Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas varasiestādes pēdējā brīdī atcēlušas lēmumu par vairāku populāru slēpošanas kūrortu atvēršanu, kuriem iepriekš tika dota atļauja atsākt darbu pirmdienas rītā.

Iepriekš svētdien Itālijas varasiestādes, reaģējot uz inficēšanās gadījumu skaita pieaugumu ar Covid-19, paziņoja par bargākiem karantīnas ierobežojumiem četros reģionos.

Svētdienas vakarā veselības ministrs Robertp Speranca paziņoja, ka slēpošanas kūrortu slēgšana tiek pagarināta.

Speranca norādīja, ka kūrortiem jāpaliek slēgtiem, jo pieaudzis risks, ko rada jaunie, lipīgākie koronavīrusa paveidi.

Iepriekš valdība bija atļāvusi slēpošanas kūrortiem tā dēvētajās dzeltenajās zonās, kur inficēšanās draudi atzīti par mēreniem, atsākt darbu.

Tikmēr Toskānas, Ligūrijas un Abruco reģionus, kā arī Trento autonomo provinci Veselības ministrija pārnesusi uz oranžo zonu.

Tas nozīmē, ka šajās teritorijās tiek slēgti bāri un restorāni, bet ļaudis nedrīkst pamest savas dzīvesvietas apkārtni, izņemot ārkārtējas situācijas.

Šie ierobežojumi būs spēkā vismaz 15 dienas.

Vairums Itālijas reģionu šobrīd atrodas dzeltenajā zonā, tomēr visā Itālijā joprojām ir spēkā nakts komandantstunda, kas sākas plkst.22.00.

Svētdien Itālijā tika apstiprināti 11 000 jauni inficēšanās gadījumi, un septiņu dienu laikā uz 100 000 iedzīvotāju reģistrēto inficēšanās gadījumu skaits ir 130.

Komentāri

Pievienot komentāru