Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zemes iedzīvotāju skaitam tuvojoties septiņu miljardu robežai, pētnieku prātus arvien bažīgākus dara zemes spēja mūs visus uzturēt.

Astronomisks pārtikas cenu pieaugums, nepietiekamas lauksaimniecības ražas un bads – tik dramatisku ainu kā rezultātu strauji augošajam pasaules iedzīvotāju skaitam zīmē eksperti. Citi iebilst, ka pārspīlēt nevajag: tehnoloģijas attīstās, ļaudis nabadzīgākajās valstīs kļūst arvien izglītotāki, mums tik jāmācās sadzīvot un izdzīvot. Arvien augošais zemes iedzīvotāju skaits ar laiku mainīs gan politisko, gan ekonomisko spēku samēru, tomēr tendences ļauj sludināto apokalipses ainu vidū saredzēt arī pozitīvo. Turklāt – pasaules iedzīvotāju skaita pieaugums nevar turpināties bezgalīgi.

Dzintars Jakāns. Nereģistrēts bezdarbnieks

«Jaunups tur bija iekundzējies kā tāds pelēkais kardināls. Varētu teikt, ka Jaunups uz Finanšu ministriju nāca kā uz darbu, jo mums bija jāiet pie viņa reizi nedēļā atskaitīties par paveikto attiecībā uz dažādiem VID darbiem. Tur gāju gan es, gan Vladimirs Vaškevičs. Par citiem es nezinu, bet mēs divi tur staigājām atskaitīdamies,» sarunā ar LD atzīst bijušais VID vadītājs. Turklāt visu sarunas gaitu nenovēršami vijas cauri aizvainojums pret kādreizējo darba devēju...

Rīgu paņem ar kukuļiem

Rīgas iedzīvotāju ērtības, amatpersonu labklājība un starptautiska uzņēmuma ieņēmumi – visi šķita ieguvēji teju desmit gadu garumā. Tagad gan izrādās, ka nodokļu maksātājiem sabiedriskais transports izmaksājis daudz par dārgu, vismaz vienai no kādreiz turību guvušajām amatpersonām, visticamāk, nāksies stāties tiesas priekšā un arī iesaistītā kompānija netiks sveikā cauri bez soda.

Slepenās receptes leģenda

Ar labunakti, WikiLeaks! Kuru gan vairs interesē politiskās intrigas, ja laukā no pudeles ir pasprucis viens no visrūpīgāk sargātajiem biznesa noslēpumiem ASV?

Smalkie pasākumi, kas tiek izmantoti tirdzniecības noslēpumu un korporatīvo recepšu aizsardzībai, reizēm līdzinās pat tam, ko redzam piedzīvojumu filmās, radot neskaitāmas leģendas

Tumša lieta, kas dārgi spīd

Cik pamatota ir vēlme krīzes laikā, kad pieaug nodokļu slogs, strauji – līdz pat 40% – palielināt arī elektrības tarifus? Šāds solis vērtējams kā elektroenerģijas tirgus sakārtošana valstī un iespēja attīstīt šo sfēru vai arī ir Latvijas konkurētspējas graušana?

Antikontrolfrīks

«Darba mērķis nav naudas pelnīšana. Darba mērķis ir likt darbiniekiem – vienalga, zemākā vai augstākā ranga – justies apmierinātiem ar savu dzīvi,» nosprieda 25 gadus vecais kompānijas Semco vadītājs Rikardo Semlers un radīja aizmetni līdzdalības vadības modelim, ko dzīvē ieviesa tā visradikālākajā formā.

Noīrē trusi brīvdienām!

Arī pie mums rodas inovatīvi tūrisma produkti, ar ko pārsteigt Latvijas viesus un pašmāju ceļotājus. LD piedāvā ieskatu dažos no jaunajiem tūrisma objektiem, suvenīriem, maršrutiem un pakalpojumiem, kas jau gatavojas darbam.

Komentāri

Pievienot komentāru