Jaunākais izdevums

Biznesu var uzsākt trīs dienās ar absolūti nepazīstamiem cilvēkiem. To pierādīja uzņēmējdarbības sacensību ZIBENS BIZNESS 2016 dalībnieki, kuru sveikšana norisinājās LU studentu Biznesa inkubatorā (Fotogrāfijas raksta galerijā!).

Kopā ar partneriem – Swedbank un portāliem db.lv un rus.db.lv – sacensību organizatori sveica 22 jauniešus, kuri uzdrošinājās un uzsāka ziepju ražošanas un pārdošanas biznesu vienā nedēļas nogalē. Visu dalībnieku peļņa ir 315 EUR, ko balvā saņēma uzvarētāju komanda Ziepnieku kalns.

Uzvarētāji par savu panākumu atslēgu uzskata stipru komandu un ticību saviem spēkiem. «Zinājām, ka, lai kas arī notiks, mēs saliksim visas galvas kopā un izdomāsim risinājumu,» saka viens no komandas Ziepnieku kalns dalībniekiem Marģers. Starp atziņām, ko jaunieši ir guvuši, piedaloties ZIBENS BIZNESS 2016, pati svarīgākā ir izpratne par to, kā uzsākt biznesu. «Es neticēju, ka var piektdien iepazīties ar komandu un svētdien jau pārdot gatavu produktu,» stāsta dalībnieks.

Dienas Bizness katram sacensību ZIBENS BIZNESS 2016 fināla dalībniekam dāvināja laikraksta e-avīzes abonementu līdz pat gada beigām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājusi sacensību Zibens Bizness 2016 otrā diena - ražošana. Uzņēmējdarbības sacensības Zibens Bizness 2016 no 13. līdz 15. maijam rīko Latvijas studentu biznesa inkubatori sadarbībā ar Swedbank.

Sacensību dalībnieki - studenti un vidusskolēni - trīs dienās darbojas reālajā uzņēmējdarbības procesā – plāno, ražo un pārdod konkrētu produktu, kas šogad ir ziepes.

Piecas komandas piektdien izveidoja katra savu unikālu biznesa stratēģiju un iepirka izejvielas, bet sestdien LU Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā Torņakalnā notika intensīvā produktu ražošana un iepakošana, savukārt svētdien jaunie uzņēmēji pārdod saražotu produkciju sacensību tirdzniecības laukumā Modes un izklaides centrā Rīga Plaza (no 10:00 līdz 17:00). Uzvarēs komanda, kura nopelnīs visvairāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Katram no mums ik pa brīdim galvā rodas labas biznesa idejas, bet ar ko lai sāk?

Latvijas studentu biznesa inkubatori piedāvā studentiem un vidusskolēniem uz trim dienām kļūt par uzņēmējiem, piedaloties sacensībās ZIBENS BIZNESS 2016, kas notiks no 13. līdz 15. maijam.

Sacensību dalībnieki darbosies reālajā uzņēmējdarbības procesā - plānos, ražos un pārdos noteiktu produktu ZIBENS BIZNESS tirdzniecības laukumā Modes un izklaides centrā Rīga Plaza. Komanda, kura rezultātā nopelnīs visvairāk, saņems peļņu balvā (2015. gadā tie bija 600 EUR).

Pieteikties sacensībām var līdz 3. maijam, aizpildot anketu: www.ej.uz/zibensbizness.

«Septembrī, kad notiek uzņemšana LU studentu Biznesa inkubatorā, studentiem auditorijās uzdodam divus jautājumus: 1. Kuri no jums ir aizdomājušies par uzņēmējdarbības uzsākšanu? 2. Kuri no jums to reāli plāno darīt? Tas, ko novērojam, ka reālo darītāju skaits ir niecīgs – lielākā daļa jauniešu neuzdrošinās spert pirmo soli, lai savu ideju realizētu, lai gan tādu viņiem netrūkst, ticiet man,» stāsta viens no pasākuma organizatoriem, LU studentu Biznesa inkubatora vadītājs, uzņēmējs Mikus Losāns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājusi sacensību Zibens Bizness 2016 pirmā diena - plānošana.

Uzņēmējdarbības sacensības Zibens Bizness 2016 notiek no 13. līdz 15. maijam. Pirmajā dienā sacensību dalībnieku komandas iztrādāja sacensību produkta - ziepju - zīmolu un iepirka izejvielas; rīt LU Akadēmiskajā centrā Torņakalnā visu dienu notiks produkta ražošana; bet svētdien visi interesenti ir aicināti uz Modes un izklaides centru Rīga Plaza, lai noteiktu sacensību uzvarētāju komandu!

Sacensības rīko LU studentu Biznesa inkubators sadarbībā ar RTU, Riseba un Turība biznesa inkubatoriem. Atbalsta Swedbank.

Informatīvi atbalsta Rīga TV 24, portāli db.lv un rus.db.lv.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

FOTO: Pagājusi sacensību Zibens Bizness 2016 trešā diena - pārdošana

Dienas Bizness, 15.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējdarbības sacensības Zibens Bizness 2016 no 13. līdz 15. maijam rīkoja Latvijas studentu biznesa inkubatori sadarbībā ar Swedbank.

Sacensību dalībnieki - studenti un vidusskolēni - trīs dienās darbojas reālajā uzņēmējdarbības procesā – plāno, ražo un pārdod konkrētu produktu, kas šogad ir ziepes.

Piecas komandas piektdien izveidoja katra savu unikālu biznesa stratēģiju un iepirka izejvielas, sestdien LU Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā Torņakalnā notika intensīvā produktu ražošana un iepakošana, savukārt šodien jaunieši pārdeva saražotu produkciju sacensību tirdzniecības laukumā Modes un izklaides centrā Rīga Plaza. Uzvarētāju sveikšana notiks 18. maijā plkst. 16:30 LU studentu Biznesa inkubatorā. Komanda, kuras peļņa izrādīsies lielāka par konkurentiem, saņems to balvā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

VIDEO: Neziņa un draudi OlainMed darbiniekiem liek vērsties pie sabiedrības

Jānis Goldbergs, 02.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc AS Olainfarm meitas uzņēmuma SIA OlainMed 34 darbinieku publiskās vēstules, kurā viņi pauduši neizpratni par vadības maiņu, Dienas Bizness uz sarunu aicināja uzņēmuma valdes priekšsēdētāju Viktoriju Zefirovu-Tačinsku un valdes locekli Darju Cvetkovu

AS Olainfarm ir biržā kotēts uzņēmums, kuru kopš galvenā īpašnieka Valērija Maligina nāves vij strīdi par pārvaldību uzņēmumā. Tomēr līdz šim akcionāru strīdi par kontroli uzņēmumā tieši neskāra darbiniekus ne Olainfarm, ne saistītajos uzņēmumos. SIA OlainMed darbinieku publiskā vēstule bija gluži kā zibens spēriens no skaidrām debesīm, kas liecina, ka cīņa par varu sasniegusi zemāku līmeni par Olainfarm padomi vai valdi.

Kā vispār sākās Olainfarm stāsts par veselības aprūpes iestādēm? Tas taču nav zāļu ražotāja pamatbizness?

V. Zefirova-Tačinska: Mani 2016. gadā uzrunāja Valērijs Maligins ar nolūku uzsākt jaunu darbības veidu, konkrēti - attīstīt veselības aprūpes iestādes. Tas bija pilnīgi jauns projekts. 2016. gada beigās tika iegādāta klīnika SIA Diamed, kas atrodas Rīgā. Līdz šā gada 23. aprīlim biju SIA Diamed valdes priekšsēdētāja. 2017. gadā Olainfarm no Olaines pašvaldības izsoles kārtībā nopirka Olaines veselības centru, kas arī ir SIA OlainMed. Šī uzņēmuma valdes priekšsēdētāja biju mazliet ilgāk - līdz šā gada jūlija beigām. Klīnika Diamed jau pērn uzsāka strādāt ar peļņu, savukārt SIA OlainMed, kam priekšā garāks ceļš, apgrozījums 2018. gadā pieauga par 26% attiecībā pret 2017. gadu. Uzņēmumu rezultativitātes rādītāji ir labi, abi turpina attīstīties.

Komentāri

Pievienot komentāru