Jaunākais izdevums

Taivānas viedtelefonu ražotājs «HTC Corp.» otrdien paziņoja, ka likvidēs 1500 darbvietas jeb aptuveni piektdaļu no kopējā darba vietu skaita, šādu lēmumu skaidrojot ar nepieciešamību uzlabot uzņēmuma finansiālo stāvokli.

Kompānija norāda, ka šī būs vērienīgākā darbvietu likvidēšana pēdējos trīs gados.

Lēmums likvidēt darba vietas pieņemts, neskatoties uz vienošanos ar interneta gigantu «Google», kam HTC pārdevis daļu viedtelefonu biznesa.

Saskaņā ar vienošanos, «Google» pārņēmis pusi no HTC izpētes nodaļas darbiniekiem - aptuveni 2000 cilvēku -, no kuriem liela daļa jau strādājusi pie «Google» izstrādātā «Pixel» viedtelefona, kā arī intelektuālā īpašuma patentus.

Jau ziņots, ka HTC pērnā gada ceturtajā ceturksnī strādāja ar 9,8 miljardu Taivānas dolāru (272,8 miljonu eiro) tīrajiem zaudējumiem, kas ir visu laiku lielākie zaudējumi uzņēmuma vēsturē.

Zaudējumi galvenokārt tiek skaidroti ar sīvo konkurenci un aktīvu vērtību norakstīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taivānas viedtelefonu ražotājs HTC Corporation, ko vada Šēra Vanga, pērnā gada ceturtajā ceturksnī strādāja ar 9,8 miljardu Taivānas dolāru (272,8 miljonu eiro) tīrajiem zaudējumiem, kas ir visu laiku lielākie zaudējumi uzņēmuma vēsturē. Zaudējumi galvenokārt tiek skaidroti ar sīvo konkurenci un aktīvu vērtību norakstīšanu. Tikmēr HTC tirdzniecības apjoms ceturksnī sarucis par 29% – līdz 15,7 miljardiem dolāru. Jau ziņots, ka HTC pārdevis daļu viedtelefonu biznesa interneta gigantam Google, kas par to samaksājis 1,1 miljardu dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

Virtuālās realitātes studija PlatformaVR Latvia investē tehnoloģijās

Laura Mazbērziņa, 04.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Virtuālās realitātes (VR) studija PlatformaVR Latvia līdz gada beigām plāno investēt jaunās bezvadu virtuālās realitātes tehnoloģijās, tādējādi uzlabojot spēļu procesu, kā arī iecerēts papildināt kvesta spēļu piedāvājumu, biznesa portālam db.lv pastāstīja Andrejs Gospodarjovs, PlatformaVR Latvia līdzdibinātājs.

PlatformaVR Latvia šobrīd piedāvā vienu kvesta spēli, kuras idejas pamatā ir atrisināt sarežģītus uzdevumus limitētā laikā komandā līdz 4 cilvēkiem.

Attīstot piedāvājumu, bezvadu virtuālās realitātes tehnoloģijās plānots ieguldīt no 10 līdz 15 tūkstošiem eiro un sadarboties ar Taivānas viedtālruņu un planšetdatoru ražotāju HTC. Ar HTC Vive sensoru palīdzību telpa tiek pārvērsta virtuālā 3D pasaulē, kurā lietotājs var brīvi pārvietoties un, izmantojot kontrolierus, veikt dažādas darbības. «Šāda veida tehnoloģijas pašas pa sevi ir ļoti dārgas. Svarīgi ir sastrādāties ar ražotāju,» komentē A. Gospodarjovs.

Šobrīd VR ķivere ir savienota ar vadu un monitoru, kas nodrošina gan ierīces uzlādi, gan arī savienojumu ar ekrānu, bet nākotnē, ieviešot jauninājumus, tiks izmantota bezvadu virtuālās realitātes tehnoloģija. Jaunajām tehnoloģijām tiek ražotas vieglas mugursomas ar baterijām, kas bezvadu režīmā gan uzlādē, gan arī pārraida VR ķiveres signālus uz televizoru, lai citi cilvēki varētu redzēt spēlētāja VR ceļojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

AR/VR Hackathon 2018 pulcē rekordlielu dalībnieku skaitu, uzvar Green Night

Laura Mazbērziņa, 09.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vidzemes Augstskolā, Valmierā, norisinājusies virtuālās un papildinātās realitātes programmatūras izstrādes radošā darbnīca «AR/VR Hackathon 2018». Uz to bija aicināti programmētāji, grafikas un interfeisa dizaineri, projektu vadītāji un citi interesenti, lai vienotos intensīvā domāšanas un radīšanas sprintā ar mērķi radīt ko jaunu, iemācīties ko nezināmu un apmainīties ar pieredzi.

Divu dienu radošajā programmēšanas un izstrādes maratonā piedalījās 52 dalībnieki no Latvijas, Igaunijas, Meksikas, Ekvadoras, Šveices un Indijas. Galveno balvu, uzņēmuma Overly prēmiju 500 eiro vērtībā, ieguva projekts Green Night. Green Night ir virtuālās realitātes spēle, kurā iespējams pētīt sanatorijas siltumnīcu un, minot mīklas, atklāt vietas noslēpumainību. Savukārt veicināšanas balvu no LIAA Valmieras biznesa inkubatora ieguva projekts OnBoard - fizioterapijas trenažieris, kuru papildina virtuālās realitātes spēle.

«Jau otro gadu Latvijā tiek rīkots Baltijā vienīgais virtuālās un papildinātās realitātes hakatons. Ļoti liels prieks, ka šogad to apmeklēja divas reizes vairāk dalībnieku nekā pērn,» stāsta Ainārs Kļaviņš, pasākuma organizētājs, uzņēmuma Overly līdzdibinātājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung flagmanis Galaxy S9+ piedzīvojis vairākus būtiskus uzlabojumus un atkal solās būt starp gada līderiem.

Par laika lidošanu vēja spārniem liecina ne vien bērnu izaugšana acu priekšā, bet arī mobilo ierīču sērijas numurs. Re, Samsung viedtelefonu flagmaņu sērija Galaxy S tikusi jau līdz 9.paaudzei, ko februārī korejieši prezentēja pirms Pasaules Mobilā kongresa Barselonā. Sekojot pēdējo gadu tradīcijai, arī šoreiz patērētājiem tiek piedāvātas divas versijas – S9 un S9+ ar lielāku ekrānu un duālu aizmugures kameru.

Salīdzinājumā ar priekšgājēju S9+ vizuāli piedzīvojis niecīgas pārmaiņas. Redzamākā no tām ir duālās fotokameras ievietošana korpusa aizmugurē, kā arī pirkstu nospieduma lasītāja pārnešana uz vieglāk sasniedzamu vietu zem kameras, nevis tai blakus, kā iepriekš. Tāpat kā S8, arī šim Infinity Display ekrāns klāj teju 90% korpusa priekšdaļas, augšmalā atstājot vietu vien skaļrunim un kamerai. Fiziskas pogas zem ekrāna nav un visi taustiņi ir skārienjutīgi.

Komentāri

Pievienot komentāru