Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reitingu aģentūra brīdinājusi, ka arvien pieaug Grieķijas defolta risks, bet Grieķijas valdība akcentējusi, ka šādai informācijai nav pamatojuma, vēsta guardian.co.uk.

Grieķijas valdība apsūdzējusi reitingu aģentūru Moody's neapdomīgā rīcībā, jo tā turpinājusi samazināt valsts kredītreitingu.

Moody's pirmdienas rītā pazeminājusi Grieķijas reitingu par trīs pakāpēm - no Ba1 uz B1, nosakot negatīvu reitinga perspektīvu. Kā atzīmē medijs, B1 reitings ir tikai piecas pakāpes virs zemākā iespējamā reitinga.

Reitingu aģentūra brīdinājusi, ka parādu dēļ arvien pieaug Grieķijas defolta iespēja. Tā norādījusi - pastāv neskaidrība par atbalstu, kāds būs pieejams Grieķijai, pēc 2013.gada, kad tās pašreizējā glābšanas pakete noslēgsies.

Moody's arī apšauba, vai Grieķijai izdosies īstenot savu taupības plānu, un kritizējusi valsti par nespēju novērst izvairīšanos no nodokļu maksāšanas.

Grieķijas valdība reitinga pazemināšanu ātri vien nosodījusi, norādot, ka šāds solis ir pilnīgi nepamatots un tādējādi tiek ignorēts pēdējos mēnešos panāktais progress.

Mazāk nekā 15 mēnešu laikā Moody's ir samazinājusi Grieķijas reitingu par deviņām pakāpēm.

Komentāri

Pievienot komentāru