Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aprīlī noslēgušies apjomīgi atjaunošanas darbi industriālajās ražošanas telpās NP Jelgavas biznesa parkā, kur investēti kopumā trīs miljoni eiro, informē NP Jelgavas biznesa parka valdes priekšsēdētājs Kristaps Kučinskis.

Investīcijās ietvertas ne tikai atjaunoto telpu rekonstrukcijas izmaksas, bet arī ugunsgrēka radīto postījumu seku likvidēšana, teritorijas sakārtošana. Pēc 2019.gadā notikušā ugunsgrēka atjaunoti un pilnībā rekonstruēti kopumā 3456 m2, un šobrīd visas atjaunotās telpas ir iznomātas.

NP Jelgavas biznesa parks, kas atrodas bijušajā RAF mikroautobusu rūpnīcas teritorijā, ir viens no apjomīgākajiem rekonstruētajiem industriālajiem parkiem Latvijā.

Vēsturiski lielākā mašīnbūves rūpnīca Baltijā arī šodien vietējiem un ārvalstu uzņēmējiem nodrošina plašas ražošanas telpas un lieljaudas energo padevi. Esošo nomnieku profils aptver visdažādākās ražošanas un pakalpojumu nozares: te tiek ražotas koka paneļu mājas un masīvkoka paneļi, veikta metālapstrāde un metāla izstrādājumu ražošana, stikla pakešu logu, gumijas izstrādājumu un komunikācijas šahtu moduļu ražošana, plastmasas otrreizējā pārstrāde u.c.

Līdzās sporta infrastruktūras objektu izgatavošanai un šokolādes izstrādājumu ražošanai pērn parkā uzsākta sejas masku izveide. Te darbojas arī tipogrāfija, auto rezerves daļu veikals un kravas automobiļu pārbūve.

Kopumā NP Jelgavas biznesa parka 24 nomnieku uzņēmumos tiek nodrošinātas ap 650 darba vietām. Industriālā parka kopējā platība ir 23 hektāri ar industriālo platību vairāk nekā 71 000 kvadrātmetri.

"Atveseļošanās un noturības mehānisma finansējuma programmas ietvaros, lai samazinātu nevienlīdzību reģionos, VARAM plāns paredz veidot piecus jaunus industriālos parkus dažādos reģionos. Pamatā līdzekļus plānots piešķirt pašvaldībām. Nekustamā īpašuma nozares un uzņēmēju vērtējumā šāda pieeja kropļo konkurenci, jo rada pašvaldībām iespēju nodarboties ar uzņēmējdarbību programmā, kur uzņēmēji paši var radīt adekvātu piedāvājumu, un šādas pieejas neefektivitāti pierāda līdzšinējā pieredze, kur pašvaldību attīstītas ražošanas ēkas daudzviet Latvijā stāv tukšas. Atveseļošanās un noturības mehānisma finansējums industriālajiem parkiem jāorientē ne tikai pašvaldību virzienā, bet mehānisma īstenošanā jāiesaista arī profesionāli industriālo platību attīstītāji. Programmas ietvarā pašvaldībām būtu jāveic zemes platību labiekārtošana, respektīvi, jāveido infrastruktūra, bet, tā kā attīstītāji pārzina tirgu un potenciālos nomniekus, ēku projektēšana, būvniecība un operēšana jāveic tiem," komentē NP Jelgavas Biznesa Parks valdes priekšsēdētājs Kristaps Kučinskis.

Komentāri

Pievienot komentāru