Jaunākais izdevums

Pēc izmēriem liels un ērts, pēc aprīkojuma standartiem premium klases cienīgs braucamrīks, – tāds ir jaunākās paaudzes KIA Sorento modelis, kas ir gatavs transformēties arī par septiņvietīgu auto

KIA Sorento ir globāls modelis ar solīdu pircēju auditoriju visā pasaulē. Mūsu platuma grādos Sorento tiek piedāvāts tikai ar 200 ZS jaudīgu 2,2 litru CRD dīzeļmotoru, kas sapārots ar sešpakāpju automātu, un pasniegts tikai divās komplektācijās. Pirmā no tām – Comfort Pack – ir grezna, savukārt TX komplektācijas pildījums ir jau aristokrātiski grezns, liekot nobālēt pat dažam labam premium klases modelim.

Sorento aprīkojuma saraksts ir garš un iespaidīgs, proti, panorāmas stikla jumts, priekšējo un aizmugurējo sēdekļu apsilde, priekšējo sēdekļu ventilācija, stūres rata apsilde, 360 grādu kameru komplekts, adaptīvā kruīzkontrole, multimediju sistēma ar skārienjūtīgu monitoru ar pietiekoši labu izšķirtspēju un ātrdarbību, viedā bagāžnieka vāka atvēršanas sistēma, kas neprasa fiziskus vingrinājumus ar kājas vicināšanu zem aizmugurējā bampera vai īpašu buramvārdu piesaukšanu. Ar KIA Sorento aizdedzes atslēgu kabatā atliek nostāties automašīnas aizmugurē un pāris sekundes pagaidīt, līdz elektronika sapratīs, ka ir pēdējais brīdis vērt vaļā bagāžnieka vāku, jo iespējams, ka saimnieks no veikala ir atgriezies ar iepirkuma saiņiem abās rokās un varētu drīz kļūt nikns. Atliek tikai piebilst, ka KIA Sorento astes gala ietilpība sasniegs 660 litrus, ko vajadzības gadījumā, nolokot otro sēdekļu rindu, var palielināt līdz 1735 litriem. Citiem vārdiem sakot, KIA Sorento pēc satura jau izmanto premium klases lielo SUV ieročus, bet, no otras puses, tas joprojām vēlas palikt diskrēts un pašpietiekams auto ar ļoti sulīgu un dāsnu pamataprīkojumu. Loģiski, ka šie labumi maksās brangu naudas žūksni, proti, sākot no 39 990 eiro.

Visu rakstu KIA Sorento dubultie standarti lasiet 4. decembra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

KIA Sorento joprojām necenšas pārsteigt ar uzkrītošu ārieni, taču tas, kas slēpjas aiz septiņvietīgā krosovera čaulas, spēs satriekt pat dažu labu premium klases pseidovisurgājēju

Uzlabotais Sorento ir «piepūderējis degunu», iegūstot jaunus LED lukturus gan priekšā, gan aizmugurē; tam ir dažas jaunas virsbūves krāsas, kā arī daži jauni vieglmetāla disku modeļi, visbeidzot, parādījies visu jauno KIA modeļu greznākais GT-Line aprīkojuma līmenis. Pie mums pilnpiedziņas Sorento tiks piedāvāts tikai ar 200 ZS jaudīgu 2,2 litru CRD dīzeļmotoru, kas sešpakāpju automāta vietā tagad izmantos modernu astoņpakāpju automātu.

Kāpēc tas būtu jāpērk

Ērtas un mīļas, kā mājas čības. Aiz KIA Sorento sienām tā pasažieri var justies droši un aprūpēti. Liels un plašs salons ar mājīgu atmosfēru ir kā radīts kuplai ģimenei. Sorento ienīst askētismu, jo pat pieticīgākais aprīkojums Comfort Pack tiks apbērts ar dažnedažādiem komforta un drošības labumiem. Ādas salona apdare, apsildāmi priekšējie un aizmugurējie krēsli, kā arī pilnpiedziņa ar iespēju manuāli sabloķēt centrālo diferenciāli ir Sorento standarts. Šajā standartā ir vēl virkne dažādu ekstru, par ko citu marku lietotāji var tikai sapņot. Turklāt Sorento ir gatavs pārvērsties no piecvietīga par septiņvietīgu auto, un vietas ir gana daudz, kā arī pati nokļūšana līdz trešās rindas diviem papildkrēsliem nav Golgātas ceļš. Vajadzības gadījumā auto izbrauks un aizbrauks tālāk, nekā varētu gaidīt no šāda auto ar 18,5 centimetru lielu klīrensu, tomēr KIA Sorento vairāk patiks, ja to paslavēs par supergrezno komforta aprīkojumu, nevis par dzīvošanos pa dubļiem. Maksimālā aprīkojuma saraksts ir varen iespaidīgs, proti, panorāmas stikla jumts, priekšējo sēdekļu ventilācija, stūres rata apsilde, 360 grādu kameru komplekts, adaptīvā kruīzkontrole, multimediju sistēma ar skārienjutīgu monitoru, kam ir solīda izšķirtspēja un ātrdarbība, visbeidzot – Harmon Kardon premium audiosistēma. Nav melots, ka KIA Sorento pēc satura un aprīkojuma dziļuma jau spēlē premium lielo SUV līgā, tajā pašā laikā vēloties palikt diskrēts un pieticīgs auto.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Sākta izmeklēšana saistībā ar Hyundai un Kia aizdegšanās gadījumiem

LETA--AFP, 02.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA) paziņojusi, ka sākusi divas atsevišķas izmeklēšanas pret Dienvidkorejas autobūves uzņēmumiem «Hyundai Motor» un «Kia Motors» pēc tam, kad saņemtas vairāk nekā 3100 sūdzības par aizdegšanās gadījumiem.

Šie incidenti saistīti ar vienu nāves gadījumu un vairāk nekā 100 cilvēku ievainojumiem, norāda NHTSA.

Pārvalde norāda, ka saistībā ar šīm izmeklēšanām, kas tika sāktas 29.martā, kopumā varētu tikt atsaukti gandrīz trīs miljoni automobiļu - 1,7 miljoni «Kia Optima», «Sorento» un «Soul», kā arī gandrīz 1,3 miljoni «Hyundai Sonata» un «Santa Fe».

Sākotnēji par aizdegšanās gadījumiem informācija 2018.gadā tika saņemta no patērētāju interešu aizstāvības grupas «Center for Auto Safety», pēc kuras regulatori no abiem autoražotājiem pieprasīja informāciju par visiem aizdegšanās gadījumiem, kas saistīti un nesaistīti ar dzinējiem.

Šī nav pirmā reize, kad «Hyundai» un «Kia» automobiļos piedzīvoti negaidītas aizdegšanās gadījumi. NHTSA vēsta, ka kopš 2015.gada kopumā ietekmēti aptuveni seši miljoni automobiļu, no kuriem tikuši atsaukti vien aptuveni 2,4 miljoni.

Komentāri

Pievienot komentāru