Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai atbalstītu metālapstrādes uzņēmuma SIA KnK Mefab ražotnes pārvietošanu no galvaspilsētas uz Ādažiem, Luminor banka izsniegusi finansējumu viena miljona eiro apmērā uzņēmuma meitas kompānijai PP Property.

Finansējumu uzņēmums izmantos biznesa attīstībai, zemes un ražošanas ēku iegādei, savukārt telpu remontu un to pielāgošanu uzņēmuma vajadzībām, klients segs no saviem līdzekļiem.

“Atkarībā no pieejamiem resursiem un īstenotās stratēģijas pašvaldības piemēro atšķirīgu politiku uzņēmumu piesaistei savā teritorijā, tāpēc uzņēmējdarbības pārcelšana no vienas pašvaldības uz citu, nav retums. Izvērtējot katras pašvaldības piedāvājumu, pieejamo infrastruktūru un darbaspēka pieejamību, uzņēmumi ilgtermiņā var ietaupīt līdzekļus, tos novirzot tālākai attīstībai. Banka ir gandarīta atbalstīt uzņēmējus, kuri meklē veidus kā uzņēmējdarbību padarīt rentablāku un attīstīt to ilgtermiņā,” saka Ilze Zoltnere, Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja.

SIA KnK Mefab ir pilna cikla metālapstrādes uzņēmums, kas specializējas augstas pievienotās vērtības metāla lokšņu izstrādājumu izgatavošanā. Uzņēmuma pakalpojumu segments aptver lāzergriešanu, koordinātu izciršanu, perforēšanu, locīšanu, metināšanu, pulverkāsošanu, abrazīvo strūklošanu un citiem.

Uzņēmums Ādažos iegādāsies astoņas bijušās gaļas apstrādes rūpnīcas ēkas un zemi ar kopēju plātību 3.89ha. Sākotnēji SIA KnK Mefab plāno izmantot aptuveni pusi no platības, bet pārējo teritoriju iznomāt. Līdz šim uzņēmums nomāja telpas Rīgā.

“Saņemot ļoti pretimnākošu attieksmi un nodokļu atvieglojumus no Ādažu pašvaldības, pieņēmām lēmumu savu uzņēmējdarbību pārcelt uz Pierīgu. Pielāgojot telpas mūsu vajadzībām, plānojam veikt vērienīgus atjaunošanas un remonta darbus, kam sekos arī nomnieku piesaistīšana. Uzņēmējdarbības attīstīšanas plānošanai, viens no svarīgākajiem raksturlielumiem ir brīvo telpu un zemes pieejamība. To neesamība fundamentāli ietekmē uzņēmumu tālāko attīstīšanās spēju, tāpēc esam spēruši plašu soli mūsu uzņēmuma tālākai attīstībai, kas ļaus plānot uzņēmuma attīstību ilgtermiņā, turklāt, ne tikai to, kā apgūt un uzlabot telpas, bet visu teritoriju kopumā. Īpašuma iegāde paver daudz iespēju - saules paneļu uzstādīšana, siltā gaisa reģenerācijas iekārtu uzstādīšana, elektroenerģijas monitorings, siltuma zudumi un citas, kas nomātās telpās ir sarežģīti realizējamas,” stāsta SIA KnK Mefab vadītājs Kristaps Laipnieks.

Uzņēmuma dibinātāji savu biznesu uzsākuši kā jaunuzņēmums, saņemot finansējumu no valsts attīstības finanšu institūcijas Altum.

Uzņēmums KnK Mefab dibināts 2014. gada un klientiem piedāvā plašu metālapstrādes pakalpojumu klāstu, kas ietver cnc lāzergriešanu, koordinātu izciršanu un perforēšanu, locīšanu, metināšanu, abrazīvo strūklošanu un pulverkrāsošanu. Saistībā ar darbības profila paplašināšanos uzņēmumam ir mainīts nosaukums no KnK Coating uz KnK Mefab.

Komentāri

Pievienot komentāru