Ekonomika

Heavy Cranes investē vairāk nekā 4 miljonus eiro mobilā ceļamkrāna iegādē

Db.lv, 24.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stiprinot savas pozīcijas atjaunojamās enerģijas tirgū, Latvijā bāzētais uzņēmums “Heavy Cranes”, kas nodarbojas ar augstas sarežģītības celšanas projektu izpildi reģionā, sadarbībā ar “Citadele Leasing” Igaunijas filiāli papildinājis savu tehnikas parku ar “Liebherr” mobilo ceļamkrānu.

“Citadele Leasing” piešķirtais finansējums ceļamkrāna LTM 1650 - 8.1 iegādei ir 2,8 miljoni eiro un pagaidām tā ir lielākā summa, kas piešķirta viena objekta finansējumam šogad.

Jaunais ceļamkrāns būs otrais mobilais lieljaudas ceļamkrāns uzņēmuma rīcībā un galvenokārt tiks izmantots atjaunojamās enerģijas projektu, piemēram, vēja ģeneratoru parku izveidē un apkalpošanā, kā arī veicot jebkurus citus darbus, kur nepieciešamā celtspēja var sasniegt līdz pat 700 tonnām.

"Pēdējā laika notikumi Ukrainā likuši vairākām Eiropas valstīm atkārtoti deklarēt plānotās investīcijas atjaunojamās enerģijas jomā, turklāt arī Latvijā plānots būvēt lielu vēja ģeneratoru parku. Mobilie ceļamkrāni ir īstais rīks enerģijas neatkarības veicināšanā un vienīgais veids, kā uzbūvēt liela mēroga vēja parkus, turklāt Eiropā šāda veida tehnika ir ierobežotā skaitā," atklāj “Heavy Cranes” valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Lukašuks.

"Jaunā ceļamkrāna galvenā priekšrocība ir mobilitāte – to pārvietot uz objektu iespējams trīs dienu laikā, kamēr mūsu lielākā ceļamkrānu pārvietošanai un transportēšanai ir nepieciešams laiks līdz pat divām nedēļām. Tieši mobilitāte ir tas, kas var noderēt, strādājot apjomīgos infrastruktūras projektos, kur nepieciešams nodrošināt lielu un smagu detaļu vienreizēju pacelšanu, kā arī citos interesantos uzdevumos, piemēram, veicot lielu koku pārstādīšanu. Šis ceļamkrāns arī ir videi draudzīgāks, jo objektos to iespējams darbināt ar elektrību, bet brīžos, kad nepieciešams izmantot dīzeļdegvielu, to darbina ekoloģiskais “Euro 6” dzinējs, kas ir ekoloģiskākais būvniecības tehnikas motors pasaulē," norāda Lukašuks.

"Atjaunojamās enerģijas projektu nozīme Eiropā un Baltijā tikai pieaugs, un prieks, ka kopā ar pasaules līmeņa speciālistiem no “Heavy Cranes” mums izdodas sekmēt šī sektora attīstību. Šī nozare ir ļoti specifiska – lielas investīcijas tehnikā, loģistikas process laikietilpīgs, bet paši projekti ir visaugstākās sarežģītības pakāpes, tāpēc jauna mobilā ceļamkrāna iegāde palīdzēs nostiprināt “Heavy Cranes” pozīcijas kā reģiona līderim pacelšanas pakalpojumu nodrošināšanā un vienlaikus atstāt pozitīvu ietekmi uz vidi - gan būvējot zaļās enerģijas infrastruktūru, gan investējot tehnikā, kas ir videi draudzīgāka," teic Ģirts Glāzers, “Citadele Leasing” valdes priekšsēdētājs.

“Heavy Cranes OU” rīcībā ir 9 ceļamkrāni, kravas helikopteri (pieejami ar partnera starpniecību) un citi tehnikas vienības elementi, kurus augstas sarežģītības celšanas projektu izpildē apkalpo aptuveni 30 cilvēku liela komanda.

“Heavy Cranes OU” 2021. gadā veiksmīgi attīstījis un paplašinājis pakalpojumu eksportu Skandināvijā un šobrīd būvē vienu no lielākajiem vēja parkiem Norvēģijā, kurā vairāk nekā 35 kilometru garumā plānots uzstādīt 72 vēja ģeneratorus.

Komentāri

Pievienot komentāru