Būve

FOTO: Rekonstruētais peldbaseinu komplekss Elektrum Olimpiskajā centrā

Zane Atlāce - Bistere, 24.01.2018

Jaunākais izdevums

#Izbūvēti divi jauni peldbaseini, atpūtas zona ar četrām pirtīm, klientu apkalpošanas centrs, rotaļupe bērniem, konferenču telpa u.c.

Trešdien, 24.janvārī pēc rekonstrukcijas tiek atklāts jaunais Elektrum Olimpiskā centra peldbaseinu un atpūtas komplekss, kura modernizācijā ieguldīti 3,2 miljoni eiro.

No kopējā finansējuma 2,45 miljoni eiro ir aizņēmums no AS Swedbank, 214 tūkstoši eiro pamatkapitāla palielinājums no Latvijas Olimpiskās komitejas (valsts budžeta līdzekļi), kā arī 536 tūkstoši eiro pašu finansējums, informē Elektrum Olimpiskajā centra Komunikācijas un attīstības daļas vadītāja Ieva Aile.

Modernizācijas darbu ietvaros izbūvēti divi peldbaseini, atpūtas zona ar četrām pirtīm, klientu apkalpošanas centrs, rotaļupe bērniem, konferenču telpa, ģērbtuves, sanitārie mezgli u.c. telpas.

Jaunais komplekss pielāgots tam, lai paplašinātu mērķgrupas un peldētapmācības nodarbības piedāvātu bērniem jau no 6 mēnešu vecuma.

Objekta modernizācijas projekta autors ir SIA Nams (arhitekta Māra Malahovska vadībā), būvuzņēmējs SIA Abora (projekta vadītāja Armanda Novicka vadībā), būvuzraudzību veica SIA Nord Industry (Ginta Gemža vadībā).

Peldbaseinu kompleksā uzstādīta jaunākās paaudzes ūdens filtrācijas sistēma ar stikla granulām, kas būtiski uzlabo ūdens kvalitāti un samazina pievienojamās ķīmijas daudzumu.

Elektrum Olimpiskais centrs ir mājvieta gandrīz 100 sporta komandām un organizācijām, nodrošinot infrastruktūru valsts un starptautiska mēroga basketbola, volejbola, rokasbumbas, futbola, vieglatlētikas, vingrošanas u.c. sporta veidu sacensībām un treniņu procesam.

Elektrum Olimpiskā centra 100% kapitāldaļu turētājs ir Latvijas Olimpiskā komiteja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzoties līdzšinējai reklāmas sadarbībai ar AS "Latvenergo", "Elektrum olimpiskais centrs" mainījis nosaukumu un tas atkal būs "Olimpiskais sporta centrs".

Sporta centrs atgriezies pie vēsturiskā nosaukuma, ar kuru uzņēmums savu darbību sāka pirms 15 gadiem - 2005.gadā.

2020.gada decembrī noslēdzās līdzšinējā reklāmas sadarbība ar AS "Latvenergo". Līgums tika parakstīts 2015.gadā un paredzēja, ka tolaik vēl jaunais AS "Latvenergo" elektroenerģijas tirdzniecības zīmols "Elektrum" tiek integrēts "Olimpiskais sporta centrs" nosaukumā.

Vienlaikus ar nosaukuma maiņu noris sarunas par jauna partnera piesaisti.

"Partnerībā ar "Olimpisko sporta centru" uzņēmumi var sasniegt dažādus mērķus - stiprināt zīmola atpazīstamību, uzrunāt sabiedrību par zīmolam svarīgām vērtībām, realizēt sociālus projektus. Nenoliedzami sadarbība reklāmas jomā sporta objekta uzturēšanai un apsaimniekošanai ir nozīmīga. Partnerība mums dod iespēju īstenot investīciju projektus, vai, kā pērn, ir būtisks atspaids laikā, kad jautājums ir par izdzīvošanu," stāsta SIA "Olimpiskais sporta centrs" valdes locekle Zane Gemze.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Elektrum Olimpiskais centrs» apsaimniekotājs SIA «Olimpiskais sporta centrs» 2017.gadā strādājis ar apgrozījumu 1,825 miljonu eiro apmērā, kas bija par 19,4% mazāk nekā gadu iepriekš, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Savukārt uzņēmuma zaudējumi mazliet samazinājušies - tie pērn bija 379 tūkstoši eiro.

2016.gadā sporta centra neto apgrozījums bija 2,263 miljoni eiro, taču tas strādāja ar zaudējumiem 389 tūkstošu eiro apjomā.

2017.gadā «Elektrum Olimpiskajā centrā» notika vērienīga modernizācija un renovācija, kā rezultātā būvniecības darbi ēkā un pieguļošajā teritorijā ietekmēja visus centra procesus un rādītājus. Uz būvniecības periodu bija jāslēdz esošais peldbaseins.

Celtniecības darbi ietekmēja arī sporta zāļu darbību, īpaši menedžmentu un norišu loģistiku. Joprojām lielu daļu zāļu noslogojuma (līdz 70%) veido bērnu sporta klubi, sacīts uzņēmuma gada pārskatā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgts sadarbības līgums par Olimpiskā sporta centra nosaukuma un vizuālā tēla maiņu.

Nākamo jeb jau 16. sezonu sporta komplekss uzsāks ar Rimi Olimpiskā centra vārdu.

“Latvijas Olimpiskās komitejas sadarbība ar Rimi ir sākusies pirms pāris gadiem, un man ir liels gandarījums, ka šī abpusējā draudzība nostiprinās, pilnveidojas un iegūst jaunus sadarbības apvāršņus. Tas pierāda to, ka sports ir sekmīgs instruments savstarpējai sapratnei dažādās auditorijās, īstenojot katram savus mērķus un tai paša laikā saglabājot draudzību, cieņu un izcilību,” pārdomās dalās Žoržs Tikmers, LOK prezidents.

“Sadarbības paplašināšana ar LOK ir būtisks notikums, kas stiprina mūsu stratēģiskos mērķus un apņemšanos pastāvīgi un mērķtiecīgi atbalstīt aktīvāku un veselīgāku dzīvesveidu,” piebilst Valdis Turlais, Rimi Latvia valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru