Transports un loģistika

Izsniedz licenci jaunai Latvijā reģistrētai aviokompānijai

Db.lv, 30.11.2022

Satiksmes ministrijas Aviācijas departamenta direktors Artūrs Kokars (no labās) un SIA “GetJet Airlines Latvia” valdes loceklis Rolands Ramiņš.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Satiksmes ministrija 30.novembrī izsniedza gaisa pārvadājumu licenci uzņēmumam SIA “GetJet Airlines Latvia”, kas plāno strādāt un attīstīties čarterlidojumu tirgū.

Jaunu uzņēmumu ienākšana Latvijas aviācijas nozarē stiprina nozares konkurētspēju un paver jaunas ceļošanas iespējas Latvijas iedzīvotājiem.

Aviokompānijas mērķis ir uzsākt darbību Latvijas čarterlidojumu tirgū sadarbībā ar Latvijas tūroperatoriem. Izsniegtā gaisa pārvadājumu licence SIA “GetJet Airlines Latvia” ļauj veikt komerclidojumus visā pasaulē. Pašlaik uzņēmuma flotē ir viens Airbus A320 tipa gaisa kuģis. Tomēr, jau nākamajā gadā uzņēmums plāno paplašināt savu floti, jo pieprasījums komerclidojumu segmentā pieaug. Par konkrētiem galamērķiem pašlaik vēl pāragri runāt, līdz ar to precīzāka informācija būs pieejama nākamā gada sākumā, norāda SIA “GetJet Airlines Latvia” valdes loceklis Rolands Ramiņš.

“Novēlu GetJet Airlines Latvia sekmīgu darbības uzsākšanu un izaugsmi. Esam gandarīti, ka gada laikā šī ir jau otra Latvijā reģistrētā kompānija, kas saņem gaisa pārvadājumu licenci. Tas nozīmē, ka neskatoties uz pandēmijas radītajiem lielajiem izaicinājumiem, kā arī ģeopolitisko situāciju, aviācijas nozare sāk atgūties. Privāto investīciju ienākšana gaisa pārvadājumu sektorā stiprina Latvijas konkurētspēju Baltijā un nodrošina aizvien plašāku lidojumu galamērķu piedāvājumu mūsu valsts iedzīvotājiem”, norāda Satiksmes ministrijas Aviācijas departamenta direktors Artūrs Kokars.

GetJet Airlines Latvia pieder Lietuvā reģistrētam uzņēmumam UAB GetJet Airlines, kas ir kaimiņvalstī licencēts gaisa pārvadājumu nodrošinātājs. Tas veic komerclidojumus, kā arī piedāvā pilna servisa gaisa kuģu nomu citām aviokompānijām. Sākotnēji plānots, ka Lietuvas uzņēmums atbalstīs jaunizveidoto aviokompāniju GetJet Airlines Latvia, lai varētu uzsāk gaisa pārvadājumus un palielināt savu gaisa kuģu floti.

Pašlaik Latvijā ir licencēti seši gaisa kuģu ekspluatanti: AS “Air Baltic Corporation”; SIA “SmartLynx Airlines”; AS “Raf Avia”; SIA “GM Helicopters” ; AS “Union Aviation” un SIA “GetJet Airlines Latvia”.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

GetJet Airlines ienāk Latvijas tirgū

Db.lv, 01.12.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas aviosabiedrība “GetJet Airlines” ir paziņojusi par uzņēmuma paplašināšanos un ienākšanu Latvijas tirgū.

SIA “GetJet Airlines Latvia” ir izpildījusi visas Latvijas Civilās aviācijas aģentūras prasības un saņēmusi gaisa kuģa ekspluatanta sertifikātu (AOC). Uzņēmums plāno uzsākt darbību Latvijā ar “Airbus A320” tipa gaisa kuģiem.

"Gaisa pārvadājumu sertifikāts Latvijā paver mūsu uzņēmumam iespējas strauji augt un nostiprināties Latvijas tirgū, vienlaikus veidojot pilnvērtīgas attiecības ar vietējiem partneriem. Latvijas tirgus mums ir ļoti labi pazīstams – esam šeit jau agrāk snieguši pakalpojumus un uzkrājuši pieredzi, kas būs ļoti noderīga. SIA “GetJet Airlines Latvia” kopā ar Lietuvas partneriem palīdzēs izveidot stratēģisku biznesa sinerģiju un efektīvi izmantot reģiona čartera pakalpojumu potenciālu," komentē Darjus Viltraķis (Darius Viltrakis), “GetJet Aviation Holdings” izpilddirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru