Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir pieteicies pircējs Smiltenes novada domes īpašumam Lazdiņu pils Variņu pagastā - savulaik iespaidīgai, skaistai vācu barona trīsstāvu mājai jeb medību pilij, kas mūsdienās kļuvusi par graustu cilvēku bezsaimnieciskuma dēļ, vēsta reģionālais laikraksts Ziemeļlatvija.

Ēku no uzņēmuma Smiltenes MRS savulaik pārņēma Variņu pagasta padome, pēc tam - Smiltenes novada dome, taču pašvaldība līdzekļus brūkošās koka un mūra mājas «iekonservēšanā» nav ieguldījusi.

Īpašums Lazdiņu pils (pils, saimniecības ēka un zeme) ir reģistrēts Zemesgrāmatā kā Smiltenes novada domes īpašums.

Tagad pašvaldība saņēmusi iesniegumu no Rīgas uzņēmuma Bonfiglio, kas vēlas pirkt Lazdiņu pili. Otrdien iesniegumu par īpašuma atsavināšanu (izsoli) savā sēdē izskatīja novada domes Finanšu un attīstības jautājumu komiteja un nolēma šo jautājumu virzīt tālāk uz novada domes sēdi, kas notiks 25. februārī. Internetā pieejamajās datu bāzēs norādīts, ka SIA Bonfiglio ir specializējusies alkoholisko un citu dzērienu tirdzniecībā. Savukārt uzņēmuma valdes loceklis Toms Šrāders Ziemeļlatvijai norāda, ka tagad SIA Bonfiglio ir reklāmas aģentūra.

«Gribam atjaunot (īpašumu Lazdiņu pils - redakcijas piezīme) sabiedriskajam labumam. Šī ēka nav tāda kā Rundāles pils. Tā ir barona celtne, kuru iespējams savest kārtībā. Taču katra ziema, katrs sniegs pasliktina stāvokli. Tagad gaidīsim, kāds būs domes lēmums un īpašuma vērtējums (izsoles cena - redakcijas piezīme) un vai tas mums būs pieņemams, jo lētāk būtu uzcelt jaunu Lazdiņu pili, nekā atjaunot šo. Ieguldījumi tur nepieciešami lieli,» atzina T. Šrāders.

Plašāk - 19. februāra laikrakstā Ziemeļlatvija.

Komentāri

Pievienot komentāru