Citas ziņas

Gaiļezera operāciju bloku rekonstruēs par gandrīz 7 miljoniem latu

Žanete Hāka, 29.05.2013

Jaunākais izdevums

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas izsludinātajā konkursā par stacionāra Gaiļezers operāciju bloka rekonstrukciju uzvarējusi kompānija Re&Re, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Rekonstrukcijas kopējās izmaksas paredzētas 6,957 miljonu latu apmērā.

Kā skaidro slimnīcas pārstāvji, projekts tiks veikts, piesaistot Eiropas Savienības līdzfinansējumu.

Pirms 33 gadiem uzceltais operāciju bloks piedzīvos būtiskas pārmaiņas, un pēc rekonstrukcijas ne tikai palielināsies operāciju zāļu skaits, bet tās arī tiks aprīkotas ar mūsdienu prasībām atbilstošu aprīkojumu, kas ļaus arī turpmāk sniegt plaša profila neatliekamo un plānveida ķirurģisko palīdzību slimnīcas pacientiem.

Jau šobrīd operāciju bloks strādā nepārtrauktā režīmā un ik gadu tajā tiek veikti teju 13 tūkstoši operāciju. Visos Rīgas Austrumu slimnīcas stacionāros gadā tiek veikti gandrīz 26 tūkstoši operāciju.

Atbilstoši 2011.gada jūnijā noslēgtajam līgumam, arhitektu birojs Ozola&Bula ir izstrādājis operāciju bloka rekonstrukcijas tehnisko projektu, kurā paredzēts 16 līdzšinējām operāciju zālēm izbūvēt papildus vēl sešas operāciju zāles. Rezultātā stacionārā būs 22 universāla pielietojuma augstas noslodzes operāciju zāles. Tas ļaus ne tikai centralizēt ķirurģisko pakalpojumu sniegšanu, bet arī sniegt nepieciešamo palīdzību vairāk pacientiem, tādējādi mazinot rindas uz operācijām.

Kopējā rekonstruējamā platība ir 6900 kvadrātmetri - operāciju bloks 4300 kvadrātmetru platībā, tehniskās un palīgtelpas ar inženierkomunikācijām 2600 kvadrātmetru platībā.

Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētais projekts paredz arī operācijas bloka tehnoloģiju iegādi un uzstādīšanu. Īstenojot projektu, plānots iebūvēt mūsdienu prasībām atbilstošas operāciju lampas, ķirurģiskās konsoles, uz kurām izvietot ķirurģisko aparatūru, tai skaitā endoskopiskās aparatūras moduļus, anestezioloģiskās operāciju zāles konsoles anestēzijas aparatūras un aprīkojuma uzstādīšanai, kā arī anestezioloģiskās pēcoperācijas palātu konsoles, kas nodrošinās intensīvu pacientu sagatavošanu un nomaiņu zāles nepārtraukta darba nodrošināšanai, skaidro Operāciju dienesta vadītājs dr. Egils Cunskis.

11 operāciju zālēs tiks integrētas operāciju zāļu videovadības sistēmas sasaistei ar stacionāra datorizētās sistēmas tīklu, kas ļaus operāciju laikā pilnvērtīgi izmantot iepriekš veikto izmeklējumu rezultātus, kā arī nodrošinās operāciju norises translāciju uz auditorijām topošo mediķu apmācību vajadzībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Gaiļezera daudzfunkcionālā Operāciju bloka izveidē ieguldīti 18,62 miljoni eiro

Žanete Hāka, 22.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā Gaiļezers atklāts jaunais daudzfunkcionālais Operāciju bloks, informē slimnīcas pārstāvji.

Saskaņā ar statistikas datiem, katrs ceturtais Latvijā hospitalizētais pacients saņem palīdzību Rīgas Austrumu slimnīcā, tāpēc īstenotais projekts iegūst nozīmi visas valsts mērogā.

Slimnīcas galvenais ķirurgs doc. Haralds Plaudis: «Jaunizveidotā operāciju bloka koncepcija paver ārkārtīgi plašas iespējas attīstībai arī nākotnē. Mūsdienīgi raugoties, operāciju bloks vairs nav tikai vieta, kurā tiek izpildītas ķirurģiskas operācijas. Sākotnējā vīzija, ko nu esam spējuši realizēt, ir dinamiska dažādu ārstniecības dienestu un struktūrvienību sadarbība, lai paaugstinātu pacientu drošību, kas, pieaugošas ķirurģiskā darba intensitātes apstākļos, ir izaicinājums ikvienam daudzprofilu stacionāram. Mūsdienīgu tehnoloģiju racionāla pielietošana un koordinēta dažādu specialitāšu ārstu sadarbība sakārtotā vidē ir liels solis pretim standartizētai un pacientam draudzīgai medicīnai, kas neapšaubāmi uzlabos uzticību medicīnas sistēmai kopumā.»

Komentāri

Pievienot komentāru