Nekustamais īpašums

Izveidots fonds New Hanza Capital Fund 2017 komerciālā īpašuma iegādei Vācijā

Žanete Hāka, 16.10.2017

Jaunākais izdevums

Sadarbībā ar vienu no vadošajiem Vācijas alternatīvo ieguldījumu fondu administrācijas pakalpojumu sniedzējiem IntReal, 2017. gada septembrī Vācijā tika nodibināts nekustamā īpašuma alternatīvo ieguldījumu fonds New Hanza Capital Fund 2017, informē ABLV Bank.

Fonda darbība būs saistīta ar komerciālā nekustamā īpašuma iegādi Vācijā — naudas plūsmu radošiem biroju aktīviem. Uzsākot savu darbību, fonds ir piesaistījis sākotnējo kapitālu 60 miljonu eiro apmērā.

Nekustamā īpašuma alternatīvo ieguldījumu fonda New Hanza Capital Fund 2017 pārvaldnieks ir IntReal, kas koncentrējas vienīgi uz īpašumu fondu veidošanu un nodošanu pārvaldīšanā trešām personām. Savukārt šī fonda aktīvu iegādi un pārvaldīšanu, saskaņā ar sadarbības līgumu, nodrošinās New Hanza Capital, AS.

«Pateicoties veiksmīgai sadarbībai ar IntReal, esam uzsākuši darbību starptautiskā mērogā. Vācijas nekustamā īpašuma tirgus ir lielākais nekustamā īpašuma tirgus Eiropā un tas strauji attīstās. Fonda ieguldījumu mērķa pilsētas ir Minhene, Hamburga un galvaspilsēta Berlīne, straujāk augošās lielās pilsētas Vācijā. Ieguldījumi šo pilsētu komercīpašumos nodrošina prognozējamu ilgtermiņa ienesīgumu» atzīmēja New Hanza Capital, AS izpilddirektors Andris Kovaļčuks.

IntReal ir 2009. gadā Vācijā dibināta ieguldījumu sabiedrība, kas koncentrējas uz nekustamā īpašuma ieguldījumu fondu veidošanu un pārvaldīšanu trešajām personām. Tās pārvaldīšanā ir 99 fondi, kuru kopējais investīciju apjoms pārsniedz 15,9 miljardus eiro.

New Hanza Capital, AS ir 2006. gadā dibināta sabiedrība. Tās darbības mērķis ir komercīpašumos ieguldīt savus un trešo pušu līdzekļus, ilgtspējīgi palielināt ienākumus no telpu nomas un nodrošināt īpašuma vērtības un kapitāla pieaugumu ilgtermiņā. New Hanza Capital, AS lielākais akcionārs ir ABLV Bank, AS, kurai pieder 88% uzņēmuma akciju. Uzņēmuma komercīpašumu portfelī ir VEF biroju ēkas, airBaltic centrālais birojs Lidostā Rīga, loģistikas centrs Ķekavas novadā un citi īpašumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada deviņos mēnešos «New Hanza Capital» strādāja ar peļņu 173,5 tūkstošu eiro apmērā, kas ir par 512% vairāk, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, liecina kompānijas paziņojums biržā «Nasdaq Riga».

Kompānijā to skaidro ar uzņēmuma pārvaldīto īpašumu nomas ieņēmumu pieaugumu un ieguldījuma īpašumu portfeļa palielināšanos.

Nerevidētie finanšu rezultāti liecina, ka uzņēmuma ieņēmumi 2017. gada deviņos mēnešos bija veidoja 893,7 tūkstošus eiro, kas ir par 290% vairāk nekā gadu iepriekš. EBITDA (ieņēmumi pirms procentu, uzņēmumu ienākuma nodokļa, nolietojuma un amortizācijas un pamatlīdzekļu vērtības samazinājuma) 2017. gada 30. septembrī bija 332,2 tūkstoši eiro un FFO (peļņa pēc nodokļiem + nolietojums + amortizācija - peļņa no īpašumu pārdošanas + atliktais nodoklis) 2017. gada deviņos mēnešos sasniedza EUR 169,2 tūkstošus eiro.

Kā vienu no svarīgākajiem trešā ceturkšņa notikumiem kompānija min faktu, ka sadarbībā ar vienu no vadošajiem Vācijas alternatīvo ieguldījumu fondu administrācijas pakalpojumu sniedzējiem «IntReal», 2017. gada septembrī Vācijā tika nodibināts nekustamā īpašuma alternatīvo ieguldījumu fonds «New Hanza Capital Fund 2017». Fonda darbība būs saistīta ar komerciālā nekustamā īpašuma iegādi Vācijā — naudas plūsmu veidojošām biroju ēkām un fonds piesaistīja sākotnējo kapitālu 60 miljonu eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS ABLV Bank 2017. gada deviņos mēnešos nopelnīja 40,8 miljonus eiro, liecina bankas paziņojums Nasdaq Riga.

Bankas ieņēmumi no pamatdarbības 2017. gada deviņos mēnešos bija 84,5 miljoni eiro.

2017. gada 30. septembrī noguldījumu apjoms bankā bija 2,67 miljardi eiro, bet bankas aktīvu apjoms — 3,63 miljardi eiro.

