Pakalpojumi

Ieguldot 50 tūkstošus eiro, Nomo.lv sper nākamo soli uzņēmuma attīstībā

Lelde Petrāne, 07.04.2015

Jaunākais izdevums

Liepājā durvis vēris uzņēmuma Nomo.lv pirmais nomas veikals Latvijā. Uzņēmums piedāvā preču nomu ar izpirkuma iespēju. Tagad pakalpojums pieejams arī fiziskajā vidē.

Interese par pakalpojumu ir strauji augusi un gada laikā to ir izmēģinājuši aptuveni 25 000 klientu, pastāstīja uzņēmuma pārstāve Jeļena Rižakova.

Liepājas veikala izveidē ieguldīti 50 tūkstoši eiro.

Jautāta, kādēļ kā vieta izvēlēta tieši Liepāja, J. Rižakova biznesa portālam db.lv skaidroja, ka tas skaistīts ar klientu plūsmu - aktīvākā klientu daļa ir tieši no Liepājas. «Par citām pilsētām un veikaliem – iespējams, vēl kaut kur atvērsim, bet to laiks rādīs. Skatīsimies, kā mums veiksies Liepājā,» viņa piebilda. Tiek apsvērta doma atvērt arī ārzemju filiāli.

Veikala atvēršana esot loģisks uzņēmuma nākamais attīstības solis, lai uzrunātu plašāku auditoriju. Ideja par fizisku veikalu radusies jau pagājušajā gadā, jo kļuvis skaidrs, ka liela daļa klientu labprāt preces apskatītu klātienē un pārliecinātos par to darbību, saņemot profesionālas konsultācijas.

«Mēs piedāvājam preču nomu ar izpirkuma iespējām. Tā var būt jebkura prece – no viedtālruņa līdz pat mēbelei –, par to maksājot fiksētu ikmēneša maksājumu. Atšķirībā no līzinga galvenais bonuss ir pircēja brīvība jebkurā brīdī preci atdot atpakaļ, cilvēks nav tai «piesiets»,» iepriekš laikrakstam Dienas Bizness stāstīja Reinis Vaivars, a/s Nomo.lv īpašnieks.

«Nomas bizness dominē angliski runājošās valstīs, bet Baltijā un tuvākajās valstīs šis modelis nav īpaši attīstīts, jo pastāv vecā pirkšanas un kreditēšanas sistēma. Tāpēc Baltijā mēs gribētu izplesties. Ja tas veiksmīgi izdotos, skatītos arī uz citām valstīm,» 2014. gada augustā skaidroja Reinis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar AS Nomo.lv vadītājiem: Reini Vaivaru un Māri Strodu

Lelde Petrāne, 24.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild AS Nomo.lv vadītāji un īpašnieki Reinis Vaivars un Māris Strods. «Nomo.lv šogad februārī nosvinēja 1 gada dzimšanas dienu un gada laikā daudz kas ir paveikts: mums ir 25 000 klientu, 40 darbinieki un nesen esam atvēruši arī savu pirmo fizisko veikalu Liepājā, kas ļauj arī klātienē apskatīt preces un uzzināt par nomas nosacījumiem,» stāsta abi vadītāji un piebilst. «Galvenais par mūsu uzņēmumu ir tas, ka darbojamies pilnīgi jaunā nozarē (preču noma ar izpirkuma iespēju) – attiecīgi Latvijā šāda veida pakalpojums līdz šim nav bijis.»

Komentāri

Pievienot komentāru