Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grūtībās nonākusī Indijas nacionālā aviokompānija «Air India» paziņojusi, ka cenšas iegūt steidzamu aizdevumu vairāku miljardu rūpiju apmērā, lai spētu finansēt savas ikdienas darbības.

Savā mājaslapā publiskotajā paziņojumā lidsabiedrība norāda, ka cenšas iegūt īstermiņa aizdevumu desmit miljardu rūpiju (125,8 miljonu eiro) apmērā, lai «spētu apmierināt steidzamas darba kapitāla prasības.»

Vairāki mediji vēsta, ka «Air India» pēdējos trīs mēnešos nav spējusi laikus izmaksāt algas saviem darbiniekiem.

Šāds paziņojums izskanējis vien dažas dienas pēc tam, kad Indijas valdība pavēstīja, ka nav saņēmusi nevienu piedāvājumu par vairākuma akciju daļas iegādi aviosabiedrībā. Martā valdība paziņoja, ka plāno pārdot līdz pat 76% «Air India» akciju, taču līdz 31.maija gala termiņam neviens interesents tā arī nav uzradies.

Aviokompānijas un citus investorus atturējuši atsevišķi akciju pārdošanas nosacījumi, liekot Indijas valdībai atgriezties pie plānošanas.

«Air India» parādsaistības sasniegušas aptuveni astoņus miljardus dolāru, bet biznesa gadā, kas noslēdzās 2017.gada martā, lidsabiedrība cietusi gandrīz 58 miljardu rūpiju zaudējumus.

Komentāri

Pievienot komentāru