Ražošana

Investēs komfortā un izturībā

Kristīne Stepiņa, 15.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Darba apģērbu ražotājs SIA "Snickers Production Latvia" šogad plāno palielināt ražošanas apjomu un audzēt apgrozījumu par 10 - 15%, DB informē uzņēmuma izpilddirektors Kaspars Sedlenieks.

Pērn uzņēmuma apgrozījums bija 4,2 miljoni eiro. "Tas ir saistīts gan ar mātes organizācijas pārdošanas apjomu palielināšanos, gan ar to, ka arvien vairāk maza apjoma izstrādājumu ražošana, tiek pārcelta uz Latviju," skaidro K. Sedlenieks.

"Snickers Production Latvia" turpinās jauno produktu izstrādi un paplašinās izmantojamo audumu klāstu. "Pēdējos gados pieaug to izstrādājumu klāsts, kuros tiek izmantoti elastīgi materiāli, jeb t.s. "stretch" audumi. Tie ir salīdzinoši viegli, elpojoši un tajā pat laikā elastīgi. Tiem ir zināma līdzība ar materiāliem, kurus izmanto sporta u.c. funkcionālo apģērbu ražošanā. Darba apģērbiem tas dod papildus izturību un komforta sajūtu nēsātājam," teic SIA "Snickers Production Latvia" vadītājs.

Šogad uzņēmums turpinās investēt ražošanas iekārtās - gan jaunākās paaudzes klasiskajās šujmašīnās, gan iegādāsies mašīnas jaunām operācijām. "Palielināsim mašīnu skaitu "GoreTex" izstrādājumu ražošanai. Paplašināsies arī produktu izstrādes nodaļas iekārtu klāsts. Otrs investīciju virziens - IT risinājumi. Investīcijas šajā virzienā, noteikti ir pareizais ceļš efektivitātes uzlabošanai. It īpaši situācijā, kad ir kvalificētu darbinieku trūkums. Šī gada sākumā jau iegādājāmies licenci vēl vienas darba vietas aprīkošanai ar programmu apģērbu konstruēšanai. Noteikti paplašināsim arī ražošanas plānošanas programmatūras funkcionalitāti. Šajā gadā arī ir jādefinē prasības un jāsāk izstrādāt risinājumu materiālu iepirkumiem," klāsta K. Sedlenieks.

2020. gadā lielākie izaicinājumi uzņēmuma būs kompetentu cilvēkresursu pieejamība. "Apjomiem palielinoties, rodas nepieciešamība gan pēc šuvējām ražošanā, gan pēc kvalificētiem speciālistiem ar inženieru izglītību produktu izstrādē. Noteikti paplašināsim sadarbības partneru loku, jo tas dod lielāku iespēju pielāgoties īslaicīgām izmaiņām ražošanas apjomos. Otrs lielākais izaicinājums ir materiālu nodrošinājums. It īpaši tas attiecas uz jaunajiem materiāliem, kuru patēriņu sākumposmā ir ļoti grūti prognozēt. Uzņēmums 2019.gada decembrī veiksmīgi izgāja sertifikāciju pēc ISO 9001:2015 un 14001:2015 standartu prasībām. Šogad kvalitātes un vides pārvaldības sistēmas jāattīsta tālāk, " secina K. Sedlenieks.

Komentāri

Pievienot komentāru