Finanses

Izbeigts Ogres komercbankas maksātnespējas process

Žanete Hāka, 06.07.2015

Jaunākais izdevums

Ar tiesas lēmumu pabeigta LAS Ogres komercbanka bankrota procedūra un izbeigts bankas maksātnespējas process, informē Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK).

Tas nozīmē, ka bankas administrators ir atsavinājis visus bankas aktīvus un atbilstoši iegūto līdzekļu apmēram daļēji apmierinājis kreditoru pieteiktos prasījumus.

Jau ziņots, ka FKTK Ogres komercbankas licenci anulēja 2006. gada beigās un 2007. gadā Rīgas apgabaltiesa atzina banku par likvidējamu. 2014. gadā banka tika pasludināta par maksātnespējīgu un tai tika uzsākta bankrota procedūra.

Atlikušo garantēto atlīdzību kopumā ap 31 tūkstoša eiro apmērā desmit bijušie Ogres komercbankas noguldītāji (juridiskas personas), kuri 2007. gadā iesniedza savas prasības bankas likvidatoram, bet atlīdzību vēl nav saņēmuši, to varēs saņemt FKTK līdz 2019. gada 13.jūnijam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Garantēto atlīdzību vēl nav saņēmuši 10 Ogres komercbankas noguldītāji

Žanete Hāka, 04.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Desmit bijušie Ogres komercbankas noguldītāji vēl nav saņēmuši garantēto atlīdzību, informē Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) pārstāvji.

Lai veiktu pilnīgu garantēto atlīdzību izmaksu LAS Ogres komercbanka noguldītājiem un pabeigtu bankas bankrota procedūru, FKTK jāpiesakās bijušajiem bankas klientiem, kuri 2007. gadā iesniedza savas prasības bankas likvidatoram, bet atlīdzību vēl nebija saņēmuši. Tās ir 10 juridiskas personas ar kopējo tiem pienākošos garantēto atlīdzību gandrīz 31 tūkstoša eiro apmērā.

Šo kopējo atlikušo garantēto atlīdzību summu LAS Ogres komercbanka administrators ieskaitīs Noguldījumu garantiju fonda kontā. Turpmāk garantēto atlīdzību izmaksu veiks FKTK, pārskaitot līdzekļus uz noguldītāja norādīto kontu tā izvēlētajā kredītiestādē trīs darba dienu laikā no iesnieguma saņemšanas dienas. Maksimālā garantētās atlīdzības summa, ko saskaņā ar 2007. gadā spēkā esošo regulējumu bija tiesīgs saņemt katrs noguldītājs, ir 9000 latu jeb 12 805,85 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Likvidējamo banku noguldītāji garantēto atlīdzību var izņemt līdz 13.jūnijam

Zane Atlāce - Bistere, 31.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Likvidējamās AS «Latvijas Krājbanka» (Krājbanka), AS «Ogres komercbanka», AS «VEF Banka», kā arī Raunas KKS un Metalurga KKS noguldītājiem vēl ir iespējas saņemt valsts garantēto atlīdzību līdz š.g. 13. jūnijam, informē Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK).

Savukārt Vecumnieku KKS noguldītājiem to būs iespējams izdarīt līdz 1.07.2019. Šādi termiņi ir spēkā saskaņā ar grozījumiem Noguldījuma garantiju likumā, kuri stājās spēkā 2014. gada 14. jūnijā nosakot, ka Latvijas banku un kooperatīvo krājaizdevu sabiedrību (KKS) noguldītāji valsts garantēto atlīdzību (līdz 100 000 eiro) var saņemt piecus gadus.

14.06.2014. pieņemtie Noguldījuma garantiju likuma grozījumi paredz, ka noguldītājs zaudē prasījuma tiesības pret Noguldījumu garantiju fondu (NGF) par garantētās atlīdzības izmaksu dienā, kad pagājuši pieci gadi kopš lēmuma par noguldījumu nepieejamības iestāšanos bankā vai KKS pieņemšanas. Minētajai normai nav retrospektīvas iedarbības, kas nozīmē, ka noguldītāju interešu aizsardzības nolūkā garantētās atlīdzības saņemšanas termiņš tiek skaitīts no grozījumu spēkā stāšanās dienas – 2014. gada 14. jūnija nevis no katras finanšu iestādes noguldījumu nepieejamības iestāšanās dienas. Tādēļ š. g. 14. jūnijā Latvijas banku un kooperatīvo krājaizdevu sabiedrību noguldītāji, kuriem bija tiesības izņemt garantēto atlīdzību piecu gadu laikā, bet kuri vēl nebūs to izdarījuši, zaudēs tiesības uz tās saņemšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru