Mazais bizness

Gultas veļas un naktstērpu šuvēji tiek pie savas ražotnes un salona

Inita Šteinberga, 19.02.2013

Jaunākais izdevums

Pašiem sava ražotne un salons Rīgā – tieši šajās dienās īstenojas gultas veļas un naktstērpu šūšanas firmas Orgamint lolotais sapnis .

«Mūsu izaugsme nav diža, bet noteikti auguši esam,» teic uzņēmuma līdzīpašniece Inguna Žurgina. «Kad pirms gadiem trim sākām, pieredzes nebija un šķita, ka viss notiks ātri, ātri. Taču tā gluži nenotika. Spriedām, ka mūsu biznesam ekoloģiskā niša būs pareizā, jo prece zaļa un oriģināla. Taču Latvijas tirgus ir maziņš, cilvēkiem jāpierāda, kāpēc iegādāties tieši tādu gultasveļu – labu, bet salīdzinoši dārgu,» viņa turpina.

Tikai tagad uzņēmējas jūtot, ka šis apziņas un izglītības līmenis esot audzis. Tas varētu būt tāpēc, ka visas eko lietas – bioloģiskā pārtika, eko kosmētika – pamazām pierādījušas sevi, iekarojušas uzticību. Tekstilam tomēr vēl jāpiestrādā, secina Inguna. Arī ar eksporta piedāvājumiem neviens pakaļ neskrienot. Rožainie sapņi izsapņoti un tikai pilnībā apzināts pienbaltās gultasveļas grūtais tautās virzīšanas darbs. Taču abas Orgamint īpašnieces Elīna Megne un Ingūna Žurgina nenožēlojot izvēli sākt biznesu, jo būt pašam sev noteicējam esot laba sajūta.

Uzņēmējas uzskata par pareizu savu ideju ražot ekskluzīvu gultas veļu un naktsveļu no organiskās kokvilnas. Veikalu skaitu, kuros var iegādaties gultasveļu, uzņēmējas samazina, atstājot tikai tos, kuros preču realizācija notiek labi. Piemēram, Vecrīgā, kur vieni no naudīgākajiem pircējiem ir tūristi no Krievijas. Tomēr tikai uz realizāciju dažādos veikalos cerot, izdzīvot nevar, secina Ingūna. Tādēļ pavisam drīz Čaka ielā, pretī Ziedoņdārzam tiks atvērta jauna tirdzniecības vieta. Tajās būs gan iespēja iegādāties jau gatavus komplektus, gan pasūtīt sev vēlamjā izmērā. Šāda vajadzība nobriedusi, jo segām un gultām ir ļoti dažādi izmēri, ar standarta variantiem vairs nepietiekot. Ar laiku plānots, ka Orgamint salonā varēs iegādāties visādas mājīgas oriģināla dizaina lietas guļamtelpai.

Viens no lielākajiem ārzemju pasūtītājiem ir viesnīcas, kas sevi pozicionē kā eko nišā strādājošās. Tā arī tiekot minēts bukletos, ka gultasveļa ir atbilstoši sertificēts tekstils. Apzīmējums GOTS (Global Organic Textil Standart) liecina, ka tas ir sertificēts lins vai kokvilna, to apliecina emblēma – balts krekliņš uz zaļa fona. Tiesa, šie pasūtījumi ārzemēs tiek tirgoti ar svešu vārdu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto & Video

Kā top?: Organiskās kokvilnas gultasveļa uzņēmumā Orgamint Home

Žanete Hāka, 12.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā portāls db.lv piedāvā saviem lasītājiem ielūkoties organiskās kokvilnas ražošanas uzņēmuma Orgamint Home ražotnē!

Kompānijas pārstāve Inguna Žurgina stāsta, ka lielākais uzņēmumā saražotās produkcijas apjoms tiek eksportēts.

Viņa uzsver, ka mazajiem ražotājiem Latvijā nav viegli izdzīvot, jo nepieciešami būtiski līdzekļi, lai reklamētu preci, piemēram, izstādēs un citur. Tomēr maza uzņēmuma priekšrocība ir tā elastība, kas ir būtisks nosacījums, lai spētu konkurēt Eiropas tirgū. Lielākais uzņēmuma saražotās produkcijas apjoms ir no organiskās kokvilnas. Kompānija ražo arī lina izstrādājumus, tomēr ​to vēl nav tik daudz kā no organiskās kokvilnas.

Kā top organiskās kokvilnas gultasveļa, skaties galerijā augstāk!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar reāliem sadarbības piedāvājumiem no Parīzes atgriezušies Latvijas dizaina un interjera preču ražotāji, kuri piedalījās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētajā Nacionālajā stendā izstādē Maison & Objet 2012 Parīzē (Francijā).

Vienā no vadošajām interjera dizaina priekšmetu izstādēm Eiropā piedalījās pieci Latvijas ražotāji – Munio Candela, Angel Glass Design, Orgamint, Design Catering (RIJADA), Baltic Select (RIIJA).

LIAA paziņojumā medijiem norāda, ka Latvijas stenda dizains un tajā prezentēto produktu klāsts ir guvis izstādes organizatoru un apmeklētāju ievērību.

Latvijas uzņēmēju dalība izstādē tika rīkota Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) Ārējo tirgu apgūšanas atbalsta programmas projekta «Nozaru nacionālie stendi starptautiskajās izstādēs ārvalstīs un eksporta konsultācijas» ietvaros.

Komentāri

Pievienot komentāru