Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas e-rezidenta statusu kopš programmas izveides 2014.gadā ieguvuši 100 000 cilvēku no 176 pasaules valstīm, liecina programmas pārstāvju sniegtā informācija.

Igaunija no e-rezidentu programmas nodokļu ieņēmumos ieguvusi vairāk nekā 150 miljonus eiro, turklāt šie ieņēmumi ar katru gadu kļūst arvien lielāki.

E-rezidentūras programmas vadītājs Lauri Hāvs uzsvēra, ka no tādas programmas valsts iegūst ne tikai finansiāli, bet arī tiek uzlabota valsts reputācija un ietekme kā inovatīvai digitālajai valstij.

Igaunijā e-rezidenta programma darbojas kopš 2014.gada 1.decembra. Kā pirmais Igaunijas e-rezidenta digitālo identifikācijas karti saņēma britu žurnālists Edvards Lūkass.

Ārvalstnieki var pieteikties Igaunijas elektroniskā rezidenta statusa saņemšanai tiešsaistē un dokumentu var saņemt Igaunijas pārstāvniecībās ārvalstīs vai Policijas un robežsardzes departamentā. Tiešsaistes pieteikuma formu var aizpildīt arī angļu un krievu valodā.

Elektroniskā rezidenta statuss piedāvā cilvēkiem, kurus ar Igauniju saista uzņēmējdarbība, darbs, mācības vai izcelsme, saņemt digitālo identitāti, kas nodrošinās viņiem piekļuvi Igaunijas sniegtajiem elektroniskajiem pakalpojumiem.

Elektronisko rezidenta statusu nodrošina Igaunijas valdība, tomēr tas nesniedz tiesības fiziski uzturēties valstī vai arī tiesības iebraukt Igaunijā vai Eiropas Savienībā. Tāpat elektroniskā rezidenta apliecība nesniedz nekādas uzturēšanās vai pilsoņa tiesības, kā arī to nevar izmantot kā personas identifikācijas dokumentu vai ceļošanas dokumentu.

Komentāri

Pievienot komentāru