Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Kā jums izdodas ziemas periodā uzturēt tik tīru pilsētu bez sniega?»Igaunijas prezidents Hendriks Ilvess un viņu pavadošā delegācija šodien, tiekoties ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC), pauduši atzinību par tīrajām ielām Rīgā ziemas periodā.

«Igauņi šodien slavēja, ka mēs labāk tīram sniegu nekā Tallinā. To apliecināja arī Igaunijas vēstnieks Latvijā Mati Vārmans, kurš šeit visu laiku dzīvo,» aģentūrai LETA uzsvēra Ušakovs.

«Igauņu kolēģi pajautāja: «Kā jums izdodas ziemas periodā uzturēt tik tīru pilsētu bez sniega?» Tas ir liels kompliments pašvaldībai, ka ielas ir tīras un sakoptas. Tallinā ziemā esot grūti izbraukt,» pastāstīja Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas vadītājs Vadims Jerošenko (SC), taču piebilda, ka viņam, viesojoties Tallinā ziemas periodā, šķitis otrādi.

Rīdzinieki Ilvesam apsolīja Rīgas Igauņu pamatskolai atrast citu ēku, tiklīdz noslēgsies reorganizācija pilsētas centrā. «Sagādāsim igauņu skolai citu ēku, jo esošo [Atgāzenes ielā 26] vairs nav jēgas remontēt. Tā ir pēdējā mazākumtautību skola Rīgā, kas vēl nav remontēta. Lietuviešiem, ebrejiem, ukraiņiem, poļiem, baltkrieviem skolas ir daudz labākā stāvoklī,» atzina Ušakovs.

Ušakovs Ilvesam pastāstījis par to, ka Rīgai izveidojusies ļoti veiksmīga sadarbība un nepārtraukta pieredzes apmaiņa ar Igaunijas galvaspilsētu Tallinu.

«Igauņiem mājokļu programma ir krietni attīstītāka. Viņiem situācija bija tāda pati kā pie mums, bet viņi visus cilvēkus, kas stāvēja rindā uz pašvaldības mājokļiem, jau paspējuši nodrošināt un tagad jau dod mājokļus jaunajām ģimenēm ar bērniem. Šajā jomā viņi ir tikuši krietni tālāk nekā Rīga,» atzina Ušakovs.

Savukārt igauņi varētu pārņemt Rīgas pieredzi, ieviešot e-talonu.

Kā ziņots, otrdien trīs dienu garā valsts vizītē Latvijā ieradies Igaunijas prezidents Ilvess ar kundzi Evelīnu Ilvesu.

Rīgas domē Ilvess ieradās kopā ar vēstnieku Vārmanu, savu biroja vadītāju Sīmu Raie, padomnieku ārlietu jautājumos Margusu Laidri, Latvijas-Igaunijas sadarbības ziņojuma līdzautoru Anvaru Samostu, parlamenta deputātu Marko Mihkelsonu, kā arī Igaunijas enerģētikas, tirdzniecības un rūpniecības jomu speciālistiem.

Rātsnamā kopā ar Ušakovu aptuveni 20 minūšu ilgajā vizītē piedalījās gandrīz visu pašvaldības komiteju vadītāji, kā arī mēra biroja vadītāja Iveta Strautiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad sniega sega 5cm - 35cm biezumā pārklāja visu Latviju nepilnas nedēļas laikā, strauji aktualizējot jautājumu - kā uzņēmuma un mājsaimniecības īpašumā attīrīt piebraucamos ceļus, celiņus, ietves un citas platības. Šis uzdevums var būt tik smags, ka ir vērts to noņemt no cilvēka pleciem. Šajā rakstā apskatīsim, kāds ir veiktspējīgs sniega pūtējs un kādi tieši uzdevumi tam ir pa spēkam. Turpini lasīt un uzzini, kam jāpievērš uzmanība izvēloties savu svarīgāko ziemas darba rīku.

Kāds sniega pūtējs nepieciešams tieši Jums?

Sniega pūtējs pavisam noteikti nav lētākais saimniecības darba rīks, tomēr ņemot vērā, cik lielu slodzi sagādā sniega tīrīšana un cik daudz laika tas atņem, ir vērts apdomāt kvalitatīva sniega pūtēja iegādi un laicīgi tam ieplānot budžetu. Lai izprastu, kāda tieši ierīce nepieciešama konkrētajām vajadzībām, vispirms jānovērtē sekojoši kritēriji:

Tīrāmās teritorijas platība. Platības apjoms noteiks sniega pūtēja jaudas un veiktspējas lielumu. Nelielas privātmājas vajadzībām vai lielas platības apstrādei nepieciešamas ļoti atšķirīgas ierīces;

Seguma veids - bruģis, asfalts, betona flīzes u.c. Lai arī labi sniega pūtēji tiks galā ar sniega kārtu uz dažādiem segumiem, izvēloties īsto modeli būtu labi ņemt vērā, uz kāda seguma tam nāksies strādāt visvairāk;

Komentāri

Pievienot komentāru