Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS “Reģionālā investīciju banka” piešķīrusi finansējumu investīcijām 1,6 miljonu eiro apmērā stikloto konstrukciju ražotājam “KDW Werke Baltics”, informē Reģionālā investīciju banka.

SIA “KDW Werke Baltics” pamatprodukts ir koka/alumīnija logi, kas apvieno koka estētiskumu un alumīnija izturību. Uzņēmuma ražotie logi izmantoti, piemēram, dzīvojamajā mājā Muitas ielā, Rīgā. Sekojot pasaules tirgus attīstības tendencēm, tiek plānots ražot videi draudzīgu un energoefektīvu produktu - koka/alumīnija logus ar pasīvo māju prasībām atbilstošu siltumcaurlaidību.

“Strādājam dzīvojamo māju segmentā, piedāvājot augstas kvalitātes logus ar pievienoto vērtību. Latvija ir salīdzinoši neliels tirgus, tādēļ jau vairāk nekā pirms desmit gadiem sākām cīnīties par savu vietu Eiropā. Neatlaidīgajam un pacietīgajam darbam ir labi rezultāti, tādēļ tagad vēlamies dubultot ražošanas jaudu un paplašināt gan piedāvāto produktu klāstu, gan eksporta valstis,” stāsta SIA “KDW Werke Baltics” valdes priekšsēdētājs Kārlis Ķezis.

Viņš uzsver, ka uzņēmuma dibinātājiem ir vairāk nekā divdesmit gadu profesionālā pieredze stikloto konstrukciju nozarē, pēdējie desmit veltīti, lai nostiprinātos koka/alumīnija logu segmentā. 90% saražotās produkcijas uzņēmums eksportē, lielākie tirgi ir Šveice, Somija, Francija. Pasīvajām mājām piemērotos koka/alumīnija logus plānots piedāvāt arī partneriem Vācijā, Norvēģijā, Zviedrijā, ASV, Kanādā.

“Latvijai kā mazai un atvērtai ekonomikai eksports ir ļoti būtisks labklājības pieauguma avots. Tādēļ arī mēs ar prieku atbalstām eksportspējīgus ražotājus, kas globālajā tirgū piedāvā produktus ar atzīstamu pievienoto vērtību,” atzīst AS “Reģionālā investīciju banka” valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Jakovļevs.

Balstoties uz apstiprināto stratēģiju 2023.gadam, AS “Reģionālā investīciju banka” Latvijas un Eiropas tirgū šogad plāno ieguldīt vismaz 50 miljonus eiro. Bankas fokuss ir visaugstākās profesionālās kompetences nodrošināšana, ātrs lēmumu pieņemšanas process un spēja piedāvāt klientiem maksimāli efektīvus biznesa projektu finansēšanas risinājumu.

SIA “KDW Werke Baltics” ražo un tirgū piedāvā koka/alumīnija un koka logus, kā arī XIX gs. dizaina koka logus. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 60 darbinieku.

Komentāri

Pievienot komentāru