Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mežizstrādes uzņēmums SIA "PK mežs", piesaistot bankas "Citadele" aizdevumu, investēs divus miljonus eiro jaunu mežu iegādē un tehnikas atjaunošanā, informē bankā.

Plānots, ka 1,5 miljonus eiro uzņēmums tuvākajā laikā ieguldīs, paplašinot meža īpašumu portfeli Bauskas, Aizkraukles un Neretas teritorijās, savukārt atlikušie 500 000 eiro tiks novirzīti, lai iegādātos divas traktortehnikas vienības, kas paredzēta mežaudžu retināšanai.

"Iegādājoties mežu īpašumus, pievēršam uzmanību tiem, kas ir mūsu zemēm pieguļošajās teritorijās. Tas palīdz vēlāk būt pēc iespējas produktīvākiem apsaimniekošanas procesā. Lai arī mūsu īpašumā ir zemes ar jaunaudzēm, biežāk mēdzam iegādāties mežus, kas ir zāģējami salīdzinoši drīz, nevis pēc vairākiem gadiem," min "PK mežs" līdzīpašnieks Edgars Keičs.

Viņš arī norāda, ka jaunā mežizstrādes tehnika palīdzēs apstrādāt un apkopt salīdzinoši mazākas mežaudzes, ko sarežģītāk paveikt ar lielajām tehnikas vienībām, kas parasti izmantojamas plašās kailcirtēs.

"Šobrīd kokmateriālu cena ir tuvu maksimumam, kas mudina privātpersonas aktīvi pārdot savus mežus, līdz ar to tirgus ir piesātināts ar piedāvājumu. Ap Ziemassvētkiem koksnes cena varētu kristies un līdz ar to arī aktivitāte tirgū," prognozē Keičs.

"PK mežam" šobrīd pieder mežu īpašumi 4000 hektāru platībā.

Kompānija "PK mežs" reģistrēta 2000.gadā, un tās pamatkapitāls ir 320 124 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas īpašnieki kapitālā vienādās daļās ir Keičs, Raimonds Ruķeris un Juris Punka. 2021.gadā "PK meža" apgrozījums bija 3,42 miljoni eiro, bet peļņa - 155 317 eiro.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" ir otra lielākā banka Latvijā. Tās obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā. Bankas akcionāri ir ASV investīciju kompānijas "Ripplewood" meitaskompānija "RA Citadele Holdings LLC" un starptautisku investoru grupa (75% plus viena akcija), kā arī Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (25% mīnus viena akcija).

Komentāri

Pievienot komentāru