Bankas kredītportfelis bija 1,01 miljards eiro, tai skaitā komerckredītu apjoms uz 2017. gada 30. septembri pieauga līdz 638,4 miljoniem eiro.

Bankas kapitāls un rezerves — 341,2 miljoni eiro.

Bankas kapitāla pietiekamības līmenis 2017. gada 30. septembrī bija 22,94%, bet likviditātes līmenis — 75,87%.

Kapitāla atdeves rādītājs (ROE) bija 16,68%, savukārt aktīvu atdeves rādītājs (ROA) — 1,44%.

Kopējais vērtspapīru portfeļa apjoms 2017. gada 30. septembrī bija 1,66 miljardi eiro. Gandrīz visu bankas vērtspapīru portfeli veido parāda vērtspapīri ar fiksētu ienākumu. Vērtspapīri ar kredītreitingu AA- vai augstāku veido 66,2% no visa vērtspapīru portfeļa. Investīciju sadalījums pa valstīm ir šāds: ASV — 32,6%, Vācija — 14,3%, Latvija — 13,3%, Krievija — 10,9%, Zviedrija — 6,2%, Kanāda — 4,6%, Somija – 3,6%, Austrija – 2,2%, Ķīna – 1,7%, Norvēģija – 1,2%, Polija – 1,1%. Papildus 1,8% veido starptautisko institūciju emitētie vērtspapīri. Vērtspapīru portfeļa gada ienesīgums pārskata periodā bija 2,46%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS New Hanza Capital pārdevusi tai piederošās 7500 jeb 30% SIA SG Capital Partners AIFP kapitāla daļas, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Sakarā ar New Hanza Capital lielākā akcionāra ABLV Bank izstāšanās no SG Capital Partners AIFP, pārvaldītā ilgtspējīgā komerciālā nekustamā īpašuma fonda SG Capital Partners Fund 1 New Hanza Capital ir pārdevusi tai piederošās 7 500 jeb 30% SG Capital Partners AIFP kapitāla daļas, nosakot vienas daļas cenu 2 eiro, kas atbilst tirgus vērtībai.

SIA SG Capital Partners AIFP ir 2016. gada novembrī Finanšu un kapitāla tirgus komisijā reģistrēts alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieks. AS New Hanza Capital ieguva iepriekš minētās SIA SG Capital Partners AIFP kapitāla daļas 2017. gada februārī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SG Capital Partners ir izveidojis 80 miljonu eiro investīciju fondu, lai iegādātos ilgtspējīgu Baltijas komerciālo nekustamo īpašumu biroju un tirdzniecības ēku segmentā Rīgā, Viļņā un Tallinā, informē SG Capital Partners valdes priekšsēdētājs Harijs Švarcs.

«Mēs redzam augošu interesi no starptautisko un vietējo kompāniju puses nomāt un iegādāties telpas ilgtspējīgās un videi draudzīgās ēkas, kas sniedz augstu komforta līmeni to darbiniekiem. No ieguldījumu viedokļa, šāda veida ēkas sniedz augstāku ieguldījumu drošību un labu ienesīgumu investoriem,» viņš uzsver.

Fonda kopējais plānotais apjoms ir 200 miljoni eiro. Fonda termiņš ir 8 +2 gadi. Fonda ieguldītāju vidū ir SEB, Swedbank un INVL pārvaldītie pensiju fondi, kā arī lielākā privātbanka Baltijā – ABLV banka. Fonda pirmā slēguma kapitāla apjoms veido 41 miljonu eiro. Nākamie fonda slēgumi gaidāmi 2017. un 2018. gadā.

Jānis Rozenfelds, SEB Investment Management AS, valdes priekšsēdētājs: «Baltijas komerciālais nekustamais īpašums piedāvā atraktīvas ieguldīšanas iespējas, sevišķi salīdzinājuma ar līdzvērtīgiem aktīviem Eiropā. Fonda komandai ir spēcīga investīciju pieredze un fonda fokuss uz ieguldījumu ilgtspēju labi atbilst pensiju plānu dalībnieku ilgtermiņa interesēm un arī mūsu korporatīvajām vērtībām.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Birža Nasdaq Riga trešdien, 29.novembrī plkst. 10:00 tiešraidē organizē investoru konferenci «CEO Meets Investors». Konferencei TIEŠRAIDĒ varat sekot portālā www.db.lv:

Pasākums vienkopus pulcē uzņēmumus, kas Nasdaq Baltijas tirgum pievienojās nesen. Prezentācijas par aktualitātēm un ieguldījumu iespējām Latvijas uzņēmumos sniedz MADARA Cosmetics valdes loceklis Uldis Iltners, New Hanza Capital valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks, mogo finanšu direktors Māris Kreics un mogo valdes loceklis Aleksandrs Čerņagins. Savukārt, no Lietuvas piedalās East West Agro valdes priekšsēdētājs Gediminas Kvietkauskas.

Prezentāciju sniedz arī Igaunijas uzņēmums EfTEN Real Estate Fund III, kas plāno savas akcijas iekļaut Baltijas Oficiālajā sarakstā šā gada decembra sākumā. Šo Baltijas komercīpašumu fondu pārstāv tās valdes priekšsēdētājs Viljar Arakas.

Komentāri

Pievienot komentāru