Kā top?: Iecavnieks&Co rapšu eļļa 

Šajā piektdienā portāls db.lv piedāvā ieskatīties rapšu eļļas tapšanas procesā uzņēmumā SIA Iecavnieks&Co.

Zane Atlāce - Bistere, 2018. gada 19. janvāris plkst. 8:16

SIA Iecavnieks&Co ir viens no lielākajiem nerafinētās eļļas ražotājiem Baltijā, kas pārstrādā rapšu, linu un kaņepju sēklas no kurām iegūst nerafinētās pārtikas eļļas, kā arī eļļu lopbarībai un tehniskajām vajadzībām, izmantojot auksto spiešanas tehnoloģiju.

Eļļas ražošanas procesā tiek saražoti lopbarības rauši, kas ir vērtīgs proteīna avots.

Uzņēmuma «zaļo domāšanu» apliecina izmantotā augstvērtīgā tehnoloģija, kas ļauj iegūt dabīgus produktus, nepievienojot nekādas pārtikas piedevas, un neradot atkritumus ražošanas procesā, informē uzņēmuma ražotnes vadītāja Sanita Celitane.

Eļļas vērtīgumu un pielietojumu raksturo tajā esošo taukskābju sastāvs.Taukskābju satura ziņā nerafinēta rapšu eļļa ir ļoti līdzīga olīveļļai un tautā tiek dēvēta par «Ziemeļu olīveļļu». Auksti spiestā rapšu eļļa ir bagāta ar vitamīnu E, kas ir dabīgs antioksidants un tiek dēvēts par jaunības eliksīru. Rapšu eļļā ir maz piesātināto jeb tā saukto slikto tauku - tikai 6%. Tā ir bagāta ar mononepiesātinātajām taukskābēm (omega 9), kuras ir stabilas pie termiskās apstrādes. Polinepiesātinātās taukskābes omega-3 un omega-6 rapšu eļļā ir ideālā, veselībai vēlamā proporcijā, norāda S.Celitane.

SIA Iecavnieks&CO nerafinētā rapšu eļļa ir piemērota arī cepšanai, ko apliecina veiktās analīzes. Lai saprastu, vai eļļa lietojama svaigā veidā, vai to drīkst arī karsēt, ir svarīgs tāds rādītājs kā eļļas dūmošanas punkts. Ja eļļas dūmošanas punkts ir mazāks par 180°C, eļļa nav piemērota cepšanai. Dūmošanas punkts ir atkarīgs gan no taukskābju sastāva eļļā, gan no eļļas kvalitātes, savukārt eļļas kvalitāte - no piemaisījumu daudzuma eļļā. Dūmošanas punkts mūsu ražotajai rapšu eļļai (227°C).

Rapšu eļļas tapšanas procesu skatiet galerijā!


Raksta komentāri
Spied šeit, lai lasītu vai pievienotu savu komentāru
Tevi varētu interesēt

Jaunākā Inboxlifestyle rūpnīcā tapusī mikromāja ir paredzēta brīvdienu atpūtai kāda uzņēmēja ģimenei. Tā tiks novietota lauku īpašumā netālu no ūdens.

Šajā piektdienā portāls db.lv ciemojas skaņu iekārtu ražošanas uzņēmumā AS VEF Radiotehnika...

Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ieskatīties 3wind knots somu izgatavošanas...

SIA IKTK izstrādājuši jaunu tehnoloģiju koka līmēto paneļu māju ražošanā, pirmā tāda...

Jaunpils pienotavā biezpienu ražo 6 – 7 t dienā, un šobrīd tiek...

Nepalaid garām

Mēbeļu veikals–noliktava Likvy LV Jūrkalnes tehnoloģiskajā parkā ir atvērts tikai izpārdošanas...

Rīgā plānots ieviest jaunu aplikāciju Flipix, kas apmaiņā pret reklāmu noskatīšanos sniegs...

Akciju tirgus galvenā ziņa janvārī – pasaules gals nav iestājies. Tie, kas neseko...

Kamēr lielajiem uzņēmumiem uzrādīt strauju izaugsmi ir salīdzinoši grūti, mazāki uzņēmumi,...

Vēl pirms diviem gadiem Pārdaugavā, Robežu ielas koka namā, čakli strādāja vietējais...

No šīs sadaļas

Noslēdzies laivu un karogu mastu fabrikas Amberlat īpašnieka SIA Zīmes iepirkums par plastikāta...

Noslēgts līgums starp AS «Valmieras stikla šķiedra» un P-D Management Industries-Technologies...

Latvijas piena kooperatīvi nolēmuši apvienot eksportu, lai mazinātu zemo piena iepirkuma cenu...

«Nodarbojoties ar pārtikas rūpniecību, bagāts nekļūsi.»

Saldumu ražotāja SIA Pure Chocolate padomi atstājis Pēteris Žimants, un viņa vietā...

«Šajā konkrētajā situācijā, mūsuprāt, viena uzņēmuma specifiskās intereses nevar būtu svarīgākas par visas nozares kopējām interesēm.»

«Kāpēc turpināt sponsorēt pasīvu organizāciju, kuras uzturēšanai nepilnos divos gados vien esam samaksājuši 9000 eiro?»

Līdz ar Fuzetea ienākšanu Eiropas tirgū, no tā pazudīs līdz šim labi pazīstamais ledus tēju zīmols Nestea, jo Coca-Cola to vairs neražos.

AS «Grindeks» 2018. gadā prognozē sasniegt vismaz 10% apgrozījuma pieaugumu, salīdzinot ar...

Konkurences padome lēmusi par labu «Amber Beverage Group» nodomam paplašināties Igaunijā, uzņēmumu...