sistēmu, lai noteiktu precīzu cauruļvada noguldīšanas vietu uz gultnes. Līdz ar to būvniecības laikā tikai cauruļvads skars jūras gultni. Izmantot kuģi, kas savā darbībā neizmanto enkurus, ir daļa no papildus drošības pasākumiem noslogotajā Somu līcī.

Solitaire ir 300 metru garš, 41 metru plats un nodrošinās cauruļvadu ieguldīšanu visas diennakts laikā bez apstājas septiņas dienas nedēļā, uz tā ir nodarbinātas līdz pat 420 personas. Cauruļvadu piegādes kuģi Nord Stream 2 būvniecībai nepieciešamās 12 metru garās un 24 t smagās caurules piegādās no tuvākajiem projekta loģistikas centriem Kotkā vai Hanko.

Caurules kopā sametina uz kuģa klāja, metinājuma šuves pārbauda un pēc tam cauruļvadu iegremdē un iegulda uz jūras gultnes. Savukārt izpētes kuģis veiks izpēti pirms un pēc cauruļvada ieguldīšanas, lai pārliecinātos par precīzu cauruļvada novietojumu.

Drošības zona ap cauruļvada ieguldīšanas kuģi ir 1,85 kilometrs (1 jūras jūdze) un ap izpētes kuģi Oceanic un Olympic Triton 500 metri (0,3 jūras jūdzes). Drošības informācija un iespējamie navigācijas ierobežojumi ir pieejami reālajā laikā Paziņojumos jūrniekiem, NAVTEX (Navigational Telex) un VHF radio. Visi drošības pasākumi Somijas EEZ ir saskaņoti ar Somijas Transporta aģentūru un Robežsardzi. Cauruļvada ieguldīšanas darbi tiek veikti saskaņā ar nacionālo atļauju nosacījumiem un tos pārrauga atbildīgās valsts institūcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru