Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies pirms pusgada uzsāktā iniciatīva Latvijas reģionos City Up, kuras ietvaros jaunieši tika aicināti izstrādāt reģionālajiem uzņēmumiem informācijas tehnoloģiju risinājumus. No 18 pieteiktajiem projektiem, uzvarētāju laurus plūkuši cēsnieki Jānis Rečs un Kaspars Ivanovs. Puiši Cēsu veselības un sporta centram Aura palīdzējuši modernizēt klientu uzskaites un atskaišu sistēmu, pārejot no arhīva papīra formātā uz mūsdienīgu un digitālu risinājumu.

Projekta ietvaros uzrakstītas vairāk nekā 1500 rindiņas koda, realizēts elektroniskais pacientu pieraksts pie konkrēta ārsta, iespējama citu ārstniecības personu pievienošana, pacientu informācijas ievade un pacientu talona aizpildīšana, dažādu klasifikatoru ievade u.c. iespējas.

Otrās vietas apbalvojums aizceļoja uz Siguldu pie Ralfa Cimermaņa no Siguldas Valsts ģimnāzijas. Lai Siguldas vietējam uzņēmumam Pixelbags atvieglotu piekļūšanu preču datiem, Ralfs Cimermanis izveidojis jaunu noliktavas uzskaites risinājumu tiešsaistē. Projekta izstrādes laikā tika izmantota programma Pyton, jo tā ir viena no populārākajām programmēšanas valodām un programma MySQL, kas savukārt ir viena no populārākajām datubāžu programmām. Projekta rezultātā izveidota funkcionējoša uzskaites sistēma, kas ir pieejama tiešsaistē, ievērojami atvieglojot uzņēmuma ikdienu.

Trešo vietu ieguva Jelgavas 5. vidusskolas audzēkņi ar diviem atsevišķiem projektiem – skolas mājaslapu un izglītojošo virtuālo tūri Jelgavas pilī un apkārtnē. Natālijas Sirotkinas veidotā virtuālā tūre ir pierādījums dinamiskam un interaktīvam mācību veidam, savukārt Ņikitas Kikinova, Toma Kaidalova, Darijas Daņiļevičas un Viktorijas Smeskajas veidotā Jelgavas 5. vidusskolas mājas lapa kā piemērs skolēnu aktīvai iesaistei skolas dzīvē.

Reģionālā inovāciju un uzņēmējdarbības attīstības iniciatīva City Up tika uzsākta 2014. gada septembrī ar mērķi veicināt reģionālo uzņēmēju un jauniešu abpusējo sadarbību jaunu biznesa ideju radīšanai, izmantojot mūsdienīgas IT tehnoloģijas. Uzņēmēji varēja dalīties ar savām vēlmēm uzņēmuma IT vides, komunikācijas vai mājas lapu izstrādei un uzlabošanai, bet 9.-12. klašu skolēni varēja piedāvāt risinājumus. Kopumā šajā iniciatīvā dalību pieteica 18 jauniešu komandas, savukārt četras komandas veica savu ceļu līdz pusfinālam.

Komentāri

Pievienot komentāru