Pārtika

FOTO: Par rekordcenu – 3 miljoniem dolāru – Tokijas zivju tirgū izsolīta zilā tunzivs

Db.lv, 08.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tokijas zivju tirgū sasniegti jauni rekordi – par rekordaugstu cenu – 3 miljoniem dolāru – izsolīta zilā tunzivs, raksta Business Insider.

Zivi iegādājies restorānu tīkla Sushi Zanmai īpašnieks Kijoši Kimura. Komentējot savu lēmumu iegādāties tunzivi, viņš sacījis: «Šīs tunzivs kvalitāte ir vislabākā.» Tajā pašā laikā viņš atzinis, ka iegādes cena bijusi pārāk augsta un viņš pārlieku aizrāvies. Kimura jau iepriekš ir uzvarējis ikgadējās izsolēs.

«Tunzivs izskatās tik garda un ļoti svaiga, taču, manuprāt, es pārspīlēju,» viņš atzinis, uzsverot, ka samaksājis piecreiz dārgāk, nekā bija sākotnēji domājis.

Galerijā augstāk – ieskats dārgākās zivs sagatavošanas procesā!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Darbu atsācis pasaules lielākais zivju tirgus Tokijā, raksta Reuters.

Tirgus pārvietots uz jaunu vietu, iepriekš tas atradās Tsukidžī, vienā no tūristu iecienītākajām vietām Japānas galvaspilsētā.

Jaunā Tojosu tirgus atvēršana vairākas reizes tika atlikta, taču beidzot tirgus ir vaļā. Tā atvēršana sākās ar tunču izsoli. 83 gadus veco Tsukidži tirgu ik gadu apmeklēja tūkstošiem tūristu, tomēr tad tas kļuva novecojis un antisanitārs, tādēļ pilsētas amatpersonas nolēma to pārvietot uz Tojosu, kas gan atrodas tālāk no Tokijas centra, un tirgotāji pauž bažas, ka daļa klientu tik tālu vairs nebrauks.

Galerijā augstāk - ieskats zivju tirgū!

Komentāri

Pievienot komentāru