Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmajos trijos darbības mēnešos SIA "Nordspring" ir pārdevis 6000 litrus telpaugu maisījuma un nākotnē raugās Skandināvijas un citu Eiropas valstu virzienā.

"Aptuveni pirms gada rudenī, lasot par ASV jaunākajām biznesa attīstības tendencēm, uzgājām faktu, ka izteikti vairāk cilvēku pilsētās vēlas padarīt savu mājokļu vidi zaļāku, audzējot telpaugus un tos iegādājoties interneta veikalos. Arī paši jau kādu laiku esam aizrāvušies ar rūpēm par saviem telpaugiem, līdz ar to bija skaidrs, kas mums pašiem pietrūkst šajā augkopības procesā un ko varam piedāvāt arī citiem augu mīļiem," stāsta Liāna Kažmere, "For My Plants"(SIA "Nordspring") līdzdibinātāja. Viņa kopā ar vīru Arturu Kažmeru apzināja profesionālus stādaugu audzētāji Eiropā, uzklausīja augu entuziastus un ņēma vērā pašu pieredzi, kā rezultātā tapa profesionāla augsnes maisījuma recepte mīlētākajiem telpaugiem. Tā Kažmeru ģimenes hobijs ieņēma jaunu nozīmi un pakārtoti pārtapa par biznesa ideju.

Pie idejas attīstības, zīmola un produkta izveides komanda sāka strādāt pagājušā gada novembrī. Šī gada aprīlī viņi nodibināja uzņēmumu un ar savu ideju iekļuva Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Valmieras biznesa inkubatorā. "Ņemot vērā neordināro situāciju valstī un pasaulē, visi iesākuma darbi, tajā skaitā, uzņēmuma dibināšana, sevis prezentēšana biznesa inkubatoram, e-veikala izveide un citi darbi tika veikti attālināti un pašu spēkiem. Vēl vairāk pierādījās mūsu interneta veikala nozīme, lai varētu veiksmīgi ieiet tirgū," stāsta L. Kažmere.

Tirdzniecību savā interneta veikalā "formyplants.com" uzņēmums sāka šī gada jūnija vidū, piedāvājot augsnes maisījumu 56 litru iepakojumā. Pēc interesentu pieprasījuma sociālajos tīklos uzņēmums nolēma piedāvāt augsni arī mazā divu litru iepakojumā. Uzņēmuma tuvākajos plānos ietilpst piedāvāt arī vidējā izmēra iepakojumu, lai plašāk varētu sadarboties ar augu veikaliem Latvijā un Eiropā.

"Trīs mēnešu laikā esam pārdevuši aptuveni 6000 litrus mūsu profesionālā telpaugu maisījuma," atklāj L. Kažmere. Tas ir nonācis ne vien pie pircējiem vietējā tirgū, bet arī aizceļojis pie augu mīļotājiem ārzemēs. Pirmie tālākie privātpersonu pasūtījumi ārpus Latvijas robežām ir bijuši uz Itāliju un Angliju. Viņa uzsver, ka katrs maiss tiek uzpildīts pēc konkrēta pasūtījuma saņemšanas un nav piemērots, lai ilgstoši atrastos veikala plauktā. "Šobrīd veikaliem varam piedāvāt mazās divu litru paciņas no mitrumizturīga materiāla, bet prognozējam, ka vislielākais pieprasījums varētu būt vidējam tilpumam mitrumizturīgā maisā," spriež L. Kažmere.

56 litru augsnes maisījums iepakots ilgtspējīgā mazgājamā papīra maisā, ko pēc izlietošanas var noskalot ar ūdeni, atlocīt tā malas, lai pēc izžāvēšanas lietotu kā interjera objektu pledu, rotaļlietu uzglabāšanai vai kā dekoratīvo ietvaru puķpodam.

Šobrīd uzņēmuma augsnes maisījums tiek pārdots vēl divos latviešu augu interneta veikalos un vienā ziedu veikalā Rīgā. L. Kažmere teic, ka interesi par produkta tirdzniecību ir izrādījuši arī specializētie telpaugu veikali Igaunijā, Dānijā un Anglijā. Uzņēmums iecerējis attīstīt sadarbību ar veikaliem Eiropas un Skandināvijas valstīs.

"Šobrīd telpaugu audzēšanas popularitāte Latvijā ir pašā sākumā un paredzam, ka tuvāko gadu laikā ļoti izteikti pieaugs tendence savu vidi padarīt zaļāku ne vien privātmāju pagalmos, bet arī iekštelpās. Arvien zaļākas novērojamas arī mūsdienīgas biroju telpas, jaunie māju projekti jau top ar balkonu apzaļumošanu un gaisa dārziem. Īpaša aktivitāte šajā vasaras sezonā pamanīta arī dzīvokļu māju balkonos, kuros mūsdienīgi "zaļie pirkstiņi" eksperimentējuši ne tikai ar dekoratīvo augu audzēšanu, bet tikuši arī pie tomātu, gurķu, zirņu, zemeņu un dažādu garšaugu ražas urbānā vidē. Arī paši šovasar izveidojām savu testa balkona dārzu, lai nākamajā sezonā varētu savu produktu klāstu papildināt ar profesionālu augsnes maisījumu balkoniem, augstajām dobēm un siltumnīcām," stāsta L. Kažmere.

Uzņēmumu "Nordspring" šogad Valmierā izveidojuši Liāna un Arturs Kažmeri.

Komentāri

Pievienot komentāru